Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Όσα έλεγαν ο Κάρολος και η Νταϊάνα την ημέρα του γάμου τους - «Είσαι τέλεια, δώσε μου το χέρι σου»

Όσα έλεγαν ο Κάρολος και η Νταϊάνα την ημέρα του γάμου τους – «Είσαι τέλεια, δώσε μου το χέρι σου»

Αναγνώστης χειλιών αποκαλύπτει όσα έλεγαν ο Κάρολος και η Νταϊάνα την ημέρα του γάμου τους. Η προτροπή της βασίλισσας Ελισάβετ στη νύφη της.

Χρόνια μετά τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα και ένας αναγνώστης χειλιών αποκαλύπτει την πολύ σημαντική υπενθύμιση που έδωσε η βασίλισσα Ελισάβετ στην Νταϊάνα την ημέρα του γάμου της.

Ο Κάρολος έκανε πρόταση γάμου στην Νταϊάνα στις 3 Φεβρουαρίου 1981, μόλις έξι μήνες αφότου είχαν αρχίσει να βγαίνουν ως ζευγάρι.

Ο αρραβώνας τους έγινε δημοσίως γνωστός όταν το ζευγάρι ανακοίνωσε τον επικείμενο γάμο του στις 24 Φεβρουαρίου 1981 και η Βρετανία περίμενε με ανυπομονησία.

Ήταν αρραβωνιασμένοι πέντε μήνες πριν παντρευτούν τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου σε μια εντυπωσιακή τελετή που μεταδόθηκε από οθόνες σε όλη τη χώρα.

Ο Κάρολος και η Νταϊάνα παντρεύτηκαν στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο και επέλεξαν τον καθεδρικό ναό από τον παραδοσιακό χώρο για τους βασιλικούς γάμους, το Αβαείο του Westminster, επειδή θα χωρούσε περισσότερο κόσμο -3.5000 καλεσμένους.

Η MailOnline αποκαλύπτει τώρα τι είπε ο Κάρολος στην Νταϊάνα τη μεγάλη τους ημέρα. Φέρεται να της είπε «φαίνεσαι τέλεια» και στη συνέχεια της είπε «δώσε μου το χέρι σου», ενώ μετά της έκανε νόημα να ανταλλάξουν ένα φιλί.

Αφού άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας προσχώρησαν μαζί τους στο μπαλκόνι, ο τότε πρίγκιπας της Ουαλίας σχολίασε πως «έχει περάσει πάρα πολλή ώρα. Πρέπει να φάμε».

Η βασίλισσα Ελισάβετ έδειξε προς το πλήθος ενώ ψιθύρισε στην πριγκίπισσα Νταϊάνα για να της πει να κοιτάξει τους ανθρώπους που ήταν εκεί όλη μέρα για να τη δουν.

Όταν ο μελλοντικός βασιλιάς είδε τη γυναίκα του, ο κόσμος φώναζε «δώσε της ένα φιλί», το οποίο και έκανε.

Πηγές ανέφεραν ότι παρά το γεγονός ότι η Νταϊάνα ήταν ντροπαλή σαν άνθρωπος, λάτρευε τη λάμψη που θα της πρόσφερε ο γάμος με έναν πρίγκιπα.

Αλλά η Penny Thornton, η οποία ήταν η προσωπική αστρολόγος της πριγκίπισσας Νταϊάνα, δήλωσε ότι ο πρίγκιπας Κάρολος άφησε την Νταϊάνα συντετριμμένη όταν της είπε ότι δεν την αγαπούσε το βράδυ πριν από τον γάμο τους.

Ο Κάρολος αμφισβήτησε τόσο βαθιά την απόφασή του να παντρευτεί την Νταϊάνα που σκέφτηκε να ακυρώσει εντελώς τον γάμο, αποκάλυψε ο βασιλικός δημοσιογράφος Robert Jobson σε μια βιογραφία που δημοσιεύτηκε το 2018.

Ένιωθε ότι το ζευγάρι ήταν «ασυμβίβαστο», αλλά ο επικείμενος γάμος ήταν εκτός ελέγχου και πίστευε ότι ο τερματισμός του αρραβώνα θα ήταν «κατακλυσμικός».

Ωστόσο, ο πρώην γραμματέας Τύπου της βασίλισσας δήλωσε ότι παρά τις αμφιβολίες του Καρόλου, το ζευγάρι ήταν πραγματικά ερωτευμένο – και δεν μπορούσαν να κρατήσουν τα χέρια τους μακριά ο ένας από τον άλλον ως νεόνυμφοι.

Σύμφωνα με τον Dickie Arbiter, υπήρχε μια «γνήσια σχέση» από την αρχή, με «αγάπη και ευτυχία».

