Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Θα συνεχίσουμε πεισματικά τις έρευνες στη «Γαλάζια Πατρίδα»

Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Θα συνεχίσουμε πεισματικά τις έρευνες στη «Γαλάζια Πατρίδα»

«Πεισματικά» και «επίμονα» θα συνεχιστούν οι έρευνες της Τουρκίας για υδρογονάνθρακες λέει ο Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ την ίδια ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρακολουθούσε τη διεθνή διακλαδική στρατιωτική άσκηση «Efes-2024».

Νέες δηλώσεις αμφίσημες δηλώσεις από τον υπουργό Ενέργειας της Τουρκίας, Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ. «Θα συνεχίσουμε επίμονα και πεισματικά τις έρευνες σε όλη αυτή την περιοχή που ορίζεται ως Γαλάζια Πατρίδα» δήλωσε, αναφερόμενος στη Μεσόγειο και στις γεωτρήσεις που έχουν γίνει στην περιοχή.

Σε δηλώσεις του στη Habertürk, ο Τούρκος αξιωματούχος, αναφέρθηκε στις συνολικά οκτώ γεωτρήσεις στη Μεσόγειο που έχουν πραγματοποιήσει τα τουρκικά γεωτρύπανα αποκαλύπτωντας πως δεν έχουν δώσει σημαντικά ευρήματα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι παραιτούνται από την Ανατολική Μεσόγειο.

Οι δύο πυλώνες των ερευνών

Πρόκειται για έρευνες στα νότια, τα δυτικά και βόρεια της Κύπρου στις περιοχές αδειών που παραχωρήθηκαν από την «ΤΔΒΚ» στην Turkish Petroleum.

Ο Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ συνέχισε λέγοντας «θα συνεχίσουμε επίμονα και πεισματικά αυτές τις έρευνες σε όλη αυτή την περιοχή που ορίζεται ως Γαλάζια Πατρίδα» αλλά έβαλε σε πρώτο πλάνο τη Μαύρη Θάλασσα και το Sakarya όπου υπήρχαν ανακαλύψεις πετρελαίου. «Ένας πυλώνας της στρατηγικής μας στις έρευνες και την παραγωγή είναι σίγουρα οι έρευνες στα δικά μας πεδία, στις θάλασσές μας και στην ξηρά. Ένας άλλος πυλώνας είναι οι έρευνες στο εξωτερικό, ιδίως στη Λιβύη. Κάναμε μια συμφωνία με τη Σομαλία. Έχουμε επίσης σχέδια ερευνών στις θάλασσες της Σομαλίας, off-shore», ανέφερε επίσης.

Στη στρατιωτική άσκηση «Efes-2024» ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Στο μεταξύ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρακολούθησε τη διεθνή διακλαδική στρατιωτική άσκηση «Efes-2024», που διεξάγεται υπό την επίβλεψη της τουρκικής Στρατιάς του Αιγαίου.

Μιλώντας από το πεδίο της άσκησης στη Σμύρνη, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι «καμία χώρα δεν αποτελεί στόχο της άσκησης Efes-2024. Η άσκησή μας διεξάγεται με ένα γενικό σενάριο βασισμένο σε επιχειρήσεις υποστήριξης της ειρήνης».

Ανέφερε, επίσης: «Είμαστε με την πλευρά της ειρήνης και της συνεργασίας, όχι της έντασης και της σύγκρουσης. Θέλουμε να ζούμε δίπλα-δίπλα με τις χώρες με τις οποίες μοιραζόμαστε την ίδια γεωγραφία. Δεν τρέφουμε εχθρότητα και προκατάληψη έναντι οποιασδήποτε χώρας. Δεν έχουμε βλέψεις στα δικαιώματα γης και κυριαρχίας κανενός. Ποτέ δεν αφήσαμε και δεν θα αφήσουμε στον αέρα το χέρι που μας απλώνεται με ειλικρίνεια. Είμαστε έτοιμοι για διάλογο, επαφή και ενίσχυση των δεσμών μας με οποιονδήποτε σέβεται τα συμφέροντα της Τουρκίας και θέλει να αναπτύξει συνεργασία μαζί μας. Πρόσφατα, έχουμε κάνει πολλά βήματα για να αυξήσουμε τον αριθμό των φίλων μας. Θεού θέλοντος, θα συνεχίσουμε την πορεία μας με νέες πρωτοβουλίες».

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024