Δυο Ισραηλινοί έχασαν τη ζωή τους αργά το βράδυ χθες Τετάρτη σε «επίθεση με αυτοκίνητο» κοντά στη Ναμπλούς, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης, ανακοίνωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (φωτογραφία, επάνω, από το σημείο της επίθεσης).

Σε λακωνικό ανακοινωθέν τους, έκαναν λόγο για «επίθεση» που διαπράχθηκε «με αυτοκίνητο» σε έξοδο της Ναμπλούς κοντά σε ισραηλινό οικισμό.

Ο ισραηλινός στρατός ανέπτυξε αεροπορικές και ειδικές δυνάμεις για την καταδίωξη του δράστη

Οταν επικοινώνησε με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπός τους διευκρίνισε ότι στην επίθεση «σκοτώθηκαν δυο ισραηλινοί πολίτες», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Η ισραηλινή ιστοσελίδα Walla! ανέφερε ότι ο στρατός ανέπτυξε αεροπορικές και ειδικές δυνάμεις για την καταδίωξη του ατόμου που πραγματοποίησε την επιχείρηση.

Σε ανακοίνωσή της συνταγμένη στα αραβικά, η Χαμάς εξήρε τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Πέμπτη την επίθεση που κατ’ αυτήν είναι «η φυσική αντίδραση» των «ηρώων του λαού» στα «εγκλήματα του εχθρού».

Επιχειρήσεις αντίστασης

Οι επιχειρήσεις αντίστασης εντάθηκαν με την αυξημένη συστηματική ισραηλινή βία κατά των Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη και στην Ιερουσαλήμ, με τον αριθμό των παλαιστίνιων κρατουμένων στην περιοχή ν’ ανέρχεται σε περισσότερους από 8.875 από την 7η Οκτωβρίου, μεταδίδει η almayadeen.net.

Σημειώνει, επίσης, ότι την ίδια περίοδο έχουν σκοτωθεί συνολικά στη Δυτική Οχθη 502 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους 122 παιδιά.

Δέκα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινούς εποίκους και σε επτά περιπτώσεις παραμένει άγνωστο αν οι δράστες ήταν έποικοι ή στρατιώτες.

Την ίδια περίοδο, περισσότεροι από 5.100 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί, με 4.859 από αυτούς τους τραυματισμούς να έχουν προκληθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις, σύμφωνα με το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA).