Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Έρχεται στην Ελλάδα το χάπι κατά του καπνίσματος - Πόσο θα κοστίζει και πώς θα «λειτουργεί»

Έρχεται στην Ελλάδα το χάπι κατά του καπνίσματος – Πόσο θα κοστίζει και πώς θα «λειτουργεί»

Ένα νέο, πολλά υποσχόμενο χάπι που αναμένεται τον επόμενο μήνα, εκτιμάται ότι θα συμβάλλει με αποτελεσματικό τρόπο στη διακοπή της βλαβερής για την υγεία συνήθειας

Ελπίδες σε όσους θέλουν να κόψουν το κάπνισμα δίνει ένα προϊόν με την μορφή χαπιού, το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε δυο -περίπου- εβδομάδες στην Ελλάδα.

Ουσιαστικά, οι καπνιστές θα έχουν πλέον έναν νέο ουσιαστικό σύμμαχο -στη μάχη για τη διακοπή του καπνίσματος– τόσο την επιστήμη, όσο και εξελιγμένα προϊόντα που βοηθούν στην επίτευξη του στόχου.

Ένα νέο, πολλά υποσχόμενο χάπι που αναμένεται τον επόμενο μήνα, εκτιμάται ότι θα συμβάλλει με αποτελεσματικό τρόπο στη διακοπή της βλαβερής για την υγεία συνήθειας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι πενηντάρηδες είναι οι πιο συχνοί επισκέπτες των Ιατρείων διακοπής του καπνίσματος.

Αναζητούν, μόνοι τους, βοήθεια για τη διακοπή της βλαπτικής συνήθειας, πριν να βιώσουν τις επιπτώσεις από τη χρήση του τσιγάρου. Το 80% των καπνιστών θέλουν να το διακόψουν και σε ένα ποσοστό 40% το έχουν προσπαθήσει, χωρίς ιατρική βοήθεια.

Το χάπι κατά του καπνίσματος στην Ελλάδα τον Ιούνιο

«Οι γιατροί μπορούν να βοηθήσουν και τα δύο σκέλη της εξάρτησης από τη νικοτίνη, που είναι ο λόγος που συνεχίζουν να καπνίζουν οι καπνιστές και την ψυχολογική εξάρτηση και τη σωματική εξάρτηση. Αναφορικά με τη σωματική εξάρτηση που προκαλεί έντονο στερητικό σύνδρομο που πολύ καλά γνωρίζουν οι καπνιστές, έχουμε στη φαρέτρα μας τρία φάρμακα πρώτης γραμμής» τόνισε η αναπληρώτρια καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Παρασκευή Κατσαούνου, σε επιστημονική εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

«Σε λίγες μέρες θα είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα μία φαρμακευτική ουσία που έχει χημική δομή παρεμφερή με αυτήν της νικοτίνης και που είναι ένα φυσικό προϊόν. Δεν είναι χημικό. Αυτή λοιπόν, όταν χρησιμοποιείται από τους καπνιστές, θα μπορέσουν να διακόψουν το κάπνισμα με μεγάλη ευκολία» συμπληρώνει η ίδια.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το χάπι αυτό θα λαμβάνεται για ένα μήνα με το κουτί να κοστίζει περίπου 50 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν αποτελεί μια νέα θεραπεία, αλλά είναι κάτι που υπάρχει πολλά χρόνια και η διαφορά της από τις άλλες είναι πως η θεραπεία διαρκεί περίπου ένα μήνα και είναι οικονομικό.

Καθημερινά 100.000 έφηβοι ξεκινούν το κάπνισμα

Την ίδια στιγμή, πολύ ανησυχητικά στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με τους τους ανθρώπους που ξεκινούν σε καθημερινή βάση το κάπνισμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, τα καπνικά προϊόντα κερδίζουν ολοένα και περισσότερη δημοτικότητα μεταξύ των νέων, αφού υπολογίζεται ότι μόνο για το έτος 2022 το 12,5% των εφήβων στην Ευρώπη έκαναν χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων, σε σύγκριση με μόλις 2% των ενηλίκων.

Σε ορισμένες χώρες της γηραιάς ηπείρου, τα ποσοστά χρήσης ηλεκτρονικού τσιγάρου μεταξύ των παιδιών σχολικής ηλικίας είναι 2-3 φορές υψηλότερα από αυτά του παραδοσιακού καπνίσματος. Η χρήση του καπνού προσελκύει το ενδιαφέρον των νέων ανθρώπων, λαμβανομένου υπόψη ότι σχεδόν 80.000-100.000 έφηβοι κάθε ημέρα παγκοσμίως ξεκινούν το κάπνισμα.

Sports in

«Κλείνουν» τα πρώτα φιλικά στον Άρη

Οι κιτρινόμαυροι αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να ανακοινώσουν τρία ή τέσσερα παιχνίδια προετοιμασίας, που θα διεξαχθούν στην Ολλανδία, κατά το διάστημα του βασικού σταδίου της προετοιμασίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024