Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Πρώην τραπεζίτης της Deutsche Bank καταδικάστηκε για απάτη με κρυπτονομίσματα

ΗΠΑ: Πρώην τραπεζίτης της Deutsche Bank καταδικάστηκε για απάτη με κρυπτονομίσματα

Ένας πρώην επενδυτικός τραπεζίτης της Deutsche Bank καταδικάστηκε σε 41 μήνες στη φυλακή, αφού δήλωσε ένοχος για απάτη τύπου Ponzi, σε απάτη κρυπτονομισμάτων.

Ένας πρώην επενδυτικός τραπεζίτης της Deutsche Bank διατάχθηκε την Πέμπτη από δικαστή των ΗΠΑ να περάσει 41 μήνες στη φυλακή, αφού δήλωσε ένοχος για απάτη τύπου Ponzi, κατά την οποία υποσχόταν στους επενδυτές εγγυημένες αποδόσεις από τη διαπραγμάτευση σε αγορές κρυπτονομισμάτων.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δήλωσε ότι ο Ρασόν Ράσελ, 28 ετών, από το Μπρούκλιν, καταδικάστηκε οκτώ μήνες μετά την παραδοχή της απάτης μέσω τηλεφώνου και της απάτης με συσκευές πρόσβασης (σ.σ. μέσω ίντερνετ), τρεις μήνες μετά την ανάκληση της εγγύησής με την οποία αποφυλακίστηκε προσωρινά. Ο Ράσελ διατάχθηκε επίσης να καταβάλει στα θύματα περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημίωση.

Ο Ράσελ φέρεται να είπε σε φίλους, πρώην συμφοιτητές του στο κολέγιο και πρώην συναδέλφους του στην Deutsche Bank ότι μπορούσε να επιτύχει αποδόσεις 25% σε τρεις μήνες και ότι είχε διπλασιάσει τα χρήματα ορισμένων επενδυτών σε προηγούμενες τρίμηνες περιόδους. Το φερόμενο σύστημα διήρκεσε από τον Νοέμβριο του 2020 έως τον Αύγουστο του 2022, με τον Ράσελ να χρησιμοποιεί κάποια χρήματα για να τζογάρει και να εξοφλήσει προηγούμενους επενδυτές, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Κλασσική πυραμίδα

Οι εισαγγελείς ανέφεραν επίσης ότι σε μια ξεχωριστή απάτη, ο Ράσελ απέκτησε τουλάχιστον 140 πιστωτικές, χρεωστικές και κάρτες ταυτότητας στο όνομα τρίτων και χρησιμοποίησε τα κλεμμένα στοιχεία της κάρτας για να ανοίξει λογαριασμούς τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο και να πραγματοποιήσει «αγορές με δόλο».

Ο Ράσελ φυλακίστηκε τον Φεβρουάριο, αφού οι εισαγγελείς τον κατηγόρησαν ότι συνέχισε το σχέδιο κλοπών στοιχείων ταυτότητας μετά τη σύλληψή του. Είχε τεθεί υπό κατ’ οίκον περιορισμό.

Σε επιστολή του προς τον δικαστή που του επέβαλε την ποινή αυτό το μήνα, ο Ράσελ δήλωσε ότι «έχει βαθιές τύψεις που δημιούργησε θύματα πολλούς από τους στενότερους φίλους και γνωστούς μου», τα χρήματα των οποίων σπατάλησε για να χρηματοδοτήσει έναν «παραλυτικό» εθισμό στον τζόγο και τη χρήση ουσιών.

Ο Ράσελ εργάστηκε στην Deutsche Bank από τον Ιούλιο του 2018 έως τον Νοέμβριο του 2021, όπως προκύπτει από τα αρχεία του δικαστηρίου και της χρηματιστηριακής βιομηχανίας. Το προφίλ του στο LinkedIn ανέφερε ότι ξεκίνησε στην Deutsche Bank ως αναλυτής και προήχθη σε συνεργάτη δύο χρόνια αργότερα. Η Deutsche Bank δεν κατηγορήθηκε για παράβαση καθήκοντος. Σε κάθε περίπτωση ο Ράσελ δεν είναι ο πιο επιτυχημένος απατεώνας crypto. 

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024