Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
«Παίρνουν πίσω» το βραβείο του Ρόμπερτ Ντε Νίρο αφού τάχθηκε κατά του Τραμπ

«Παίρνουν πίσω» το βραβείο του Ρόμπερτ Ντε Νίρο αφού τάχθηκε κατά του Τραμπ

Η Εθνική Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Οργανισμών ανακαλεί την τιμητική διάκριση μετά τα σχόλια του ηθοποιού έξω από την δίκη του πρώην προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, στη Νέα Υόρκη.

Ο κινηματογραφικός θρύλος Ρόμπερτ Ντε Νίρο επρόκειτο να παραλάβει το Βραβείο Ηγεσίας από την Εθνική Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Φορέων, αλλά η ομάδα ακύρωσε το βραβείο, αφού ο ηθοποιός μίλησε εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ έξω από την ποινική του δίκη στη Νέα Υόρκη αυτή την εβδομάδα, αναφέρουν το Hill και η Huffington Post.

«Υποστηρίζω το έργο του NAB Leadership Foundation»

Ένας εκπρόσωπος της ομάδας δήλωσε στο The Hill την Πέμπτη ότι η εκδήλωσή τους ήταν «περήφανα διακομματική» και είπε: «Αν και υποστηρίζουμε σθεναρά το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου κάθε Αμερικανού και το να μπορεί να συμμετέχει στα κοινά, είναι σαφές ότι οι πρόσφατες γνωστές δραστηριότητες του κ. Ντε Νίρο θα δημιουργήσουν έναν αντιπερισπασμό από το φιλανθρωπικό έργο που ελπίζαμε να αναγνωρίσουμε. Για να διατηρηθεί η εστίαση στην υπηρεσία των βραβευθέντων, ο κ. Ντε Νίρο δεν θα παρευρίσκεται πλέον στην εκδήλωση».

«Τα νούμερα του προέδρου Τραμπ συνεχίζουν να αυξάνονται. Και το καλύτερο που μπορεί να κάνει ο Μπάιντεν είναι να βγάλει έναν ξεφτισμένο ηθοποιό»

Σε δήλωσή του στο Hill, ο Ντε Νίρο δεν διαμαρτυρήθηκε για την απόφαση και δήλωσε ότι εξακολουθεί να εκτιμά την ομάδα.

«Υποστηρίζω το έργο του NAB Leadership Foundation και θα ήθελα να εκφράσω την εκτίμησή μου και την ευγνωμοσύνη μου για ό,τι έχει κάνει και θα συνεχίσει να κάνει το Ίδρυμα για το καλό όλων μας και τους εύχομαι καλή συνέχεια στο καλό τους έργο», ανέφερε στη δήλωσή του ο Hill.

«Μοχθηροί δικτάτορες»

Την Τρίτη, ο Ντε Νίρο, εδώ και χρόνια Δημοκρατικός, που πρόσφατα συμμετείχε σε διαφημιστικό σποτ για τον πρόεδρο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, πήρε μέρος σε προεκλογική εκδήλωση του Μπάιντεν έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου του Μανχάταν μαζί με δύο πρώην αστυνομικούς, τον Χάρι Νταν και τον Μάικλ Φανόνε, οι οποίοι βρίσκονταν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ όταν αυτό δέχθηκε επίθεση από υποστηρικτές του Τραμπ στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Αναφερόμενος στην επιτυχημένη υποψηφιότητα του Τραμπ για την προεδρία το 2016, ο βραβευμένος με Όσκαρ είπε ότι η υποψηφιότητα του Τραμπ αρχικά είχε χαρακτηριστεί ως αστείο.

«Έχουμε ξεχάσει τα μαθήματα της ιστορίας που μας έδειξε άλλους κλόουν που δεν τους έπαιρναν στα σοβαρά μέχρι που έγιναν μοχθηροί δικτάτορες», είπε. «Με τον Τραμπ(…)κανείς δεν γελάει τώρα. Τώρα είναι η ώρα να τον σταματήσουμε καταψηφίζοντάς τον μια για πάντα».

«Ο Τζο Μπάιντεν χάνει σε εθνικό επίπεδο»

Αν ο Τραμπ επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, είπε, οι Αμερικανοί ενδέχεται να δουν τις πολιτικές ελευθερίες που θεωρούν δεδομένες να εξανεμίζονται, καθώς και το τέλος των εκλογών.

«Αν μπει μέσα, μπορώ να σας πω από τώρα ότι δεν θα φύγει ποτέ», δήλωσε ο Ντε Νίρο.

Οι Φανόνε και Νταν προχώρησαν σε συναισθηματικές δηλώσεις, λέγοντας ότι η βία στο Καπιτώλιο τροφοδοτήθηκε από τα ψέματα του Τραμπ ότι οι εκλογές του 2020 ήταν κλεμμένες. Οι ομιλητές δέχθηκαν φραστικές επιθέσεις από έναν υποστηρικτή του Τραμπ, ενώ διαδηλωτές υπέρ του Τραμπ φώναζαν στο παρασκήνιο.

Αξιωματούχοι της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ δήλωσαν ότι η εκδήλωση του Ντε Νίρο έδειξε την απελπισία του στρατοπέδου του Μπάιντεν.

«Ο Τζο Μπάιντεν χάνει σε εθνικό επίπεδο», δήλωσε ο Τζέισον Μίλερ, άλλος εκπρόσωπος του Τραμπ. «Τα νούμερα του προέδρου Τραμπ συνεχίζουν να αυξάνονται. Και το καλύτερο που μπορεί να κάνει ο Μπάιντεν είναι να βγάλει έναν ξεφτισμένο ηθοποιό».

*Με πληροφορίες από: Reuters | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Reuters

Sports in

Ισπανία – Ελλάδα 77-71: Μπλακ άουτ και αποκλεισμός

Η Εθνική Παίδων κόλλησε επιθετικά στα τελευταία λεπτά και έδωσε την ευκαιρία στην Ισπανία να φτάσει στην ανατροπή και στον τελικό του Eurobasket U16.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024