Οξεία κριτική κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος δεν έχει ακόμη υποβάλει δήλωση πόθεν έσχες, άσκησε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στο One Channel.

Όπως είπε, «ο κ. Κασσελάκης κομίζει, κατά τον ίδιο, το νέο, το άφθαρτο, το απόλυτα διαφανές. Έχουμε φθάσει μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές και ως αρχηγός που έχει εκλεγεί εδώ και αρκετούς μήνες, ακόμη δεν γνωρίζουμε ποια είναι η οικονομική κατάστασή του. Ακόμη περιμένει και επικαλείται την τελευταία προθεσμία του νόμου για να καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα, για να μπορέσουμε να γνωρίζουμε ως πολίτες που εμπιστευόμαστε τους πολιτικούς μας, ποια είναι η οικονομική κατάστασή του».

Άλλωστε, σημείωσε, «εδώ δεν μιλάμε για ένα τυχαίο στέλεχος, μιλάμε για έναν ηγέτη κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οφείλει να δίνει το παράδειγμα πρώτος ο ίδιος και να τρέχει πρώτος ο ίδιος να καταθέσει και να γνωστοποιήσει την περιουσιακή κατάστασή του».

«Εμένα με προβληματίζει το γεγονός να βλέπω έναν πολιτικό αρχηγό να προβάλλει με τέτοιο προκλητικό τρόπο την περιουσία του, τις αγορές των σπιτιών που κάνει, αλλά ταυτόχρονα να μην γνωρίζουμε από πού προέρχονται τα έσοδά του. Σε συνδυασμό με την προκλητική επίδειξη πλούτου, με προβληματίζει το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή η οικογένειά του βρίσκεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας ως έχουσα οφειλές προς την εφορία ύψους 11 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή», υπογράμμισε, προσθέτοντας πως «ο κ. Κασσελάκης, που διαφημίζει την τεράστια περιουσία του, ας δώσει στην εφορία 11 εκατ. ευρώ να τελειώνουμε».

Στο ερώτημα, γιατί ο ίδιος επικεντρώνει στο συγκεκριμένο θέμα, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε πως τον ενδιαφέρει η διαφάνεια, ενώ κληθείς να σχολιάσει αν όλοι στο κυβερνών κόμμα είναι διαφανείς, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Προσπαθούμε να είμαστε όλοι διαφανείς».

Το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης του Άκη Σκέρτσου εστιάσθηκε στα θέματα της οικονομίας, και της ακρίβειας ειδικότερα, η οποία και είναι, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, «το μεγαλύτερο πρόβλημα». Ένα πρόβλημα «που ροκανίζει», όπως είπε, «το εισόδημα πολιτών και νοικοκυριών». Κάνοντας λόγο για «δισεπίλυτο ζήτημα», χαρακτήρισε «τίμια» την προσπάθεια της κυβέρνησης να το αντιμετωπίσει.

«Η αποχή θα είναι ένα κρίσιμο λάθος»

Ο Άκης Σκέρτσος, αναφερόμενος στο διακύβευμα των ευρωεκλογών, τόνισε ότι η αποχή «θα είναι ένα κρίσιμο λάθος», καθώς οι πολιτικές που σχεδιάζονται και υλοποιούνται στις Βρυξέλλες επηρεάζουν και την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών.

Κατηγόρησε την Αριστερά για «υποκρισία», αφού «διστάζει να τα βάλει με τους πολυεθνικούς γίγαντες», όπως ανέφερε με αφορμή τη στάση της αντιπολίτευσης απέναντι στην πρωτοβουλία Μητσοτάκη να αποστείλει επιστολή στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις πρακτικές των πολυεθνικών.

Παράλληλα, είπε ότι η αντιπολίτευση λέει πολλά, αλλά στην πράξη «μηδέν εις το πηλίκον», ενώ την κατηγόρησε ότι χρησιμοποιεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «για να διαβάλει την Ελλάδα και να περνά ψηφίσματα εις βάρος της χώρας».

Επανέλαβε την κυβερνητική επιχειρηματολογία ότι τα νομοσχέδια του ΣΥΡΙΖΑ για φορολογικό και ακρίβεια κοστίζουν 45,8 δισ. την τετραετία, με τον ταυτόχρονο ισχυρισμό ότι δεν προτείνονται ισοδύναμα.

Τέλος, μιλώντας για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, ο υπουργός Επικρατείας στηλίτευσε τη στάση της αντιπολίτευσης, η οποία «κάνει το λαϊκό δικαστή», όπως ανέφερε.

«Έχει βγάλει την καταδίκη συγκεκριμένων ανθρώπων», συμπλήρωσε, για να τονίσει πως «η Δικαιοσύνη έχει την αποκλειστική ευθύνη».

«Το ότι έχουν απαγγελθεί κατηγορίες κατά 34 προσώπων και η δίκη θα γίνει εντός του 2024, δικαιολογεί τη μομφή για συγκάλυψη και προσπάθεια χειραγώγησης;», διερωτήθηκε, για να καταλήξει ότι «επί του πεδίου εφαρμόσθηκε το πρωτόκολλο της πολιτικής προστασίας και της αστυνομίας, σε μια στιγμή μάλιστα που ακούγονταν φήμες για 200 νεκρούς μέσα στα βαγόνια», ζητώντας να σταματήσει «η σπέκουλα». «Η Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει τη δουλειά της και η Πολιτεία να φτιάξει ξανά τα τρένα», όπως είπε.