Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Να στείλουμε μήνυμα ότι δε θα ξαναγυρίσουμε ποτέ στην τραυματική περίοδο των μνημονίων

Μητσοτάκης: Να στείλουμε μήνυμα ότι δε θα ξαναγυρίσουμε ποτέ στην τραυματική περίοδο των μνημονίων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν ξανά τη ΝΔ, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για λαϊκισμό και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα

Στην Παιανία βρέθηκε την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου επισκέφθηκε τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις και μίλησε σε συγκέντρωση πολιτών, τονίζοντας ότι αυτές οι ευρωεκλογές έχουν μεγάλη σημασία.

«Τα Ολυμπιακά Ακίνητα ουσιαστικά συνοψίζουν την ιστορία της Ελλάδας των τελευταίων 20 ετών», τόνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι «κατασκευάστηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, που μας έκαναν τόσο υπερήφανους, και τα χρόνια της κρίσης περιέπεσαν ουσιαστικά σε πλήρη αχρηστία, λεηλατήθηκαν, για να έρθει ξανά αυτή η κυβέρνηση από το 2019 να επενδύσει σε αυτά, να τους δώσει ζωή, ώστε να μπορούν να ετοιμάσουν τη νέα γενιά των αθλητών της πατρίδας μας».

«Γι΄ αυτό και αυτές οι ευρωεκλογές έχουν τόσο μεγάλη σημασία. Με έχετε ακούσει πολλές φορές να επαναλαμβάνω γιατί πρέπει να υπάρχει σημαντική προσέλευση των πολιτών στην κάλπη. Ο λόγος είναι απλός: τα επόμενα πέντε χρόνια θα παρθούν πολύ σημαντικές αποφάσεις στην Ευρώπη, που θα επηρεάσουν τις ζωές όλων μας, και θέλουμε τη Νέα Δημοκρατία πανίσχυρη στο Ευρωκοινοβούλιο, στα ευρωπαϊκά όργανα, να διαπραγματεύεται πάντα προς όφελος των Ελλήνων πολιτών ό,τι καλύτερο μπορούμε να πετύχουμε από την Ευρώπη», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Αυτό το οποίο ακούμε σήμερα από την αντιπολίτευση, δεν είναι τίποτα άλλο από αυτό το οποίο ακούγαμε όλα τα τελευταία χρόνια. Δεν έχουν αλλάξει ουσιαστικά»

Ο πρωθυπουργός σημείωσε επίσης πως «είναι αλήθεια ότι δεν αξιοποιήσαμε πάντα την Ευρώπη έτσι όπως θα έπρεπε. Και ήρθε αυτή η κυβέρνηση να επιταχύνει πάλι αυτή τη διαδικασία, να έρθουμε πιο κοντά στην Ευρώπη, σε όλα τα επίπεδα. Και, κυρίως, να οικοδομήσουμε και πάλι αυτό το οποίο είχαμε χάσει τα χρόνια της κρίσης: την ελληνική αξιοπιστία και την ελληνική υπερηφάνεια».

Ζήτησε από τους πολίτες, αυτή την τελευταία εβδομάδα, να εστιάσουν στο στόχο να πείσουν εκείνους που ψήφισαν ΝΔ στις εθνικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2023, ότι πρέπει να προσέλθουν στην κάλπη και να ξανακάνουν ακριβώς το ίδιο.

«Ίδια αντιπολίτευση με καινούργιο επικοινωνιακό περιτύλιγμα»

«Διότι ουσιαστικά αυτό τον έναν χρόνο δεν έχουμε κάνει τίποτα διαφορετικό από το να υλοποιούμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα. Και δεν είναι τώρα η ευκαιρία, αυτές οι ευρωεκλογές, ούτε για την έκφραση οποιασδήποτε επιμέρους δυσαρέσκειας, ούτε για οποιοδήποτε παράπονο», όπως είπε, καθώς πολλές δημοσκοπήσεις αναδεικνύουν ότι μία σημαντική μερίδα των ψηφοφόρων θα ψηφίσει ακριβώς για να κάνει αυτό – να στείλει μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Τώρα χρειαζόμαστε, πρώτα και πάνω από όλα, τη συσπείρωση των φίλων της Νέας Δημοκρατίας για να πετύχουμε τον στόχο μας: να είμαστε το βράδυ των εκλογών πάλι οι μεγάλοι νικητές, με ένα ποσοστό τέτοιο το οποίο δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να αμφισβητήσει όχι την πολιτική μας κυριαρχία – αυτή διαμορφώθηκε με την δική σας ψήφο στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου του 2023 – να μην τους δώσουμε κυρίως τη δυνατότητα να ξαναρχίσουν να μιλούν με μια γλώσσα την οποία η ελληνική κοινωνία έχει απορρίψει», ανέφερε.

