Ευρωεκλογές: Αιχμές ΔΣΑ για τη μείωση των εκλογικών τμημάτων
Σκληρή η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, με αιχμές κατά του Υπουργείου Εσωτερικών
Καυστική ανακοίνωση, για τη μείωση των εκλογικών τμημάτων την 9η Ιουνίου και τον τρόπο πιστοποίησης των δικηγόρων που διορίστηκαν εκλογική αντιπρόσωποι, εξέδωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας.
Ειδικότερα, ο Σύλλογος στρέφεται κατά του Υπουργείου Εσωτερικών, εγκαλώντας το για την μείωση των δαπανών στην επικείμενη εκλογική διαδικασία, που μεταφράστηκε (σύμφωνα με τους δικηγόρους της Αθήνας) σε λιγότερους εκλογικούς αντιπροσώπους.
Εξαπολύει, παράλληλα, μύδρους κατά του Υπουργείου συνδέοντας την παραπάνω απόφαση με το «Email-gate», για το οποίο «χρεώθηκαν τα σπασμένα» οι Έλληνες πολίτες.
Αναλυτικά η ανακοίνωση
«Ενόψει της διενέργειας των επικείμενων Ευρωεκλογών ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών τονίζει:
- Το υπουργείο Εσωτερικών μονομερώς και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση ή και διαβούλευση αποφάσισε τη μείωση των εκλογικών τμημάτων κατά 2818, αυξάνοντας τον αριθμό των εγγεγραμμένων εκλογέων κάθε εκλογικού τμήματος κατά μ.ο. σε επτακόσιους (700) εκλογείς, θεωρώντας προφανώς δεδομένη τη μειωμένη συμμετοχή στις επικείμενες εκλογές, την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός της χώρας καλεί τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να μην επιλέξουν την αποχή.
- Το υπουργείο Εσωτερικών επικαλείται, για να δικαιολογήσει την μείωση του αριθμού των εκλογικών τμημάτων, την ανάγκη μείωσης των εκλογικών δαπανών και κατ’ ανάγκη τον περιορισμό της αποζημίωσης των δικαστικών αντιπροσώπων, την ίδια στιγμή που καλεί τους φορολογούμενους Έλληνες πολίτες «να πληρώσουν τα σπασμένα» από το περιβόητο πλέον «email gate» (τόσο το πρόστιμο της ΑΠΔΠΧ όσο και τις τυχόν επιδικασθησόμενες δικαστικές αποζημιώσεις επί των αγωγών των αποδήμων Ελλήνων που έχουν προσφύγει στα διοικητικά Δικαστήρια)!
- Το υπουργείο Εσωτερικών συνεχίζει δυστυχώς να μην επιλύει το ζήτημα της μη προτεραιοποίησης από το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου των δικηγόρων έναντι των δικαστικών υπαλλήλων παρά τις προβλέψεις του άρθρου 68 παρ. 3 του ΠΔ 26/2012, λόγω δε της μη σύμφωνης με το γράμμα της διάταξης ερμηνείας που υιοθετεί το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου πολλοί δικηγόροι μένουν αδιόριστοι. Για πρώτη φορά μάλιστα το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου εξαίρεσε τους συνάδελφους δικηγόρους που εργάζονται στις Ανεξάρτητες Αρχές, γεγονός που καθιστά επιτακτική πλέον την ανάγκη ειδικής νομοθετικής ρύθμισης σχετικά.
- Επίσης, ο ‘Αρειος Πάγος για πρώτη φορά και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση πιστοποίησε μέσω του συστήματος Taxisnet και όχι μέσω του συστήματος Portal Olomeleia τους δικηγόρους που διορίσθηκαν δικαστικοί αντιπρόσωποι. Ο ΔΣΑ διαμαρτύρεται εντόνως για το γεγονός αυτό και επισημαίνει ότι η κατά τα ανωτέρω πιστοποίηση εγκυμονεί κινδύνους, καθόσον η φορολογική αρχή δεν διαθέτει τα εχέγγυα και τα εργαλεία για τον έλεγχο της κατάστασης εκάστου δικηγόρου (διαγραφή, συνταξιοδότηση, προσωρινή παύση κ.ο.κ.)».
- Exit polls: 7 στους 10 ανησυχούν για την βία μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ
- Εκλογές ΗΠΑ: Τα ρεκόρ, τα προβληματικά μηχανήματα και η χειροκίνητη καταμέτρηση σε 4 πολιτείες-κλειδιά
- ΣΥΡΙΖΑ: Μπάχαλο στην Επιτροπή Νομιμοποίησης – Στα «μαχαίρια» οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές
- Ο Τραμπ ξεσπά σε δημοσιογράφο όταν τον ρωτά για τις αμβλώσεις
- Εκλογές ΗΠΑ: Το πρώτο exit poll δείχνει νικήτρια τη Χάρις – Παραμένει θρίλερ
- Γιατί ο Τραμπ μπορεί να ψηφίσει παρόλο που είναι «καταδικασμένος εγκληματίας» ;