Σάββατο 29 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Το Μαρόκο επανεξελέγη στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ

Το Μαρόκο επανεξελέγη στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ

Η επανεκλογή αυτή αποτελεί αναγνώριση των στρατηγικών, της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας του Μαρόκου σε ποικίλους κρίσιμους τομείς της πολυμερούς δράσης στην υπηρεσία των οργάνων του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του μαροκινού υπουργείου Εξωτερικών, το Μαρόκο επανεξελέγη στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ για την περίοδο 2025-2028 με συντριπτική πλειοψηφία (120 ψήφοι), στις 29 Μαΐου στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της 40ης Συνόδου των Κρατών Μερών του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα.

Συνυποψήφιο με δεκαπέντε ακόμη χώρες για μία από τις εννέα κενές θέσεις της Επιτροπής, το Μαρόκο εξελέγη μέσω του πανεπιστημιακού καθηγητή και διακεκριμένου στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εμπειρογνώμονα, Μαχζούμπ Ελ Χάιμπα.

Η επανεκλογή αυτή αποτελεί αναγνώριση των στρατηγικών, της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας του Μαρόκου σε ποικίλους κρίσιμους τομείς της πολυμερούς δράσης στην υπηρεσία των οργάνων του ΟΗΕ, αλλά και της αξιοπιστίας και της εμπιστοσύνης που απολαμβάνει η χώρα, υπό την ηγεσία του βασιλιά Μοχάμεντ ΣΤ’.

Αποτελεί αναγνώριση των δράσεών του υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αποτελεσματικότητάς τους.

Τόσο ως προς τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις σε εθνικό επίπεδο, όσο και ως προς τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η χώρα σε πολυμερές επίπεδο.

Επιπλέον και στο πλαίσιο της δυναμικής της διπλωματίας του Βασιλείου του Μαρόκου, το Συμβούλιο του Αραβικού Συνδέσμου, που συνήλθε στη Μανάμα στις 29 Μαΐου σε επίπεδο υπουργών Ενημέρωσης, χαιρέτισε την υπέρ του παλαιστινιακού ζητήματος δράση της, προεδρευόμενης από τον βασιλιά του Μαρόκου, Επιτροπής για την Ιερουσαλήμ (Al-Quds Committee).

Στις τελικές προτάσεις τους, οι υπουργοί καλούν τα αραβικά μέσα ενημέρωσης να αναφερθούν στις δράσεις της οργάνωσης Bayt Mal al-Quds Agency, εκτελεστικό βραχίονα της ως άνω Επιτροπής, για την προστασία της Αγίας Πόλης των Ιεροσολύμων, του πληθυσμού της και υπέρ της παλαιστινιακής υπόθεσης.

Στο ίδιο πνεύμα, οι υπουργοί Εξωτερικών Κίνας και αραβικών χωρών, που συναντήθηκαν στις 30 Μαΐου στο Πεκίνο, εξέφρασαν τη στήριξή τους στις πρωτοβουλίες του μαροκινού ηγεμόνα, ως πρόεδρος της Επιτροπής αυτής, υπέρ του Παλαιστινιακού, θέση που εκφράστηκε στο «Κοινό ανακοινωθέν Κίνας και αραβικών Κρατών για το Παλαιστινιακό Ζήτημα», το οποίο υπογράφηκε στο τέλος των εργασιών της 10ης υπουργικής συνόδου στο πλαίσιο του Φόρουμ Συνεργασίας Κίνας – αραβικών Κρατών (China-Arab States Cooperation Forum).

Sports in

«Πολύ κοντά στην επιστροφή του στον Ολυμπιακό ο Βεζένκοφ»

Δημοσίευμα από την Ιταλία αναφέρει ότι ο Σάσα Βεζένκοφ είναι πολύ κοντά στην επιστροφή του στον Ολυμπιακό και αναλύει τα δεδομένα της υπόθεσης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024