Σε κασέτες που κυκλοφόρησαν μετά τον θάνατό της, η Νταϊάνα σημείωσε ότι το «θέμα Καμίλα» είχε ρίξει βαριά τη σκιά του την ημέρα του γάμου.

«Προσπαθούσα απεγνωσμένα να είμαι ώριμη για την κατάσταση, αλλά δεν είχα τα θεμέλια για να το κάνω και δεν μπορούσα να μιλήσω σε κανέναν γι’ αυτό».

Η πριγκίπισσα αποκάλυψε επίσης ότι είχε μια «πολύ άσχημη κρίση» βουλιμίας το προηγούμενο βράδυ, τρώγοντας ό,τι έβρισκε μπροστά της.

Εκτός από τις οικογένειες της νύφης και του γαμπρού, στον γάμο του Καρόλου και της Νταϊάνα έδωσε το παρών και η Μάργκαρετ Θάτσερ, η τότε πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Άλλοι καλεσμένοι που παρευρέθηκαν ήταν η Νάνσι Ρίγκαν, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Μιτεράν και πλήθος βασιλικών αξιωματούχων από όλο τον κόσμο. Η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς ήταν επίσης παρούσα.

Το γεγονός που έγινε γνωστό ως «ο γάμος του αιώνα» μεταδόθηκε από τις τηλεοράσεις όλου του κόσμου. 750 εκατομμύρια άνθρωποι συντονίστηκαν σε 74 χώρες για να παρακολουθήσουν το μεγάλο γεγονός.

Οι όρκοι του Καρόλου και της Νταϊάνα έσπασαν την παράδοση όταν η Νταϊάνα παρέλειψε την υπόσχεση «να υπακούει» τον σύζυγό της. Ήταν η πρώτη βασιλική που το έκανε ποτέ, αλλά όχι η τελευταία. Η Κέιτ Μίντλετον άφησε επίσης τη φράση όταν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Γουίλιαμ το 2011, όπως και η Μέγκαν Μαρκλ όταν παντρεύτηκε τον Χάρι το 2018.

Τόσο ο Κάρολος όσο και η Νταϊάνα έκαναν λάθος τους όρκους τους. Η Νταϊάνα αποκάλεσε τον νέο της σύζυγο «Φίλιππο Κάρολο» αντί για «Κάρολο Φίλιππο» και ο Κάρολος έκανε εντελώς λάθος στη φράση «Όλα τα εγκόσμια αγαθά μου τα μοιράζομαι μαζί σου», λέγοντας αντ’ αυτού: «Όλα τα αγαθά σου τα μοιράζομαι μαζί σου».

Ο χωρισμός και το «αγκάθι» Καμίλα

Τον Δεκέμβριο του 1992, ο τότε πρωθυπουργός Τζον Μέιτζορ ανακοίνωσε ότι ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας είχαν αποφασίσει να χωρίσουν. Σε ένα τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε τον επόμενο χρόνο από τον Τζόναθαν Ντίμπλμπι, ο πρίγκιπας ομολόγησε τη μοιχεία του.

Η δική της αντεπίθεση στον Κάρολο ήρθε στις 20 Νοεμβρίου 1995, όταν πάνω από 23 εκατομμύρια Βρετανοί τηλεθεατές παρακολούθησαν την πριγκίπισσα να απαντά νευρικά αλλά επιδέξια στις ερωτήσεις του Martin Bashir, ενός νεαρού δημοσιογράφου του Panorama.

«Ήμασταν τρεις σ’ αυτόν τον γάμο», ήταν η αιχμηρή της σπόντα για την κατάσταση με την Καμίλα. Ο ονειρεμένος γάμος έλαβε επίσημα τέλος τον Αύγουστο του 1995.

Αλλά μόλις ένα χρόνο και τρεις ημέρες αργότερα, η πρεσβεία λάμβανε αναφορές, για ένα σοβαρό αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο οποίο εμπλεκόταν η πριγκίπισσα της Ουαλίας. Η είδηση του θανάτου της Νταϊάνα έφτασε από το Παρίσι λίγο πριν από τις 4 το πρωί.

Και τον Απρίλιο του 2005, ο πρίγκιπας της Ουαλίας παντρεύτηκε την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς.

Η βασίλισσα και ο πρίγκιπας Φίλιππος – η μητέρα και ο πατέρας του γαμπρού – δεν ήταν πουθενά όταν πραγματοποιήθηκε ο πολιτικός γάμος του ζευγαριού.

Αργότερα, όμως, η βασίλισσα Ελισάβετ άρχισε να συμπαθεί την Καμίλα, τόσο που το 2022 η εκλιπούσα μονάρχης ανακοίνωσε δημοσίως ότι θα ήθελε η νύφη της να γίνει βασιλική σύζυγος όταν ο Κάρολος αναλάβει τον θρόνο.

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024