Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: «Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου» δηλώνει η εκστρατεία του Μπάιντεν

ΗΠΑ: «Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου» δηλώνει η εκστρατεία του Μπάιντεν

Σχόλια για την υπόθεση έχουν γίνει από την ομάδα Μπάιντεν, τον εισαγγελέα, τον συνήγορο της Ντάνιελς, τον βασικό μάρτυρα που «έκαψε» τον Τραμπ, αλλά και από τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

«Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου», σχολίασε η ομάδα που διεξάγει την προεκλογική εκστρατεία του Δημοκρατικού προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μετά την απόφαση στην ποινική δίκη του αντιπάλου του στην αναμέτρηση της 5ης Νοεμβρίου, του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ. Ο Λευκός Οίκος «σέβεται τον νόμο» και δεν θα κάνει «κανένα άλλο σχόλιο», περιορίστηκε να αναφέρει εκπρόσωπος του προεδρικού γραφείου.

Με την σειρά του Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Μάικ Τζόνσον, επέκρινε με σφοδρότητα χθες Πέμπτη την «ημέρα ντροπής στην αμερικανική ιστορία» που ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κρίθηκε ένοχος για το σύνολο των κατηγοριών σε βάρος του στην ποινική δίκη του στη Νέα Υόρκη.

«Η σημερινή είναι ντροπιαστική μέρα στην αμερικανική ιστορία. Οι Δημοκρατικοί πανηγυρίζουν για την καταδίκη του ηγέτη του αντίπαλου κόμματος στη βάση γελοίων κατηγοριών, τεκμηριωμένων με την κατάθεση καταδικασμένου για κακούργημα, διαγραμμένου από τον δικηγορικό σύλλογο. Πρόκειται για καθαρά πολιτική διαδικασία, όχι νομική», τόνισε ο κ. Τζόνσον.

Σε συνέντευξη Τύπου μετά την ετυμηγορία, ο εισαγγελέας του Μανχάταν Άλβιν Μπράγκ προέβη σε επινίκιες δηλώσεις

«Θα πρέπει όλοι να είμαστε ευγνώμονες για την σχολαστική προσοχή που έδωσαν οι ένορκοι στα αποδεικτικά στοιχεία και τον νόμο, καθώς και για τον χρόνο και τη δέσμευσή τους κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων», δήλωσε ο Μπραγκ.

«Δώδεκα καθημερινοί Νεοϋορκέζοι, και φυσικά οι αναπληρωτές μας, άκουσαν καταθέσεις από 22 μάρτυρες, μεταξύ των οποίων πρώην και νυν υπάλληλοι του κατηγορουμένου, στελέχη μέσων ενημέρωσης, εκδότες βιβλίων, αρχειοφύλακες και άλλους. Εξέτασαν αρχεία καταγραφής κλήσεων, μηνύματα κειμένου και ηλεκτρονικά μηνύματα. Άκουσαν ηχογραφήσεις. Είδαν επιταγές και τιμολόγια, τραπεζικές καταστάσεις και ημερολογιακά ραντεβού», δήλωσε ο Μπραγκ.

Για να συμπληρώσει πως «Οι διαβουλεύσεις τους τους οδήγησαν σε ομόφωνο συμπέρασμα πέραν πάσης αμφιβολίας. Παρόλο που αυτός ο κατηγορούμενος μπορεί να μην μοιάζει με κανέναν άλλο στην αμερικανική ιστορία, φτάσαμε σε αυτή τη δίκη – και τελικά σήμερα σε αυτή την ετυμηγορία – με τον ίδιο τρόπο όπως κάθε άλλη υπόθεση που περνάει τις πόρτες των δικαστηρίων: ακολουθώντας τα γεγονότα και το νόμο, και κάνοντας το χωρίς φόβο ή εύνοια».

Τι δήλωσαν ο βασικός μάρτυρας και ο συνήγορος της Στόρμι Ντάνιελς

Η ηθοποιός ταινιών ενηλίκων Στόρμι Ντάνιελς, μία από τις πρωταγωνίστριες μάρτυρες κατηγορίας, είναι «ανακουφισμένη» από το τέλος της υπόθεσης, δήλωσε ο δικηγόρος της Κλαρκ Μπρούστερ. «Κανένας άνθρωπος δεν είναι υπεράνω του νόμου και η ανιδιοτελής και σκληρή εργασία του καθενός από αυτούς τους ενόρκους θα πρέπει να γίνει σεβαστή και να εκτιμηθεί», δήλωσε ο Μπρούστερ.

Ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας, ο πρώην δικηγόρος του Τραμπ Μάικλ Κόεν, χαρακτήρισε τη σημερινή ετυμηγορία «σημαντική ημέρα για τη λογοδοσία και το κράτος δικαίου». «Αν και ήταν ένα δύσκολο ταξίδι για μένα και την οικογένειά μου, η αλήθεια έχει πάντα σημασία», δήλωσε.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024