Ως πανέμορφο ελληνικό νησί που είναι τόσο όμορφο όσο η Ρόδος και η Κρήτη αλλά χωρίς τα μαζικά πλήθη τουριστών, προβάλλεται η Σίφνος στο πρόσφατο εκτενές αφιέρωμα της βρετανικής Express.

Η δημοφιλής εφημερίδα παροτρύνει τους εκατομμύρια αναγνώστες της να επισκεφτούν φέτος το πιο «νόστιμο ελληνικό νησί» που διαθέτει πλούσια γαστρονομική παράδοση, ταυτίζεται με το «slow food» στην Ελλάδα και δεν έχει χάσει την αυθεντικότητά του.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στο γεγονός ότι η Σίφνος είναι γενέτειρα του σεφ Νικόλαου Τσελεμεντέ, ο οποίος έγραψε το 1950 το καθοριστικό βιβλίο για την ελληνική κουζίνα που έμεινε γνωστό ως «Τσελεμεντές».

Η δημοφιλής εφημερίδα παροτρύνει τους εκατομμύρια αναγνώστες της να επισκεφτούν φέτος το πιο «νόστιμο ελληνικό νησί»

Στο αφιέρωμα, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στα γραφικά χωριά του νησιού

Σύμφωνα με την Express, η Σίφνος έχει τις περισσότερες εκκλησίες στο Αιγαίο – «μία για κάθε μέρα, με 360 επάνω στο νησί» – και είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους επιθυμούν να περιηγηθούν σε γραφικά χωριά, να θαυμάσουν σαγηνευτικά φυσικά τοπία και να περπατήσουν σε οργανωμένα μονοπάτια.

«Πολύτιμο πετράδι»

Το άρθρο κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις επιδόσεις – ρεκόρ για το περσινό καλοκαίρι και τις διακρίσεις σε λίστες διεθνών ΜΜΕ και αποκαλεί τη Σίφνο πολύτιμο πετράδι, «gem», όπως είναι και το σύνθημα του προορισμού στο πλαίσιο ενεργειών του δήμου.

Το άρθρο κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις επιδόσεις – ρεκόρ για το περσινό καλοκαίρι και τις διακρίσεις σε λίστες διεθνών ΜΜΕ

Χρυσοπηγή, Σίφνος

«Προβλέπεται μια δυναμική σεζόν με επισκέπτες από την Ελλάδα και πολλές αγορές του εξωτερικού. Είναι ενθαρρυντικό πως εξελίσσουμε ένα τουριστικό προϊόν με ιστορία, παράδοση, γαστρονομία, φυσικό κάλλος και εναλλακτικές δραστηριότητες που μπορεί κανείς να απολαύσει πριν και μετά την υψηλή σεζόν. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η αύξηση της ροής εκτός Ιουλίου και Αυγούστου με ταξιδιώτες που έχουν ειδικά ενδιαφέροντα», επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Σίφνου Γιάννης Ραφελέτος.

Πηγή: ΑΠΕ