Την περίπτωση του Λουίς Πέρεθ φέρεται να εξετάζει και πάλι η ΑΕΚ σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «pucelafichajes». Ο 29χρονος δεξιός μπακ της Βαγιαδολίδ είχε συνδεθεί και στο παρελθόν με την Ένωση που βάσει των όσων αναφέρουν οι Ισπανοί εξακολουθεί να τον έχει στο στόχαστρό της.

«Ο Πέρεθ έχει ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο με την Βαγιαδολίδ, οπότε η ισπανική ομάδα μορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με την τελευταία μεταγραφική αγορά για να πάρει κάποια χρήματα για τον αμυντικό. Η ΑΕΚ τον ακολουθεί από την εποχή του στην Τενερίφη, τον γνωρίζει πολύ καλά και είναι από τις προτιμώμενες επιλογές της για το δεξί μπακ», σημειώνεται.

Φέτος ο Λουίς Πέρεθ αγωνίστηκε σε 41 ματς και είχε συνολικά 3.507 αγωνιστικά λεπτά έχοντας και 5 ασίστ στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας.

Το συμβόλαιο του με την Βαγιαδολίδ ολοκληρώνεται το 2025 και η χρηματιστηριακή του αξία είναι 1,5 εκ. ευρώ. Προέρχεται από της ακαδημίες της Σεβίλλης ενώ αγωνίστηκε επίσης σε Χαεν, Έλτσε, Τενερίφη πριν μετακομίσει στην Βαγιαδολίδ.

Σε δηλώσεις του βέβαια στην ισπανική ιστοσελίδα «Deporpress» ο Πέρεθ δεν έδειξε διάθεση να φύγει από τη Βαγιαδολίδ:

«Πάντα έλεγα ότι όταν υπογράφω ένα συμβόλαιο είναι για να το εκπληρώσω, όπως έκανα και στην Τενερίφη. Είμαι χαρούμενος μέσα στον σύλλογο και νιώθω ότι με εκτιμούν όλοι. Θέλω να το τελειώσω. Και αν πρέπει να κάτσουμε ξανά να το ανανεώσουμε, είμαι πρόθυμος να το κάνω. Έχω ακόμα έναν χρόνο και την πρόθεσή μου να μείνω», σημείωσε σχετικά και πρόσθεσε για το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Τενερίφη: «Για μένα η Τενερίφη είναι το δεύτερο σπίτι μου. Έχω μείνει πολύ χαρούμενος εκεί, όπου έχω πολλούς φίλους. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα φέρει το αύριο. Έχω ακόμα έναν χρόνο εδώ και θα μείνω. Από εκεί και πέρα ​​θα φανεί. Αλλά αν με καλούσε η Τενερίφη, θα ήταν από τις πρώτες μου επιλογές».