Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Στους εορτασμούς για την 80ή επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία ο Μπάιντεν - Συνάντηση με τον Μακρόν

Γαλλία: Στους εορτασμούς για την 80ή επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία ο Μπάιντεν – Συνάντηση με τον Μακρόν

Οι δύο πρόεδροι θα συζητήσουν τρόπους να ενισχυθεί η διμερής συνεργασία Γαλλίας και ΗΠΑ σε οικονομικά, διαστημικά και πυρηνικά θέματα

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα είναι ο οικοδεσπότης μιας συνάντησης με τον Τζο Μπάιντεν και την σύζυγό του Τζιλ στις 8 Ιουνίου, στο πλαίσιο της πρώτης επίσημης επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου στη Γαλλία, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η γαλλική προεδρία.

Πριν από τη συνάντηση, ο Μπάιντεν θα συμμετάσχει στους εορτασμούς για την 80ή επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία (D-Day) στις 6 Ιουνίου.

Οι δύο πρόεδροι θα συζητήσουν τη συνεχιζόμενη υποστήριξή τους στην Ουκρανία, καθώς και τρόπους να ενισχυθεί η διμερής συνεργασία σε οικονομικά, διαστημικά και πυρηνικά θέματα, αναφέρεται στην ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα (30/5) ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θα ταξιδέψει στη Νορμανδία και στο Παρίσι από τις 5 έως τις 9 Ιουνίου, στο πλαίσιο των εορτασμών για την 80ή επέτειο της απόβασης των Συμμάχων στη Νορμανδία κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

Και ο Ζελένσκι στις εκδηλώσεις μνήμης στη Νορμανδία

Ο Τζο Μπάιντεν θα μιλήσει για την επέτειο στις 6 Ιουνίου και θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στις 8 Ιουνίου, στο πλαίσιο κρατικής επίσκεψης, ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση ο Λευκός Οίκος.

Στη Νορμανδία, την επόμενη εβδομάδα, θα πραγματοποιηθούν μεγάλες εκδηλώσεις μνήμης, στις οποίες θα συμμετάσχουν 25 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, καθώς και δεκάδες βετεράνοι του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, για να τιμήσουν τους περίπου 160.000 στρατιώτες από την Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και άλλα έθνη που αποβιβάστηκαν στις γαλλικές ακτές στις 6 Ιουνίου του 1944.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι ανάμεσα στους ηγέτες που αναμένεται να παραστούν.

Η επίσημη επίσκεψη του Μπάιντεν θα επιτρέψει τον «στενό συντονισμό» μεταξύ της Γαλλίας και των ΗΠΑ για τις παγκόσμιες κρίσεις ενόψει της συνόδου κορυφής της ομάδας G7 τον επόμενο μήνα στην Ιταλία και της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον τον Ιούλιο.

Ο Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του Μπριζίτ πραγματοποίησαν επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2022.

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024