Να δώσουν δύναμη οι πολίτες στο ΚΚΕ, για να είναι πιο ισχυρός ο λαός προκειμένου «να αντιπαλέψει την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που υλοποιεί τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της Ευρωπαίκής Ένωσης, έχοντας τη συναίνεση όλων των άλλων», ζήτησε από το Ηράκλειο Κρήτης ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Εκεί θα είμαστε και την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών. Αυτό πια το ξέρουν και οι πέτρες σε αυτή τη χώρα και στην Κρήτη. Αυτό που κρίνεται, όμως, είναι αν θα είμαστε εκεί με ακόμα περισσότερες δυνάμεις. Αν θα είναι το ΚΚΕ ακόμα πιο ισχυρό μόλις κλείσουν οι κάλπες, σε μια εβδομάδα από τώρα», τόνισε ο γραμματέας του κόμματος.

Όπως ανέφερε, στις 9 Ιουνίου «κρίνεται αν θα είναι περισσότεροι οι ευρωβουλευτές που θα χαλάνε τη σούπα της αντιλαϊκής συναίνεσης όλων των άλλων μέσα στο ευρωκοινοβούλιο, θα σπάνε την ομοφωνία στα ψηφίσματα που υπαγορεύουν τα διάφορα λόμπι και θα αποκαλύπτουν στον λαό την αλήθεια για το τι μαγειρεύουν εκεί μέσα. Αλλά, κυρίως, θα είναι έξω, εκεί που δίνονται οι πιο μεγάλες μάχες και ανατρέπονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις στους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης, στις λαϊκές γειτονιές, στους δρόμους του αγώνα».

«Γιατί κατεβαίνουμε στις ευρωεκλογές;» – Η απάντηση στους «αλεπουδιάρηδες»

«Γι’ αυτό κατεβαίνει το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και εκλέγει ευρωβουλευτές, για να απαντήσουμε και σε κάποιους αλεπουδιάρηδες που ρωτάνε και ξαναρωτάνε… το καταλαβαίνουμε ότι ενοχλούνται», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «ενοχλούνται και κάποιοι μεγαλοεργοδότες, που άρχισαν να στέλνουν φιρμάνια στους εργαζόμενους ότι πρέπει οπωσδήποτε να ψηφίσουν κόμματα που είναι υπέρ της ΕΕ, γιατί από αυτό κρίνεται η δουλειά και η ευημερία τους».

Ο γραμματέας του ΚΚΕ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «εκβιάζει πάλι τον λαό με τα γνωστά ψεύτικα διλήμματα για να υφαρπάξει την ψήφο του: ‘Σταθερότητα ή αστάθεια’; ‘Ποιος θα διαπραγματευτεί καλύτερα στην ΕΕ’; ‘Ποιος θα μας φέρει πιο κοντά στην Ευρώπη’;».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά, ο Βελόπουλος, η Πλεύση Ελευθερίας, αθροίζουν και δεν αφαιρούν από το 41% της ΝΔ, επειδή συγκλίνουν μαζί της σε όλα τα στρατηγικά ζητήματα»

Και αναφερόμενος στα προβλήματα των κατοίκων του Ηρακλείου, σημείωσε πως «τελευταία, τους εκβιασμούς τους, τους βγάζουν και σε τοπικές βερσιόν. Όπως μαθαίνουμε, τα κυβερνητικά κλιμάκια που έρχονται στον νομό Ηρακλείου, λένε πως ‘θα φτιάξουν τα πράγματα για τους σεισμόπληκτους των Δήμων Μινώα-Πεδιάδος και Αρχάνων Αστερουσίων’, αρκεί η ΝΔ να υπερψηφιστεί στις ευρωεκλογές, γιατί είναι, λέει, η μόνη που έχει την ικανότητα να φέρει χρήματα, να φτιάξει τις υποδομές και να βρει κόσμο για τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες».

«Αλήθεια, ποιον κοροϊδεύουν οι υπουργοί της κυβέρνησης;», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας και προσέθεσε ότι «εδώ και 2,5 χρόνια έχουν παρατημένους αυτούς τους ανθρώπους να ζουν στα συντρίμμια ή στο αίσχος των οικίσκων, χωρίς αποζημιώσεις και μάλιστα κινδυνεύουν ακόμη και τα γκρεμισμένα σπίτια τους από τα funds και τους τραπεζίτες».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ ρημάζει ό,τι έχει μείνει όρθιο από το ΕΣΥ»

Μιλώντας για τα προβλήματα στο ΕΣΥ εν γένει, αλλά και ειδικά για την Κρήτη, ο γραμματέας του ΚΚΕ επισήμανε ότι «ζητά ακόμα ψήφο ο κ. Μητσοτάκης για να μπορέσει να κάνει περισσότερα στον τομέα της υγείας. Όμως, η κυβέρνηση της ΝΔ ρημάζει ό,τι έχει μείνει όρθιο από το δημόσιο σύστημα υγείας, υλοποιώντας την πολιτική που θέλει την υγεία εμπόρευμα για λίγους».

