Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: «Σαφώς παραπλανητικό το ρεπορτάζ του CBS για μετεγκατάσταση προσφύγων σε μεσογειακές χώρες»

Ιταλία: «Σαφώς παραπλανητικό το ρεπορτάζ του CBS για μετεγκατάσταση προσφύγων σε μεσογειακές χώρες»

Η ιταλική εφημερίδα La Stampa, διαψεύδει ρεπορτάζ του CBS για μετεγκατάσταση προσφύγων σε μεσογειακές χώρες μέσα από δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών.

Με αναφορά σε ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου CBS, το οποίο είχε ως αντικείμενο πρωτοβουλία της αμερικανικής κυβέρνησης για μετεγκατάσταση προσφύγων από τη Λατινική Αμερική στην Ιταλία και στην Ελλάδα, πηγές της κυβέρνησης Μελόνι υπογραμμίζουν πως σε ό,τι αφορά την Ιταλία «το όλο θέμα, παρουσιάζεται με σαφώς παραπλανητικό τρόπο».

Η εφημερίδα La Stampa αναφερόμενη στις κυβερνητικές πηγές της Ρώμης γράφει χαρακτηριστικά ότι «στη φάση αυτή μελετάται ενδεχόμενη συνεργασία που να βασίζεται στην αμοιβαιότητα, σύμφωνα με την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες που βρίσκονται στη Λιβύη και επιθυμούν να μεταβούν στην Ευρώπη, ενώ ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν λίγες δεκάδες νοτιοαμερικανών προσφύγων».

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, πηγές της  κυβέρνησης Μελόνι πρόσθεσαν πως «για την Ιταλία, η συζήτηση αφορά περίπου είκοσι πρόσφυγες από την Βενεζουέλα, ιταλικής καταγωγής, με στόχο να ξεκινήσουν μια πορεία επαγγελματικής κατάρτισης στη χώρα». Η όλη συζήτηση, πάντως, «βρίσκεται ακόμη σε φάση μελέτης και θα ήταν, σε κάθε περίπτωση, κάτι το πολύ επωφελές για την Ιταλία και τις ευρωπαϊκές χώρες πρώτης άφιξης» διαρρέει, τέλος, η ιταλική κυβερνητική συμμαχία.

Αναφορές στη «συμφωνία» στο ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο

Σε συνέντευξή του στο CBS News την περασμένη εβδομάδα, ο Υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, Αλεχάντρο Μαγιόρκας, φάνηκε να αναφέρεται στη συμφωνία με την Ελλάδα.

«Συνεργαζόμαστε με τον Καναδά, την Ισπανία και πρόσφατα με την Ελλάδα, για να δημιουργήσουμε νόμιμες οδούς, προκειμένου να φτάσουν τα άτομα στις χώρες τους, μακριά από τα χέρια των λαθρεμπόρων, που το μόνο που επιδιώκουν είναι να τους εκμεταλλευτούν και να κερδοσκοπήσουν», είπε ο Υπουργός.

Γιατί είναι σημαντικό για τις ΗΠΑ

Στο ίδιο δημοσίευμα αναδεικνύονται οι λόγοι για τους οποίους αυτή η πρωτοβουλία της κυβέρνησης Μπάιντεν είναι σημαντική για Ελλάδα και Ιταλία, με αναφορές μάλιστα και στη μεταναστευτική κρίση που έχουν βιώσει οι δύο μεσογειακές χώρες.

Όπως ακριβώς οι ΗΠΑ έχουν αντιμετωπίσει πρωτοφανή επίπεδα μετανάστευσης στα νότια σύνορά τους, έτσι και η Ιταλία και η Ελλάδα έχουν δώσει μεγάλο αγώνα, με την άφιξη μεγάλου αριθμού μεταναστών που προσπαθούν να γλιτώσουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή την τελευταία δεκαετία.

Sports in

Ο Σπανούλης και η «θεωρία της σκάλας»

Ένα πράγμα που είχε μάθει αυτή η γενιά από τους παλαιότερους ήταν να μην αφήνει κανένα παιχνίδι χωρίς μάχη μέχρι εσχάτων με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα φυσικά τον επικό ημιτελικό με τη Γαλλία στο Ευρωμπάσκετ του 2005

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024