Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Η Donatella Versace τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Ιταλίας για τη συμβολή της στον πολιτισμό

Η Donatella Versace τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Ιταλίας για τη συμβολή της στον πολιτισμό

Αύριο θα συναντηθεί με τον αρχηγό του ιταλικού κράτους, τον Πρόεδρο Sergio Mattarella, στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου της Ιταλίας 2024.

Η Donatella Versace έλαβε τον τίτλο του Επίσημου της Ιταλικής Δημοκρατίας στο Μιλάνο την Παρασκευή.

«Την παραμονή του Μήνα Υπερηφάνειας, το βραβείο αυτό αναγνωρίζει επίσης την πολύ επείγουσα ανάγκη να υπερασπιστούμε τις φωνές των μειονοτήτων, την ελευθερία της έκφρασης και την ενσωμάτωση, τόσο εδώ στην Ιταλία όσο και παγκοσμίως. Η ανεκτικότητα, η κατανόηση και η άνευ όρων αγάπη δεν ήταν ποτέ πιο σημαντικές στον κόσμο μας»

Μια από τις ύψιστες τιμητικές διακρίσεις της χώρας, το Τάγμα Αξίας της Ιταλικής Δημοκρατίας απονέμεται από τον πρόεδρο της Ιταλίας σε ανθρώπους που έχουν διαπρέψει στους τομείς της λογοτεχνίας, των τεχνών, της οικονομίας, ή των κοινωνικών, φιλανθρωπικών και ανθρωπιστικών δραστηριοτήτων.

Στην περίπτωση της Versace, αναγνωρίστηκε η συμβολή της στην ιταλική μόδα και τον πολιτισμό, καθώς και το ανθρωπιστικό της έργο.

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα»

Οι τελετές αυτές καθιερώθηκαν το 1951 από τον δεύτερο πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Λουίτζι Εϊνάουντι, και πραγματοποιούνται δύο φορές το χρόνο, παραδοσιακά κατά την επέτειο της θεμελίωσης της Δημοκρατίας και της θέσπισης του ιταλικού συντάγματος.

Στο πλαίσιο των ετήσιων εορτασμών της χώρας, η Versace θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ιταλίας Sergio Mattarella στο Palazzo del Quirinale στη Ρώμη το Σάββατο.

Την Παρασκευή, άλλοι εικοσιπέντε άνθρωποι τιμήθηκαν με τον τίτλο του Ιππότη του Τάγματος Αξίας της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Η Versace είναι επίσης συμπρόεδρος του The Rocket Fund, της εκστρατείας για τη συγκέντρωση 125 εκατομμυρίων δολαρίων για το Ίδρυμα Elton John AIDS, προκειμένου να βοηθήσει στην αποστολή του να τερματιστεί το AIDS μέχρι το 2030

Μεταξύ αυτών ήταν ο Pietro Beccari, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Louis Vuitton, η σχεδιάστρια μόδας Chiara Boni, ο Giovanni Sgariboldi, πρόεδρος της εταιρείας καλλυντικών Euroitalia, ο Matteo Lunelli, πρόεδρος της Altagamma και της Cantine Ferrari, καθώς και η Marina Berlusconi, η μεγαλύτερη κόρη του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας και μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Silvio Berlusconi και πρόεδρος της οικογενειακής εταιρείας επενδύσεων Fininvest και του εκδοτικού οίκου Mondadori για περισσότερες από δύο δεκαετίες.

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα να λαμβάνω αυτό το βραβείο από τον πρόεδρο της Ιταλίας. Είναι μια αναγνώριση όχι μόνο για μένα, αλλά και για την εταιρεία που ιδρύσαμε πριν από τέσσερις δεκαετίες, για τη φανταστική μου ομάδα και για την παγκόσμια κοινότητα Versace που υπερασπίζεται το «Made in Italy» κάθε μέρα», δήλωσε η Versace.

«Την παραμονή του Μήνα Υπερηφάνειας, το βραβείο αυτό αναγνωρίζει επίσης την πολύ επείγουσα ανάγκη να υπερασπιστούμε τις φωνές των μειονοτήτων, την ελευθερία της έκφρασης και την ενσωμάτωση, τόσο εδώ στην Ιταλία όσο και παγκοσμίως. Η ανεκτικότητα, η κατανόηση και η άνευ όρων αγάπη δεν ήταν ποτέ πιο σημαντικές στον κόσμο μας».

Το ακτιβιστικό της έργο

Να σημειωθεί ότι, στην ιδιωτική τελετή στο Μιλάνο, η σχεδιάστρια συνοδευόταν από την οικογένεια και τους φίλους της, μεταξύ των οποίων και ο Alessandro Zan, του οποίου το νομοσχέδιο «DDL Zan» κατά της ομοτρανσφοβίας έχει υποστηρίξει επανειλημμένα στο παρελθόν η Versace, όπως αναφέρθηκε.

Συνολικά, η σχεδιάστρια έχει εκφράσει εδώ και καιρό την υποστήριξή της στην ισότητα για τα ΛΟΑΤΚΙΑ+ άτομα. Κατά τη διάρκεια του Μήνα Υπερηφάνειας, η Versace λανσάρει ειδικές συλλογές, με τις πωλήσεις να ωφελούν φιλανθρωπικά ιδρύματα που δραστηριοποιούνται στη διαμόρφωση ενός κόσμου χωρίς αποκλεισμούς και ισότητα.

Για παράδειγμα, το 2020 η συλλογή Versace x Pride βοήθησε το Pride Live στις ΗΠΑ και το Arcigay στην Ευρώπη, ενώ το 10% των πωλήσεων της φετινής συλλογής Pride θα βοηθήσει το Ίδρυμα Elton John AIDS. Η Versace είναι επίσης συμπρόεδρος του The Rocket Fund, της εκστρατείας για τη συγκέντρωση 125 εκατομμυρίων δολαρίων για το Ίδρυμα Elton John AIDS, προκειμένου να βοηθήσει στην αποστολή του να τερματιστεί το AIDS μέχρι το 2030.

*Mε πληροφορίες από: WWD |

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024