Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Πέθανε ο γνωστός σεφ Γιάννης Γιάχος - Έπαθε ανακοπή την επομένη του τελικού του Conference League

Πέθανε ο γνωστός σεφ Γιάννης Γιάχος – Έπαθε ανακοπή την επομένη του τελικού του Conference League

Ο Γιάννης Γιάχος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 47 ετών στην Χαλκιδική όπου εργαζόταν.

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο γνωστός σεφ Γιάννης Γιάχος σε ηλικία μόλις 47 ετών βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και σκορπώντας θλίψη σε γνωστούς και φίλους.

Τη θλιβερή είδηση γνωστοποίησε με ανάρτηση ο Αλέξανδρος Τσουβέλας. Αρχικά έγραψε: «Πρόλαβες να χαρεις το τρόπαιο σεφ. Καλό ταξίδι ξάδερφε Γιαννης Γιαχος».

«Η τεράστια αγάπη του»

Και σε σημερινή του ανάρτηση έγραψε: «Δυο λόγια για τον ξάδερφο και εξαιρετικό άνθρωπο Γιαννης Γιαχος. Πέρα από την ατέλειωτη αγάπη και το ατέλειωτο ταλέντο στην ζαχαροπλαστική ,πέρα από την μεγάλη του αγαπη για το χωριό στην Άρτα και στον σύλλογο του χωριού είχε και μια τεράστια αγάπη και καψούρα. Τον Ολυμπιακό. Πιέστηκε τη νύχτα του τελικού και χάρηκε σαν μικρό παιδί. Το πρωί έκανε πλάκα σε φίλους του με κασκόλ της ομάδας στην δουλειά.Η καρδιά του όμως δεν άντεξε. Καλό ταξίδι ρε χορευταρά που σε άλλους μάθαινες για γλυκά, σε μένα να χτυπάω το πόδι στον τσάμικο 3 φορές στον αέρα».

Ο Γιάννης Γιάχος άφησε την τελευταία του πνοή στην Χαλκιδική όπου εργαζόταν.

Ποιος ήταν ο Γιάννης Γιάχος

Ο Γιάννης Γιάχος είχε γεννηθεί στην Αθήνα, αλλά καταγόταν από το χωριό Μεγαλόχαρη, της Άρτας. Εμπνευστής και μέντρορας του, ο πατέρας του, Δημήτρης Γιάχος, ζαχαροπλάστης και ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείου στο Περιστέρι Αττικής (Άλσος).

Η πρώτη του επαφή με την «λευκή στολή» μόλις στα 14, φτιάχνοντας κουλουράκια της Λαμπρής και τσουρέκι, με πλήρη ακρίβεια, μεθοδικότητα και άρωμα Πολίτικων μπαχαρικών. Γνωρίζοντας την παραδοσιακή ζαχαροπλαστική, τις τεχνικές, τους συνδυασμούς και το άριστο γευστικό αποτέλεσμα αυτών, οδηγήθηκε σε σπουδές τμήματος Τεχνικού Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής και μετέπειτα, σε σεμινάρια με θέμα την σοκολάτα και την διακόσμηση, στην Ελβετία, δίπλα στον Rolf Murner, pastry chef.

Επικεντρωμένος στον στόχο του και με σύμμαχο το πείσμα και την δίψα του για γνώσεις και διδαχές, ξεκίνησε να συνεργάζεται με επιχειρήσεις υψηλού βελινεκούς. Το 1986, αποτελεί πια μέλος του δυναμικού του ζαχαροπλαστείου Όσκαρ στα Νέα Λιόσια και ακολούθησε το ζαχαροπλαστείο Σπανός στο Παλαιό Ψυχικό, εως το 1989. Το 1992, ασκήθηκε πρακτικά στο Norida Hotel, στην Κω.

Μπαίνοντας πια, ως πτυχιούχος, στον κλάδο της ζαχαροπλαστικής τέχνης, εργάστηκε ως βοηθός, στο ζαχαροπλαστείο Μέλισσα, στο Περιστέρι εως το 1996. Συνέχισε στη θέση και τα καθήκοντα του ζαχαροπλάστη, στο Σούνιο, στο Grand Resort Cape Sounio Hotel. Από το 1999 εως και το 2004, εργάζονταν πλέον ως Pastry Sous Chef, στο Intercontinental Hotel και για τα επόμενα 9 χρόνια (εως 2013) ανελίχθηκε δυναμικά στη θέση του Pastry Chef Executive στο ξενοδοχείο Pentelikon, στην Κηφισιά.

Θέλοντας να ξεφύγει από τα αστικά δεδομένα, ανέλαβε να γλυκάνει τον Πόρο, νησί του Σαρωνικού κόλπου, στο ξενοδοχείο Sirene Blue Resort. Ωστόσο, συμβουλευτικές υπηρεσίες παρείχε και παρέχει, στο ξενοδοχείο Royal στην Αθήνα εως και σήμερα. Παράλληλα, από το 2014 και πλεόν, ο Γιάννης Γιάχος έχει αναλάβει ως Pastry Chef τις μονάδες του ομίλου Σάνη, Sani Resort και Sani Βeach Ηotel.

Η ζαχαροπλαστική για τον Γιάννη Γιάχο ήταν ένα ατελείωτο ταξίδι και αποδεδειγμένα ο μεγάλος του έρωτας. Ξεκίνησε την πορεία του στις γλυκές διαδρομές με βήματα παραδοσιακά και εκτελώντας συνταγές δεκαετιών. Ο σκοπός που γεννήθηκε μέσα του ήταν να εξελίξει την κλασσική ζαχαροπλαστική σε μοντέρνα, δίνοντας την δική του οπτική και το δικό του στίγμα, αλλά πάντα κρατώντας με σεβασμό κάθε παλαιά, βασική διδαχή από το ξεκίνημά του, μέχρι και το λαμπρό του σήμερα.

Ένας άνθρωπος που, αδιαμφισβήτητα, αποτελούσε υπόδειγμα εξέλιξης και που με δίκαιο τρόπο και αστείρευτες γνώσεις κατέκτησε θέση στην κορυφή της ζαχαροπλαστικής, έχοντας πάντα το ανικανοποίητο του νικητή να λειτουργεί ως κίνητρο για το απόλυτο.

Sports in

«Κλείνουν» τα πρώτα φιλικά στον Άρη

Οι κιτρινόμαυροι αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να ανακοινώσουν τρία ή τέσσερα παιχνίδια προετοιμασίας, που θα διεξαχθούν στην Ολλανδία, κατά το διάστημα του βασικού σταδίου της προετοιμασίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024