Στράφηκε εκ νέου κατά της αντιπολίτευσης που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε πως «αυτό το οποίο ακούμε σήμερα από την αντιπολίτευση, δεν είναι τίποτα άλλο από αυτό το οποίο ακούγαμε όλα τα τελευταία χρόνια. Δεν έχουν αλλάξει ουσιαστικά. Μπορεί να έχουν ένα καινούργιο επικοινωνιακό περιτύλιγμα, ο λόγος τους όμως εξακολουθεί να διακρίνεται από διχασμό, από τοξικότητα, από λαϊκισμό και από υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα».

«Μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα ξαναγυρίσουμε στην εποχή των μνημονίων»

«Θέλω να τους στείλουμε ένα μήνυμα, το οποίο δεν θα είναι μόνο μήνυμα στήριξης της Νέας Δημοκρατίας, θα είναι και ένα δεύτερο μήνυμα ότι δεν θα ξαναγυρίσουμε ποτέ στη δύσκολη περίοδο, στην τραυματική περίοδο των μνημονίων, διότι εκεί ακριβώς μας οδηγούν οι ανέξοδες υποσχέσεις τους. Έχει, λοιπόν, μεγάλη σημασία το βράδυ της 9ης Ιουνίου, σε μια εβδομάδα από τώρα», προσέθεσε.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι σε αυτή την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου και θα συνεχίσει να γυρίζει σε όλη την Ελλάδα μέχρι και την τελευταία μέρα.

«Θα βρεθώ στην Κρήτη αύριο και μεθαύριο, μετά στη Μακεδονία, για να μιλώ αφενός για τα επιτεύγματα αυτή της κυβέρνησης, αφετέρου για την ανάγκη η φωνή της Ελλάδας να είναι ισχυρή στην Ευρώπη την επόμενη μέρα. Ξέρουμε πώς να διαπραγματευόμαστε στην Ευρώπη. Το αποδείξαμε με το Ταμείο Ανάκαμψης, με τη μεταναστευτική μας πολιτική, με τις παρεμβάσεις μας σε πολλά επίπεδα ευρωπαϊκής πολιτικής, όπου πια η Ελλάδα δεν μιλάει μόνο έχοντας υπόψιν το τι συμφέρει την πατρίδα μας, αλλά συνδιαμορφώνει συνολικά ευρωπαϊκές πολιτικές. Το ίδιο θα κάνουμε και μετά την 9η Ιουνίου», ανέφερε.

«Θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά την ευκαιρία να σπουδάσουν στο δημόσιο πανεπιστήμιο»

Τέλος, απευθύνθηκε στα νέα παιδιά που ψηφίζουν για πρώτη φορά, στα οποία, αρχικά, ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εξετάσεις.

«Ένας δύσκολος δρόμος, ένας όμορφος αγώνας, εμείς στηρίζουμε πρώτα και πάνω από όλα τη δημόσια παιδεία. Θέλουμε να δώσουμε στα νέα παιδιά την ευκαιρία να σπουδάσουν σε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο, όπου δεν θα κάνουν κουμάντο οι ‘μπαχαλάκηδες’, αλλά αυτοί οι οποίοι πρεσβεύουν τη γνώση και την ελευθερία της έκφρασης», σημείωσε.

Για να καταλήξει: «Άρα, και στα νέα παιδιά, θέλω να θυμίσω ότι ψηφίζουν για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές, τα παιδιά που είναι γεννημένα το 2007, να συμμετέχουν και αυτά στις εκλογές. Εμείς εμπιστευόμαστε τη νέα γενιά. Για τη νέα γενιά αγωνιζόμαστε, για εσάς, για τα νέα παιδιά, για να ζήσετε μία ζωή καλύτερη από αυτή των γονιών σας».

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024