Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Dua Lipa: Μάθαμε τα πάντα για τη wellness ρουτίνα που ακολουθεί και την κρατάει σε φόρμα

Dua Lipa: Μάθαμε τα πάντα για τη wellness ρουτίνα που ακολουθεί και την κρατάει σε φόρμα

Ανακαλύψτε το αγαπημένο πρόγραμμα γυμναστικής & τις διατροφικές συνήθειες της pop star.

Είτε είναι στο σπίτι της είτε σε περιοδεία, η Dua Lipa δεν παρεκκλίνει ποτέ από την wellness ρουτίνα της. Από το να γυμνάζεται την ώρα της ημέρας που αισθάνεται πως έχει περισσότερη ενέργεια μέχρι το τι βάζει στο πιάτο της, η pop star βασίζεται σε μερικές βασικές πρακτικές για να παραμείνει σε φόρμα και πάνω απ’ όλα… με τα πόδια στη γη. Εμείς μάθαμε τα πάντα για τη wellness ρουτίνα της και σας την παρουσιάζουμε αμέσως πιο κάτω -ίσως σε αυτή να βρείτε κάτι που ταιριάζει και στη δική σας φιλοσοφία και καθημερινότητα.

Ξεκινάει τη μέρα της με γυμναστική

Το πρόγραμμα της Dua Lipa μπορεί να αλλάζει κάθε μέρα, αλλά ένα πράγμα παραμένει ίδιο: η πρωινή γυμναστική. «Το πρωί αφιερώνω χρόνο στον εαυτό μου και πάντα βρίσκω χρόνο για άσκηση» ανέφερε σε μια συνέντευξή της στο Glamour UK το 2022.

Μάλιστα, σε μια άλλη συνέντευξή της στο Refinery29, αποκάλυψε ότι ξυπνάει γύρω στις 07:30 και βγάζει για βόλτα τον σκύλο της, Dexter. «Οι βόλτες μας είναι ο τέλειος τρόπος για να βάλω σε τάξη τις σκέψεις μου. Καθώς περπατάω, κάνω μια λίστα στο μυαλό μου με τους στόχους της ημέρας» μοιράστηκε στην ίδια συνέντευξη, ενώ μετά τη βόλτα της πηγαίνει κατευθείαν για προπόνηση.

Προτιμάει μικρά σε διάρκεια αλλά έντονα προγράμματα γυμναστικής

«Προσπαθώ να γυμνάζομαι όσο περισσότερο μπορώ. Μου αρέσουν τα πολύ γρήγορα προγράμματα, όπως μια συνεδρία HIIT (High Intensity Interval Training) 15 λεπτών, πριν ξεκινήσω τη μέρα μου» ανέφερε στο περιοδικό Viva.

Είναι λογικό η διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης να ταιριάζει περισσότερο στο φορτωμένο πρόγραμμά της, καθώς προσφέρει πολλά οφέλη σε σύντομο χρονικό διάστημα. «Είναι υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση, αλλά είναι τόσο γρήγορη, που έχεις τελειώσει πριν καν ξεκινήσεις!», μοιράστηκε η Dua Lipa σε συνέντευξή της. Πιο πρόσφατα, μάλιστα, ανέφερε ότι προτιμά προγράμματα που συνδυάζουν μυαλό-σώμα και ταυτόχρονα δύναμη, όπως η yoga και το pilates.

Εναλλάσσει τα είδη γυμναστικής

«Όταν έχω λίγο περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μου, μου αρέσει να δοκιμάζω διαφορετικά πράγματα, να βρίσκω διαφορετικές προπονήσεις σε όποια πόλη κι αν βρίσκομαι, είτε είναι yoga και pilates είτε πυγμαχία ή spinning. Προσπαθώ να εναλλάσσω τα είδη γυμναστικής κάθε μέρα για να μη χάνω το ενδιαφέρον μου για τη γυμναστική» ανέφερε η Dua Lipa στο Viva.

Το είδος γυμναστικής, όμως, στο οποίο μένει πιστή είναι η yoga, λέει η σταρ αποκαλύπτοντας ότι στα ταξίδια της παίρνει πάντα μαζί της και το χαλάκι της yoga. «Κάνω yoga για περίπου επτά χρόνια. Στην αρχή την έβλεπα περισσότερο ως άσκηση, ενώ τώρα είναι σαν μια μορφή διαλογισμού για μένα. Είναι η μόνη στιγμή μέσα στη μέρα που δε σκέφτομαι τίποτα άλλο» είπε σε προηγούμενη συνέντευξή της.

Δε γυμνάζεται μόνη της

Σε κάποιους ανθρώπους μπορεί να αρέσει να γυμνάζονται μόνοι τους, αλλά η Dua Lipa δεν ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Όπως αποκάλυψε στη συνέντευξή της στο περιοδικό Viva, λατρεύει να είναι σε τάξη μαζί με άλλους ή να γυμνάζεται παρέα με έναν προπονητή. Για τη Dua Lipa, η άσκηση δεν είναι μόνο τρόπος για να μένει σε φόρμα αλλά και μια καλή ευκαιρία να συνδεθεί με τα αγαπημένα της πρόσωπα και να δίνει κίνητρο ο ένας στον άλλον.

«Είτε είμαι στο Zoom και γυμνάζομαι με τη φίλη μου την Ella από το Los Angeles είτε αθλούμαι με τον καλύτερό μου φίλο, τον Bunny, που έρχεται να μου κάνει γυμναστική τις μέρες που νιώθω υπερβολικά τεμπέλα και χρειάζομαι κάποιον να με «σπρώξει» περισσότερο, έχω πάντα παρέα μαζί μου» έχει αναφέρει στο παρελθόν η pop star.

Η διατροφή της

«Προσπαθώ να μην τρώω ανθυγιεινά όποτε μπορώ, για να παραμένω υγιής. Δε θα καταπιέσω τον εαυτό μου, όμως, όταν νιώσω πως θέλω να κάνω μια διατροφική ατασθαλία, αλλά προσπαθώ να το περιορίζω σε μέρες που δεν είμαι τόσο απασχολημένη γιατί αν φάω ένα ντόνατ συνήθως με βάζει σε food coma!» μοιράστηκε στο Viva.

Όσο για το τι τρώει μετά από μια προπόνηση; Το αγαπημένο της σνακ, είναι μια μπανάνα με βούτυρο κάσιους. Στο τέλος της ημέρας, τρώει ό,τι νιώθει σωστό εκείνη τη στιγμή. «Με όλο το καθημερινό τρέξιμο της δουλειάς, είναι ωραίο να επιστρέφω σπίτι, να χαλαρώνω και να συνδέομαι με το φαγητό που τρέφει το σώμα και το πνεύμα μου» είπε η Dua Lipa στο Refinery29.

Ο τρόπος που χαλαρώνει

Όταν είναι σε περιοδεία, δύο πράγματα ακολουθεί πιστά: φροντίζει να κοιμάται πολύ και να πίνει άφθονο τσάι, όπως ανέφερε σε συνέντευξή της στη Vogue. Όταν είναι στο σπίτι, της αρέσει συνήθως να πέφτει στο κρεβάτι γύρω στις 9 μ.μ. και να ηρεμεί τελείως. «Συνήθως αφιερώνω αυτόν τον χρόνο για να κάνω check-in με τον εαυτό μου και να νιώσω ευγνώμων για όσα έχω. Μου αρέσει επίσης να αφιερώνω 30 λεπτά για να κάνω διαλογισμό πριν τον ύπνο για να χαλαρώσω» μοιράστηκε η ίδια στο Refinery29.

Πηγή: GRACE

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024