Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
H Τζένιφερ Άνιστον μοιράστηκε όλες τις fitness συνήθειες που άλλαξε μετά τα 50

H Τζένιφερ Άνιστον μοιράστηκε όλες τις fitness συνήθειες που άλλαξε μετά τα 50

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα γυμναστικής της 55χρονης σταρ.

Στα 55 της η Τζένιφερ Άνιστον βρίσκεται στην καλύτερη φάση της ζωής της, και αν αναρωτιέστε πώς διατηρεί το σώμα της και ποιες είναι οι fitness συνήθειές της, το The Zoe Report εξασφάλισε όλες τις λεπτομέρειες.

Η Τζένιφερ Άνιστον συνεργάζεται με το fitness studio Pvolve από το 2023 και συγκεκριμένα με τη γυμνάστρια Dani Coleman. Για να γιορτάσουν τον ένα χρόνο της συνεργασίας τους, η ίδια και η προπονήτριά της δημιούργησαν ένα workout bundle με όργανα γυμναστικής που χρησιμοποιεί και η σταρ, καθώς κι ένα μηνιαίο πλάνο προπόνησης, που μπορείτε να παρακολουθήσετε κι εσείς για να αποκτήσετε τις fitness συνήθειες της ηθοποιού.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Pvolve εστίασε το ενδιαφέρον του σε ό,τι απασχολεί τις γυναίκες πριν και μετά την εμμηνόπαυση, όπου συμβαίνουν πολλές αλλαγές στο σώμα. Όπως είπε και η ίδια η Jennifer σε σχετική συνέντευξή της: «Συνήθιζα να κάνω πολύ cardio, 45 λεπτά με 1 ώρα καθημερινά, διαφορετικά πίστευα ότι δεν έχει νόημα να γυμνάζεσαι. Φυσικά, αυτό ήταν λάθος».

Πλέον, δεν γυμνάζεται κάθε μέρα. «Ακόμη και 10 λεπτά γυμναστικής αρκούν για να βάλεις το σώμα σου σε κίνηση. Δε χρειάζεται να γυμνάζεσαι μία ώρα καθημερινά» εξηγεί η ίδια. Και όταν βρίσκεται στο σετ, οι προπονήσεις της μπορεί να μειωθούν σε δύο ή τρεις ημέρες εκείνη την εβδομάδα: «Δεν ασκώ πίεση στον εαυτό μου όπως παλιά», παραδέχεται η αγαπημένη ηθοποιός.

Οι προπονήσεις της επικεντρώνονται σε functional ασκήσεις ενδυνάμωσης για όλο το σώμα και της επιτρέπουν να είναι πιο δραστήρια και γεμάτη ενέργεια στην καθημερινότητά της. «Μεγαλώνοντας χάνουμε τους μυς μας, οπότε μια προπόνηση που στοχεύει στην ενδυνάμωση και όχι μόνο, βοηθά στο να διατηρούνται οι μύες μας σε καλή κατάσταση αλλά και στην αποφυγή της οστεοπόρωσης στο μέλλον. Τα οστά μας πρέπει να παραμείνουν γερά γιατί όσο μεγαλώνουμε τόσο πιο εύκολα πέφτουμε και τόσο πιο δύσκολα σηκωνόμαστε. Σπας ένα ισχίο και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε χειρότερες συνέπειες» εξηγεί η διάσημη ηθοποιός.

Πράγματι, μια μελέτη του 2020 έδειξε ότι η σωματική δραστηριότητα βοηθά γενικά στην πρόληψη της ανάπτυξης ή/ και της εξέλιξης της οστεοπόρωσης, ενώ όταν το πρόγραμμα γυμναστικής σας περιλαμβάνει μια ποικιλία ασκήσεων που στοχεύουν στην μυϊκή ενδυνάμωση, η οστεοπόρωση δεν εμφανίζεται στη ζωή σας.

Τι άλλο έχει αλλάξει πλέον στην προπόνησή της η Τζένιφερ Άνιστον; Εστιάζει περισσότερο στην ενδυνάμωση του κορμού της καθώς είναι ζωτικής σημασίας για την αποφυγή μελλοντικών τραυματισμών στην πλάτη. Όπως εξηγεί, η δύναμη της πρόληψης βρίσκεται σε αυτές τις λειτουργικές ασκήσεις που κάνει, οι οποίες στοχεύουν σε μυϊκές ομάδες που δεν ήξερε καν ότι είχε. «Είναι πολύ σημαντικό να σηκώνεις βάρη 8 έως 10 κιλών. Τα βάρη και η συγκεκριμένη προπόνηση στοχεύουν σε μυς που ούτε καν γνωρίζατε ότι υπάρχουν στο σώμα σας ενισχύοντας έτσι όλα τα διαφορετικά τμήματα των μυών σας. Μετά από αυτήν την προπόνηση, θα πονάω αλλά δεν θα ξέρω από που προήλθε αυτός ο πόνος», λέει αστειευόμενη η Τζένιφερ Άνιστον.

Η Τζένιφερ Άνιστον μοιράζεται επίσης στο TZR ότι η έρευνα της Pvolve για τις ανάγκες των γυναικών άνω των 40 την ενθουσίασε και την έκανε να δει με άλλο μάτι τη γυμναστική. Σε μια κλινική μελέτη, οι προπονήσεις των συμμετεχόντων αποδείχθηκαν ότι αυξάνουν τα επίπεδα ενέργειας, μειώνουν τα λιπίδια του αίματος, βελτιώνουν την ισορροπία και την κινητικότητα κι ενδυναμώνουν τους μυς σε γυναίκες ηλικίας 40 έως 60 ετών.

«Το σώμα μας απλώς αλλάζει κατά την προεμμηνόπαυση και την εμμηνόπαυση και κανείς δεν ενημερώνει τις γυναίκες καθώς φτάνουν στα 30, 35, 40 ότι θα αρχίσουν να συμβαίνουν σωματικές αλλαγές» αναφέρει η ηθοποιός. Γι’ αυτό, μία από τις μεγαλύτερες συμβουλές φυσικής κατάστασης της Τζένιφερ Άνιστον για γυναίκες άνω των 50 ετών είναι απλώς να βρείτε έναν γιατρό που εμπιστεύεστε και να του κάνετε ερωτήσεις. «Οι πληροφορίες είναι το παν, σωστά; Πρέπει να είστε ενημερωμένες, για να μπορείτε να προετοιμαστείτε για αυτό που έρχεται. Κατανοήστε ποια είναι τα επίπεδα των ορμονών σας. Είναι σαν ένας κινούμενος στόχος. Οι ορμόνες θα επηρεάσουν τα επίπεδα ενέργειάς σας, τα κίνητρά σας. Ανεξάρτητα από το τι προπόνηση ακολουθείτε, θα υπάρξουν αλλαγές στο σώμα που πρέπει να αντιμετωπίσετε, για να αποκτήσετε τη βέλτιστη φυσική κατάσταση» εξηγεί η ίδια.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pvolve (@pvolve)

Πηγή: GRACE

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024