Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ευρωεκλογές: Αισιόδοξος για τη συμμετοχή ο Σχοινάς - «Δεν συμμερίζομαι την καταστροφολογία ή το αυτομαστίγωμα»

Ευρωεκλογές: Αισιόδοξος για τη συμμετοχή ο Σχοινάς – «Δεν συμμερίζομαι την καταστροφολογία ή το αυτομαστίγωμα»

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκτιμά πως «θα είμαστε πολύ περισσότεροι αυτοί που με την ψήφο μας στις ευρωεκλογές θα αποφασίσουμε να πάμε την Ευρώπη μπροστά»

Αισιόδοξος για τη συμμετοχή και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος συμμετείχε σε εκδήλωση-συζήτηση του ΕΛΙΑΜΕΠ, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος EUact2, με θέμα «Ποια Ευρώπη θέλουμε; Ευρωπαϊκές εκλογές 2024».

«Δεν συμμερίζομαι την καταστροφολογία, ούτε το αυτομαστίγωμα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σχοινάς και προσέθεσε πως έχει ταξιδέψει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ευρωπαϊκής Ενωσης αυτή την περίοδο και νιώθει αισιοδοξία.

«Το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό στοιχείο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας είναι ότι 400 εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες ψηφίζουν την ίδια μέρα»

«Αισιοδοξία για τη συμμετοχή των Ευρωπαίων. Νιώθω ότι ολοένα και περισσότεροι βλέπουν τις ευρωπαϊκές εκλογές ως μια γιορτή της δημοκρατίας και νομίζω ότι, με την επιφύλαξη, βέβαια, του τελικού αποτελέσματος, θα είμαστε πολύ περισσότεροι αυτοί που με την ψήφο μας θα αποφασίσουμε να πάμε την Ευρώπη μπροστά. Πιο μπροστά από όσο την πήγαμε αυτή την τελευταία πενταετία, με τα ιστορικά επιτεύγματα στον εμβολιασμό, στο Ταμείο Ανάκαμψης, στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού», τόνισε ο κ. Σχοινάς.

«Η ΕΕ είναι δύναμη του καλού, δύναμη λύσεων»

Τα τελευταία πέντε χρόνια, πέρασε ακόμα περισσότερο στον κόσμο ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι μια «δύναμη λύσεων», μια «δύναμη του καλού», σημείωσε και προσέθεσε πως το ηθικό δίδαγμα από την αντιμετώπιση της ελληνικής οικονομικής κρίσης και της πανδημίας του κορονοϊού είναι ότι «η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι ένα μείγμα ασπίδας και δόρατος και το νιώθουμε αυτό τις στιγμές που πολλοί αισθανόμαστε ακάλυπτοι, απροστάτευτοι».

«Η ευρωπαϊκή δημοκρατία είναι μια δυναμική διαδικασία που δεν έχει ακόμα συντελεστεί και, ίσως, το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό της στοιχείο είναι ότι 400 εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες ψηφίζουν την ίδια μέρα. Αυτό είναι κάτι που από μόνο του παράγει την υπερεθνική δημοκρατία, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εκλογική διαδικασία στον πλανήτη, μετά τις εκλογές στην Ινδία, όπου, όμως, ψηφίζουν για δύο μήνες», παρατήρησε.

Αισιόδοξος και για μελλοντική επιστροφή της Βρετανίας στην ΕΕ

Σε ερώτηση για το BREXIT απάντησε πως στη Μεγάλη Βρετανία έχει συντελεστεί μια μεταστροφή υπέρ της ΕΕ και το 80% των νέων θέλουν να επιστρέψει στην Ευρωπαϊκή Ενωση και πως αυτό θα ζητήσουν όταν πάρουν τις τύχες της χώρας στα χέρια τους.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς τάχθηκε υπέρ της κοινής Ευρωπαϊκής Αμυνας και σημείωσε πως αναγκαία προϋπόθεση για να φτάσουμε σε αυτή είναι να υπάρξει πριν «μια μεγάλη γερμανογαλλική συμφωνία» στο θέμα.

Επιπλέον, ανέφερε ότι στη σημερινή εποχή χρειάζονται «πρακτικοί ηγέτες στην Ευρωπαϊκή Ενωση και όχι μεσσιανικοί».

Η εκδήλωση – συζήτηση έγινε σε αίθουσα του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού στην Θεσσαλονίκη.

Sports in

Δεν παραχωρείται στη Ρεάλ και υπογράφει νέο συμβόλαιο με τη Λίβερπουλ ο Άρνολντ

Ο 24χρονος Άγγλος διεθνής μπακ έχει συμβόλαιο με τους «κόκκινους», που λήγει το καλοκαίρι του 2025, αλλά σύμφωνα με το «Liverpool Echo», η διοίκηση δεν σκέφτεται να τον αφήσει να φύγει από το «Ανφιλντ».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024