Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Τζον Λένον: «Έσπασε» το ρεκόρ δημοπρασιών των Beatles η κιθάρα του από το άλμπουμ «Help!»

Τζον Λένον: «Έσπασε» το ρεκόρ δημοπρασιών των Beatles η κιθάρα του από το άλμπουμ «Help!»

Οι νότες της κιθάρα ακούστηκαν στην ταινία «Help!» όταν το κορυφαίο συγκρότημα ερμήνευε το «You've Got to Hide Your Love Away».

Η 12χορδη Framus Hootenanny του θρυλικού Τζον Λένον πωλήθηκε στη τιμή-ρεκόρ των 2,9 εκατομμυρίων δολαρίων και έγινε η πιο ακριβή κιθάρα των Beatles που βγήκε σε δημοπρασία.

Ήταν χαμένο για περισσότερα από 50 χρόνια

Το σπάνιο γερμανικής κατασκευής όργανο που χρησιμοποιήθηκε στην ηχογράφηση του άλμπουμ αλλά και της συνοδευτικής ταινίας «Help!» των Beatles το 1965, ήταν χαμένο για περισσότερα από 50 χρόνια, όπως αναφέρει ο Guardian.

Ο Λένον το χάρισε στον Σκοτσέζο τραγουδοποιό Γκόρντον Ουάλερ των Peter and Gordon, ο οποίος με την σειρά του το έδωσε σε έναν από τους μάνατζερ του συγκροτήματος.

Μετά από αρκετές δεκαετίες οι νέοι ιδιοκτήτες ενός σπιτιού στην εξοχή το ανακάλυψαν στην σοφίτα κατά την διάρκεια της μετακόμισής τους και το έθεσαν σε δημοπρασία με αρχική εκτίμηση μεταξύ 485.000 και 647.000 λιρών.

Η κιθάρα αγοράστηκε με τηλεφωνική προσφορά στο Hard Rock Cafe της Νέας Υόρκης

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε την τιμή να πετύχουμε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ με την πώληση της χαμένης κιθάρας Hootenanny του Τζον Λένον. Αυτή η κιθάρα δεν είναι μόνο ένα κομμάτι της μουσικής ιστορίας αλλά και ένα σύμβολο της διαχρονικής κληρονομιάς του» δήλωσε ο Ντέιβιντ Γκούντμαν (David Goodman) διευθύνων σύμβουλος του οίκου Julien’s Auctions

Οι νότες της κιθάρας, οι οποίες κατασκευάστηκαν από την εταιρεία Framus στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ακούστηκαν στην ταινία «Help!» όταν το κορυφαίο συγκρότημα ερμήνευε το «You’ve Got to Hide Your Love Away».

Χρησιμοποιήθηκε επίσης κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων των τραγουδιών «Help!», «It’s Only Love», «I’ve Just Seen a Face», «Girl», καθώς του «Norwegian Wood» δια χειρός Τζορτζ Χάρισον.

Ο συνιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής του οίκου, Ντάρρεν Ζυλιέν δήλωσε ότι όταν είχε ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να ελέγξει την ταυτότητα του πολύτιμου αντικειμένου διέσωσε την θήκη του η οποία είχε πεταχτεί σε έναν κάδο απορριμμάτων

Sports in

Απρόοπτο με Κωνσταντέλια και Ότο – Επέστρεψαν στις προπονήσεις οι διεθνείς

Επιστροφή στις προπονήσεις για τους διεθνείς Κουλιεράκη και Ντεσπόντοφ – Απρόοπτο με τους Κωνσταντέλια και Ότο οι οποίοι ένιωσαν ένα σφίξιμο και δεν πήραν μέρος στην σημερινό πρόγραμμα του ΠΑΟΚ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024