Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Δρομέας που πάσχει από κυστική ίνωση πέτυχε το ακατόρθωτο - «Σάρωσε» 36 μαραθωνίους σε 36 ημέρες

Βρετανία: Δρομέας που πάσχει από κυστική ίνωση πέτυχε το ακατόρθωτο – «Σάρωσε» 36 μαραθωνίους σε 36 ημέρες

Οι γιατροί της είχαν πει ότι θα ζήσει μέχρι τα 16, σήμερα είναι 32 χρονών και «σαρώνει» τους μαραθώνιους - Η ιστορία της Σόφι Χολμς που διεκδικεί το Ρεκόρ Γκίνες

Η 32χρονη Βρετανίδα Σόφι Χολμς είναι ένα από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα ανθρώπων που επιβεβαιώνουν τη θεωρία του ότι «όταν κάτι το θες πολύ, μπορείς να το πετύχεις». Η Σόφι από τότε που ήταν παιδί δεν ήθελε πολλά, παρά μόνο να ζήσει

Η ασθένεια – Οι γιατροί της είχαν πει ότι δεν θα ζήσει για πολύ

Όταν ήταν μόλις τεσσάρων μηνών βρέφος, οι γιατροί ενημέρωσαν την οικογένειά της πως πάσχει από κυστική ίνωση και της έδιναν μερικά χρόνια ζωής, έως τα 16 έτη. Πρόκειται για ένα ελαττωματικό γονίδιο που προκαλεί την παραγωγή στο σώμα μιας αφύσικα παχιάς, κολλώδους βλέννας που φράζει τους πνεύμονες και οδηγεί σε επικίνδυνες μολύνσεις.

«Σάρωσε» 36 μαραθωνίους σε… 36 ημέρες και διεκδικεί Ρεκόρ Γκίνες


Σήμερα όμως, όχι μόνο έχει καταφέρει να βάλει τα γυαλιά στους γιατρούς, αλλά διεκδικεί μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, καθώς το πρόβλημα υγείας της δεν στάθηκε ικανό να την εμποδίσει να τρέξει 36 μαραθωνίους σε 36 ημέρες, κατί που σίγουρα δεν έχουν καταφέρει πολλοί άλλοι υγιείς άνθρωποι.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Sun», η ίδια λέει ότι ξεκίνησε να τρέχει στον μαραθώνιο του Λονδίνου και έκτοτε έχει συγκεντρώσει το ποσό των 25.000 λιρών από ανθρώπους που θέλησαν να την στηρίξουν οικονομικά και ψυχολογικά μαθαίνοντας την ιστορία της.


«Η αποφασιστικότητά μου να επιβιώσω, να ζήσω καλά αψηφώντας τον θάνατο, μου έδινε κουράγιο από τότε μου ήμουν μικρή και έμαθα για το πρόβλημα υγείας μου», αποκαλύπτει η θαρραλέα δρομέας από τη Βρετανία που έχει καταφέρει το ακατόρθωτο.

«Όταν έκλεισα τα 19 μού είπαν ότι είχα μόνο δύο χρόνια ζωής, είπα στον εαυτό μου όμως ότι δεν θα αφήσω να μου συμβεί κάτι τέτοιο. Έτσι άρχισα να βάζω μεγάλους στόχους… Όταν άρχισε να βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας μου, οι γιατροί μου έλεγαν ότι μάλλον δεν θα ζήσω μέχρι τα 30. Κι όταν έκλεισα τα 30, αποφάσισα ότι ήθελα να το γιορτάσω συμμετέχοντας σε 30 μαραθωνίους σε διάστημα 30 ημερών. Αλλά εκείνη την εποχή ήμασταν σε lockdown λόγω της Covid-19, οπότε το όνειρό μου δεν μπορούσε να γίνει πραγματικότητα».

«Ήθελα να ζήσω» έλεγε πάντα

Το 2023, η Σόφι ενημέρωσε τον προπονητή της ότι αποφάσισε να τρέξει σε 36 μαραθωνίους μέσα σε διάστημα 36 ημερών και τελικά τα κατάφερε.

Σήμερα, όχι μόνο ζει και έχει διαψεύσει τους γιατρούς, αλλά μάλιστα διεκδικεί και μία θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως η δρομέας που «σάρωσε» τους μαραθωνίους.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024