Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Μινεάπολη: Νεκρός ένας αστυνομικός και πέντε τραυματίες

Μινεάπολη: Νεκρός ένας αστυνομικός και πέντε τραυματίες

Aυτόπτης μάρτυρας είπε ότι βρισκόταν στο διαμέρισμά του όταν άκουσε πυροβολισμούς

Μαζικοί πυροβολισμοί έπεσαν σε γειτονιά της Μινεάπολης το βράδυ της Πέμπτης, με αποτέλεσμα ένας αστυνομικός να σκοτωθεί και άλλοι πέντε να τραυματιστούν. Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, έξι ήταν τα άτομα- δύο αστυνομικοί και τέσσερις πολίτες – πυροβολήθηκαν στην γειτονιά Γουίτιερ γύρω στις 6 το απόγευμα.

Συγκεκριμένα, ένας 28χρονος αστυνομικός σκοτώθηκε και ο άλλος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Άλλος ένας αστυνομικός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. «Προσευχόμαστε για όλους τους άνδρες της άμεσης δράσης που έσπευσαν στο σημείο και εργάζονται για να κρατήσουν την κοινότητα ασφαλή», έγραψε στο Twitter ο Κυβερνήτης Τιμ Βαλτς, προσθέτοντας ότι η πολιτεία «είναι έτοιμη να παράσχει κάθε απαραίτητο πόρο».

Ο αστυνομικός που σκοτώθηκε

Τι ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας

Μετά το περιστατικό, δεκάδες αστυνομικοί συνέρρευσαν στο ιατρικό κέντρο της κομητείας Hennepin στο κέντρο της Μινεάπολης, όπου αρκετοί πολίτες εθεάθησαν να κλαίνε και να παρηγορούν ο ένας τον άλλον, ανέφερε η Star Tribune.

Ο αυτόπτης μάρτυρας Ρούμπεν Μολίνα είπε ότι βρισκόταν στο διαμέρισμά του όταν άκουσε αρκετούς πυροβολισμούς από έναν όροφο κάτω. Είπε στην εφημερίδα ότι άκουσε μια γυναίκα να τηλεφωνεί στην άμεση δράση και να λέει ότι δύο άτομα πυροβολήθηκαν στο κεφάλι.

«Μπορούσα να ακούσω τις σφαίρες να αναπηδούν καθώς προσπαθούσα να πείσω κάποιον να μπει μέσα για να ελέγξει τους ανθρώπους που πυροβολήθηκαν», είπε, προσθέτοντας ότι είδε ένα τραυματισμένο θύμα να απομακρύνεται.

Δείτε το βίντεο

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024