Και προσέθεσε: «Την ώρα που πρώτο μέλημά της είναι να λειτουργήσουν τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία, οι δημόσιες δομές υγείας του νομού καταρρέουν η μια πίσω από την άλλη. Το Βενιζέλειο Νοσοκομείο βρίσκεται σε ακόμα χειρότερη κατάσταση από αυτήν που το άφησαν οι υπουργοί της κυβέρνησης πριν από 6 μήνες που το επισκέφθηκαν. Στο ίδιο έργο θεατές βρισκόμαστε και για την παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ – τη μοναδική σε όλο το νότιο Αιγαίο – η οποία παρ’ όλες τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού της για να λειτουργήσει, παραμένει κλειστή σε μία περίοδο που αποδεδειγμένα οι ψυχικές νόσοι αυξάνονται».

«Ό,τι και να λένε οι κύριοι της κυβέρνησης, το πραγματικό δίλημμα είναι το εξής: Στις 10 του Ιούνη θα έχουμε μια αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ, ‘νομιμοποιημένη’ να συνεχίζει ακόμα πιο επιθετικά τη βάρβαρη πολιτική της; Θα έχουμε αναβάπτιση αυτής της πολιτικής στην κάλπη των ευρωεκλογών; Ή θα έχουμε ένα ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ, που πρωτοστατεί στην οργάνωση του αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, αλλά ενάντια και στη συναίνεση που της προσφέρουν οι υπόλοιποι;», σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Δώρο θεού για την κυβέρνηση η ‘αντιπολίτευση’ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέας Αριστεράς»

«Θα μπορεί η κυβέρνηση με το ίδιο και μεγαλύτερο θράσος να δηλώνει δικαιωμένη για την πολιτική της, να απαξιώνει και να λοιδορεί τους μεγάλους αγώνες του λαού και της νεολαίας που τη στρίμωξαν τον τελευταίο χρόνο; Ή θα πάρει το μήνυμα ότι καμιά ‘νομιμοποίηση’ δεν έχει η εγκληματική πολιτική της και ότι θα βρίσκει απέναντι όλο και πιο δυνατή την πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, με ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ;», ανέφερε επίσης, για να τονίσει πως σε αυτό το δίλημμα «απαντάμε την άλλη Κυριακή, μαζικά, αποφασιστικά, μαχητικά, δυναμώνοντας ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ».

Στρέφοντας τα «πυρά» του στα κόμματα της «αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας», όπως είπε χαρακτηριστικά για τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Αριστερά, παρατήρησε πως «λένε ότι η χώρα απομακρύνεται από την ΕΕ και αυτοί είναι που θα τη φέρουν κοντά. Μα το πρόβλημα είναι ακριβώς το αντίθετο», τόνισε, υποστηρίζοντας «ότι η Ελλάδα είναι κοντά στην ΕΕ, που σημαίνει ότι είναι με τα μπούνια μέσα στην πολιτική της, η οποία βρίσκεται πίσω από κάθε έγκλημα σε βάρος του λαού και της νεολαίας».

«Μια τέτοια ‘αντιπολίτευση’ είναι δώρο θεού για την κυβέρνηση της ΝΔ και η μεγαλύτερη ομολογία ότι αυτά τα κόμματα, παρά τις μεταμφιέσεις τους και τα μεγάλα λόγια ότι ‘θα τα αλλάξουν όλα’, δεν έχουν τελικά σκοπό να αλλάξουν τίποτα», σημείωσε, υποστηρίζοντας πως «όλα τα άλλα κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά, ο Βελόπουλος, η Πλεύση Ελευθερίας, αθροίζουν και δεν αφαιρούν από το 41% της ΝΔ, επειδή συγκλίνουν μαζί της σε όλα τα στρατηγικά ζητήματα».

«Να γιατί μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να ‘απονομιμοποιήσει’ την κυβερνητική πολιτική και την κλιμάκωσή της το επόμενο διάστημα» ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.