Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Τα νεότερα για την υγεία των θυμάτων που μαχαιρώθηκαν στη Γερμανία - Εξουδετερώθηκε ο δράστης

Τα νεότερα για την υγεία των θυμάτων που μαχαιρώθηκαν στη Γερμανία – Εξουδετερώθηκε ο δράστης

Σε σοβαρή κατάσταση βρίσκεται ο αστυνομικός που έπεσε θύμα της λυσσαλέας επίθεσης του δράστη

Σε χειρουργική επέμβαση υπεβλήθη ο Μίχαελ Στέρζενμπεργκερ, ο 59χρονος ακροδεξιός σφοδρός πολέμιος του Ισλάμ, που νωρίτερα σήμερα δέχθηκε, μαζί με άλλα δύο άτομα, επίθεση με μαχαίρι από άγνωστο άνδρα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Μάνχαϊμ της Γερμανίας.

Την πληροφορία αυτή μετέδωσαν εγχώρια ΜΜΕ, επισημαίνοντας ότι είναι η δεύτερη φορά που ο 59χρονος άνδρας δέχεται επίθεση, καθώς είχε προηγηθεί μια το 2022, πάλι από μουσουλμάνο.


Συγχρόνως, σύμφωνα με τα Γερμανικά Μέσα, ο δράστης εξουδετερώθηκε από τα πυρά των αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο.

Σε σοβαρή κατάσταση ο αστυνομικός

Από την αιματηρή επίθεση τραυματίστηκαν συνολικά τρεις άνθρωποι, τους οποίους ο δράστης κατάφερε να χτυπήσει με το μαχαίρι που κρατούσε στα χέρια του. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, όλα τα θύματα της δολοφονικής ενέργειας χρειάστηκε να διακομιστούν στο νοσοκομείο όπου και θα παραμείνουν.

Και τα τρία θύματα διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο, εκ των οποίων το ένα παραμένει σε σοβαρή κατάσταση

Ο αστυνομικός, ωστόσο, που συμπεριλαμβάνεται σε αυτούς που δέχθηκαν τις λυσσαλέες μαχαιριές και νοσηλεύεται, παραμένει, σύμφωνα με πληροφορίες, σε σοβαρή κατάσταση.

Ποιος είναι ο Στέρζενμπεργκερ;

Εντωμεταξύ, ενδιαφέροντα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το προφίλ του θύματος αυτής της επίθεσης, του Μίχαελ Στέρζενμπεργκερ. Η πορεία του δεν ήταν πάντα στον ακροδεξιό χώρο, ωστόσο μια τρομοκρατική επίθεση τον έκανε να μετατοπιστεί εκεί.

Συγκεκριμένα, μετά τις σπουδές του, ανέλαβε εκπρόσωπος τύπου του κόμματος «Χριστιανοκοινωνική ένωση», που θεωρείται το αδελφό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών, που για χρόνια κυβερνούσαν τη χώρα υπό την ηγεσία της Καγκελάριου, Άγκελα Μέρκλελ.

Μια τρομοκρατική επίθεση που στέρησε τη ζωή σε φίλο του, τον έκανε να αλλάξει αντιλήψεις

Το 2008, όμως, έχασε τον επιστήθιο φίλο του από μια ισλαμιστική επίθεση στη Βομβάη. Αυτό συνέβαλλε στην αλλαγή των αντιλήψεών του.

Έτσι, κατέληξε να προπαγανδίζει ιδέες κατά του Ισλάμ, κατηγορώντας μάλιστα τους Γερμανούς πολιτικούς ότι δεν έχουν αντιληφθεί τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την εξάπλωσή του στη γηραιά Ήπειρο.

Κι όλα αυτά, ενώ συνέχισε να αναπτύσσει πολιτική δράση, στον ακροδεξιό βέβαια χώρο αυτή τη φορά.  Επίσης, είναι μέχρι σήμερα τακτικός αρθρογράφος στο ισλαμοφοβικό μπλογκ «Politically incorrect» και ακτιβιστής στο περιθωριακό «κίνημα πατριωτών ευρωπαίων κατά της ισλαμοποίησης της Δύσης».

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024