Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Νέο κυβερνητικό αφήγημα για την ακρίβεια - Δεν είναι (πάλι) θέμα ποσότητας, αλλά ποιότητας

Νέο κυβερνητικό αφήγημα για την ακρίβεια – Δεν είναι (πάλι) θέμα ποσότητας, αλλά ποιότητας

Ο πρωθυπουργός εννοούσε μισό κιλό φέτα, είπαν στον Κασσελάκη - Και ο Άκης Σκέρτσος υποστηρίζει ότι στη Γερμανία η σύνθεση ενός απορρυπαντικού είναι υποδεέστερη από ό,τι στην Ελλάδα

Η χαρά των «τρολ» έγινε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, με αυτά που είπε για την ακρίβεια, μιλώντας στο One Channel, κυρίως για το παράδειγμα που παρέθεσε για να εξηγήσει γιατί τα ίδια προϊόντα στην Ελλάδα είναι ακριβότερα από ό,τι στην υπόλοιπη Ευρώπη – ένα παράδειγμα που δεν διαφέρει και πολύ από την πρόσφατη μάχη του… «μισόκιλου» της φέτας, η οποία έφερε «πόλεμο» μεταξύ ΝΔ και Στέφανου Κασσελάκη.

Τι ισχυρίστηκε ο κ. Σκέρτσος; Ότι το ίδιο απορρυπαντικό είναι φθηνότερο στη Γερμανία από ό,τι στην Ελλάδα, επειδή έχει υποδεέστερη σύνθεση!

Την «επιστημονικά τεκμηριωμένη» άποψη Σκέρτσου, δεν άφησε χωρίς το ανάλογο σχόλιο ο Στέφανος Κασσελάκης – σημειωτέον, εξάλλου, ότι ο υπουργός Επικρατείας ανάλωσε μεγάλο μέρος της συνέντευξής του στο One Channel για να μιλήσει για τη δήλωση πόθεν έσχες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ…

Κασσελάκης: Εμείς αγοράζουμε κόκκους με το πιάνο και τα γαλλικά τους

Όπως αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης, με μία ειρωνική για τα λεγόμενα Σκέρτσου ανάρτηση στο X, στην οποία περιλαμβάνεται και το ανάλογο βίντεο: «Υπουργός Επικρατείας! Βρήκε γιατί το ίδιο απορρυπαντικό έχει φτηνότερα στη Γερμανία από ό,τι στην Ελλάδα: Έχει υποδεέστερη σύνθεση! Η ίδια μάρκα. Η ίδια συσκευασία. Τα ίδια γραμμάρια. Όμως, μέσα στο κουτί που πωλείται στη Γερμανία οι κόκκοι είναι υποδεέστεροι!».

Και τονίζει χαρακτηριστικά: «Γιατί είναι γνωστό ότι εμείς εδώ στην Ελλάδα αγοράζουμε μόνο κόκκους που έχουν τα πτυχία τους, το πιάνο τους, τα γαλλικά τους».

Για να προσθέσει: «Πάρτε και bonus! Ελληνικό κρητικό λάδι. Εμείς το εξάγουμε! Οι Έλληνες το πληρώνουμε 18,14 ευρώ το λίτρο. Οι Γάλλοι με τον διπλάσιο μισθό το πληρώνουν 13,5 ευρώ το λίτρο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «τόση πολλή κοροϊδία, σε τόσο πολλούς, και για τόσο πολύ χρονικό διάστημα, δεν έχει ξανασυμβεί στον τόπο μας».

Και καταλήγει πως «είναι ώρα να απαντήσουμε με δύο λέξεις: έχουμε αξιοπρέπεια».

Σκέρτσος: Ακόμη περιμένουμε το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη

Απάντηση στην ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ο Άκης Σκέρτσος, κάνοντας λόγο για «διαστρέβλωση και προπαγάνδα» σε δική του ανάρτηση.

«Δυστυχώς ο Στέφανος Κασσελάκης στο πρόχειρο βίντεο που ετοίμασε από το πανάκριβο εξοχικό του στις Σπέτσες (για το οποίο ακόμη περιμένουμε να μάθουμε το πόθεν και το έσχες) καταφεύγει συνειδητά για μια ακόμη φορά στην τεχνική της διαστρέβλωσης και της προπαγάνδας», υποστηρίζει ο υπουργός Επικρατίας.

Και προσθέτει πως «ακόμη δυστυχέστερα, διαπράττει ένα μείζον πολιτικό λάθος: αντί να υπερασπίζεται τα λαϊκά εισοδήματα και συμφέροντα έναντι των πολυεθνικών κολοσσών, υπερασπίζεται επί της ουσίας τις καταχρηστικές εμπορικές πρακτικές τους που τους επιτρέπουν να παίζουν με τις τιμές σε ομοειδή προϊόντα από αγορά σε αγορά εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Απευθυνόμενος, τέλος, στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Άκης Σκέρτσος αναφέρει: «Κύριε Κασσελάκη όταν η αγάπη σας για την πατρίδα και τους πολίτες επικρατήσει του μένους σας για τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της χώρας μας, τότε ίσως αποκτήσετε πιο καθαρή κρίση αλλά και πιο εποικοδομητική αντιπολιτευτική στάση ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έως τότε έχετε πολύ δρόμο ακόμη να διανύσετε».

