Σάββατο 29 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Απετράπη τρομοκρατική επίθεση εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων

Γαλλία: Απετράπη τρομοκρατική επίθεση εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων

Ο 18χρονος Τσετσένος ήθελε να επιτεθεί στους θεατές, στις δυνάμεις ασφαλείας και «να πεθάνει ως μάρτυρας»

Ένα σχέδιο επίθεσης «ισλαμιστικής έμπνευσης» με στόχο τους αγώνες ποδοσφαίρου που θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, αποτράπηκε στο Σεντ Ετιέν, στην κεντροανατολική Γαλλία, από τις υπηρεσίες ασφαλείας που συνέλαβαν έναν νεαρό Τσετσένο, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

«Στις 22 Μαΐου 2024, η γενική διεύθυνση εσωτερικής ασφάλειας (DGSI) προχώρησε στο Σεντ Ετιέν στη σύλληψη ενός Τσετσένου υπηκόου, 18 ετών, που φέρεται ότι ήθελε να διαπράξει επίθεση ισλαμιστικής έμπνευσης στο γαλλικό έδαφος», ανέφερε το υπουργείο.

Αναδημοσιεύοντας την είδηση στην πλατφόρμα Χ, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανέν, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι του υπουργείου Εσωτερικών είναι «πλήρως κινητοποιημένοι για να διασφαλίσουν την ασφάλεια του γαλλικού λαού».

Η τρίτη επίθεση που αποτρέπεται από τις αρχές του 2024

Σημειώνεται ότι αυτή είναι «η πρώτη επίθεση εναντίον των Ολυμπιακών Αγώνων (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου) που αποτράπηκε» από τις γαλλικές αρχές και η τρίτη συνολικά από τις αρχές του έτους.

Όσον αφορά τον νεαρό Τσετσένο, «τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι προετοίμαζε ενεργά μια επίθεση στο στάδιο Ζοφρουά Γκισάρ (Σεντ Ετιέν) με την ευκαιρία των αγώνων που θα διεξαχθούν εκεί» κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών.

Έφτασε στη Γαλλία με τους γονείς του το 2023 και συνελήφθη στο σπίτι του

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο 18χρονος ήθελε να επιτεθεί στους θεατές, στις δυνάμεις ασφαλείας και «να πεθάνει ως μάρτυρας».

Το BFMTV μεταδίδει ότι ο νεαρός, που έφτασε στη Γαλλία με τους γονείς του το 2023, συνελήφθη στο σπίτι του, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες και προφυλακίστηκε.

Πηγές του γαλλικού μέσου δηλώνουν ότι ο 18χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες περί σχεδιαζόμενης επίθεσης, αναγνώρισε ωστόσο «συζητήσεις» σε κρυπτογραφημένες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων.

Κατά τη διάρκεια έρευνας που πραγματοποίησε η αστυνομία, οι αρχές βρήκαν σε έναν υπολογιστή μια φωτογραφία του σταδίου της Σεντ Ετιέν, ενώ στο τηλέφωνό του βρέθηκαν επίσης βίντεο του σταδίου.

Sports in

Ουνιόν Χάουζ- Παναθηναϊκός 0-14: Ο αντίπαλος δεν ήταν ούτε για… προπόνηση

Ο Παναθηναϊκός έβαλε 14 τέρματα στην πρώτη του φιλική αναμέτρηση απέναντι στην Ουνιόν Χάουζ ,στο ντεμπούτο του Ντιέγκο Αλόνσο στον πράσινο πάγκο. Ο αντίπαλος ωστόσο δεν ήταν και τίποτα το ιδιαίτερο για να βγουν συμπεράσματα…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024