Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ντόναλντ Τραμπ: Στο πλευρό του τάχθηκαν το Κρεμλίνο και οι Όρμπαν, Σαλβίνι

Ντόναλντ Τραμπ: Στο πλευρό του τάχθηκαν το Κρεμλίνο και οι Όρμπαν, Σαλβίνι

Ο Ντόναλντ Τραμπ καταδικάστηκε για διάπραξη εγκλήματος στις ΗΠΑ

Ελάχιστος έως μηδενικός ήταν ο διεθνής σχολιασμός της καταδικαστικής απόφασης κατά του Ντόναλντ Τραμπ που έγινε ο πρώτος πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών που καταδικάζεται για την διάπραξη εγκλήματος.

Λίγες είναι οι μέχρι τώρα αντιδράσεις για την καταδίκη του Ντόναλντ Τραμπ

Οι περισσότερες κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Ουάσινγκτον, απέφυγαν να σχολιάσουν την δικαστική απόφαση με το αιτιολογικό της αποφυγής σχολιασμού δικαστικών αποφάσεων και εν εξελίξει δικαστικών διαδικασιών.

Οι μοναδικές διεθνείς αντιδράσεις, όλες προς υποστήριξη του Ντόναλντ Τραμπ, προέρχονται από το Κρεμλίνο, τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν και τον επικεφαλής της ακροδεξιάς ιταλικής Λέγκα Ματέο Σαλβίνι.

Ο Ντόναλντ Τραμπ.

Για «πολιτικό ξεκαθάρισμα» κάνει λόγο το Κρεμλίνο

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, η καταδικαστική απόφαση δείχνει ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες «χρησιμοποιούν όλα τα νόμιμα και παράνομα μέσα για να ξεφορτωθούν τους πολιτικούς αντιπάλους».

«Αν μιλάμε για τον Τραμπ, το γεγονός της απλής εξάλειψης, στην πραγματικότητα, πολιτικών αντιπάλων με όλα τα δυνατά μέσα, νόμιμα και παράνομα, είναι γεγονός», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Ξέρω ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας έντιμος άνθρωπος. Ως Πρόεδρος, έβαλε πάντα πρώτη την Αμερική, επέβαλε σεβασμό σε ολόκληρο τον κόσμο και χρησιμοποίησε αυτόν τον σεβασμό για να οικοδομήσει ειρήνη. Ας βγάλει ο κόσμος την ετυμηγορία του τον Νοέμβριο! Συνεχίστε τον αγώνα κ. Πρόεδρε», έγραψε στο Χ ο εθνολαϊκιστής πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν.

«Αλληλεγγύη και πλήρης υποστήριξη για τον Ντόναλντ Τραμπ, θύμα δικαστικής παρενόχλησης και μίας πολιτικής δίκης. Στην Ιταλία, δυστυχώς μας είναι οικεία η εργαλειοποίηση του δικαστικού συστήματος από την αριστερά, δεδομένων των επί σειρά ετών προσπαθειών για την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων με ένδικα μέσα. Ελπίζω ότι ο Τραμπ θα νικήσει· θα είναι μία εγγύηση για μεγαλύτερη ισορροπία και ελπίδα για παγκόσμια ειρήνη», έγραψε ο ακροδεξιός αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024