«Μισό κιλό – να το αφήσω;»

Η προηγούμενη μάχη μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης αφορούσε στις τιμές που ο ίδιος ο πρωθυπουργός παρέθεσε στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια και ξέσπασε μετά την επιτόπια έρευνα που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης στα σούπερ μάρκετ για να βρεί φέτα με τιμή… Μητσοτάκη.

Στις 25 Μαΐου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανήρτησε βίντεο στο TikTok, με τον ίδιο να αντικρούει με αποδείξεις τους πρωθυπουργούς ισχυρισμούς.

Στο βίντεό του, ο κ. Κασσελάκης εμφανίζεται να επισκέπτεται σούπερ μάρκετ αναζητώντας φθηνή φέτα. O ίδιος τρέχει για να βρει την προσφορά των 6,28 ευρώ, μετά από τις σχετικές δηλώσεις Μητσοτάκη στη Βουλή.

@skasselakisΦέτα 6,28;♬ πρωτότυπος ήχος – Stefanos Kasselakis

Σε άλλο στιγμιότυπο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ φαίνεται να σταματά ένα αυτοκίνητο και να λέει στους επιβάτες: «Ψάχνω προσφορά για φέτα 6,28 ευρώ». Οι επιβάτες αρχίζουν να γελούν.

Πάντως, όπως προέκυψε από την έρευνα αγοράς Κασσελάκη, η τιμή της φέτας κυμαίνεται μεταξύ 10 και 13 ευρώ το κιλό.

Και εδώ ακριβώς, στο βάρος δηλαδή, είναι η διαφορά, είπε η κυβέρνηση, τονίζοντας πως όταν ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για φέτα με 6,28 ευρώ, δεν εννοούσε το κιλό, αλλά το… μισόκιλο.

«Πάμε να δούμε μαζί τι σημαίνει πολιτικός απατεώνας», σχολίασε ο Παύλος Μαρινάκης, κάνοντας λόγο για «πολιτική εξαπάτηση» εκ μέρους του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο βίντεο του κυβερνητικού εκπροσώπου, στο έγγραφο που κατέθεσε στη Βουλή ο πρωθυπουργός, η ενδεικτική τιμή 6,28 ευρώ αναφέρεται σε συσκευασία μισού και όχι ενός κιλού, όπως αυτή που έψαχνε ο Στέφανος Κασσελάκης.

@pavlos_marinakisΠάμε να δούμε μαζί τι σημαίνει πολιτικός απατεώνας. Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για κάθε νοικοκυριό. Το τελευταίο που χρειάζονται οι πολίτες, είναι πολιτική εξαπάτηση.♬ πρωτότυπος ήχος – Pavlos Marinakis

Με τη διαφορά ότι το βάρος της φέτας… Μητσοτάκη κατατέθηκε σε σχετικό έγγραφο, αλλά δεν αναφέρθηκε στην ομιλία του πρωθυπουργού και – πέρα από τον Κασσελάκη – κάθε πολίτης που ακούει μια τιμή για οποιοδήποτε προϊόν, η οποία σχετίζεται με το βάρος, στο νου του έχει το κιλό, όχι το μισό, ούτε τα 400 γραμμάρια, ασχέτως αν λόγω ακρίβειας δεν τολμάει να το αγοράσει.

Είναι βαρύ το… αρνί Κώστα

Μήπως αποτελεί στρατηγική της κυβέρνησης τελικά, αναρωτιούνται οι πολίτες, ενθυμούμενοι την αλήστου μνήμης ατάκα του Κώστα Σκρέκα «μισό αρνί, μισή τιμή», την περίοδο του Πάσχα;

Στα social media είχε στηθεί πάρτι εκείνες τις ημέρες, με αφορμή τις δηλώσεις Σκρέκα. Περιττό να σημειωδεί δε, πως εκτός από το hashtag #Σκρέκας, υπήρχε και ένα ακόμα που «έπαιζε» δυνατά: το… #Σκέψου σαν Σκρέκας!

Τι είχε… επιστημονικά εξηγήσει ο υπουργός Ανάπτυξης;

Ιδού: «Ένα αρνί από ένα αρνί ή ένα αμνοερίφιο από ένα άλλο έχει διαφορά σε ό,τι αφορά το βάρος. Ένα πιο βαρύ αρνί προφανώς θα είναι πιο ακριβό από ένα πιο ελαφρύ, ένα πιο μικρό».

Sports in

Ο Σπανούλης και η «θεωρία της σκάλας»

Ένα πράγμα που είχε μάθει αυτή η γενιά από τους παλαιότερους ήταν να μην αφήνει κανένα παιχνίδι χωρίς μάχη μέχρι εσχάτων με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα φυσικά τον επικό ημιτελικό με τη Γαλλία στο Ευρωμπάσκετ του 2005

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024