Συγκλονισμένη παραμένει όλοι η περιοχή της Άρβης στο Ηράκλειο της Κρήτης με τον χαμό του μικρού Νικόλα, ο οποίος χάθηκε τόσο άδικα κάνοντας μπάνιο στη θάλασσα που τόσο αγαπούσε.

Το παιδί είχε καταγωγή από την Αλβανία ενώ οι γονείς του ζουν τα τελευταία χρόνια στην Άρβη. Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης πρόκειται για μεροκαματιάρηδες, εργάτες κυρίως στα θερμοκήπια, εξαίρετοι άνθρωποι όπως παραδέχονται όλοι στην περιοχή.

Πρωτοβουλία του συλλόγου

Επιθυμία του πατέρα και της μητέρας του 7χρονου, οι οποίοι ζουν το δράμα τους είναι να ταφεί το παιδί τους στην Αλβανία. Η οικονομική τους κατάσταση, όμως, δεν επιτρέπει αυτό το ταξίδι ούτε μπορούν να καλυφθούν τα έξοδα της κηδείας.

Για τον λόγο αυτό ανέλαβε πρωτοβουλία ο Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Εξωραϊστικός Συλλόγος Άρβης.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε αναλαμβάνει τα έξοδα της μεταφοράς και της κηδείας του Νικόλα στην πατρίδα του, ενώ ξεκινά έρανος σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου Άρβης, το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου και την Ενορία Άρβης

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πολιτιστικού Επιμορφωτικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Άρβης αναφέρει:

«Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Επιμορφωτικού Εξωραϊστικού συλλόγου Άρβης έπειτα από το τραγικό συμβάν που έγινε στο χωριό μας συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε τα εξής:

1. Να εκφράσει τα βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του

2. Να καλύψει τα έξοδα της μεταφοράς και της κηδείας του παιδιού στην πατρίδα του.

Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου Άρβης, το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου και την Ενορία Άρβης, θα προβεί σε έρανο αύριο Κυριακή 2/7 από τις 6 στο χωριό.

Νίκο θα σε θυμόμαστε με αγάπη…»

Πώς συνέβη τραγωδία

Ο μικρός Νικόλας, που βρισκόταν με την μητέρα του στο σπίτι τους , μερικές δεκάδες μέτρα μακριά από την παραλία, ήθελε να πάει για κολύμπι.

Η μητέρα του αρνήθηκε, όμως ο μικρός διέφυγε της προσοχής της και βρέθηκε στην παραλία να κολυμπήσει παρέα με έναν φίλο του.

Όμως ένα από τα πολλά μεγάλα κύματα φαίνεται πως τον παρέσυρε με αποτέλεσμα το άτυχο παιδί να χάσει τις αισθήσεις του.

«Το έψαχναν οι γονείς, έφυγε από το σπίτι χωρίς να το καταλάβουν. Το παιδί αυτό αγαπούσε πολύ τη θάλασσα, πήγαινε τακτικά στη θάλασσα. Σήμερα βρέθηκε μόνο του κι όταν το ανακάλυψαν ήταν πλέον αργά», είπε ο Παύλος Μπαριτάκης, δήμαρχος Βιάννου.

Ένας κάτοικος της περιοχής είδε το παιδί να επιπλέει στο νερό και αμέσως σήμανε συναγερμός.

Παρασύρθηκε από ρεύμα στη θάλασσα

«Δεν φυσούσε, αλλά είχε βουβό κύμα η θάλασσα είναι πολύ επικίνδυνη, γιατί κάνει ρεύματα. Το πήρε το ρεύμα από εκεί και το έφερε μέσα στο λιμάνι, αλλά σε κατάσταση που είχε χάσει τις αισθήσεις του. Είχε ένα ελαφρό παλμό, αλλά αναπνοή δεν υπήρχε. Μισή ώρα προσπαθούσαν να το επαναφέρουν κάποιοι άνθρωποι που γνωρίζανε πρώτες βοήθειες. Κατέβηκε το ασθενοφόρο, ήρθε και μια γιατρός που αυτή είδε ότι υπάρχει παλμός. Εκεί στην παραλία δεν υπήρχε κάποιος να το δει το παιδί», είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Η κλήση στο ΕΚΑΒ πραγματοποιήθηκε στις 13:30, και αναφέρθηκε ότι ένα αγοράκι βρίσκεται μπρούμυτα στο νερό.

Έντρομοι οι κάτοικοι του χωριού έσπευσαν στο σημείο και έδωσαν σκληρή μάχη να το επαναφέρουν με τη συνδρομή γιατρού και απινιδωτή.

Στο σημείο έφτασε άμεσα ασθενοφόρο και το παιδί διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Βιάννου, όμως δυστυχώς δεν τα κατάφερε.