Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Απίστευτο: Η Ντόρτμουντ υπέγραψε deal με εταιρεία κατασκευής όπλων πριν τον τελικό του Champions League

Απίστευτο: Η Ντόρτμουντ υπέγραψε deal με εταιρεία κατασκευής όπλων πριν τον τελικό του Champions League

Λίγες ώρες πριν τον μεγάλο τελικό του Champions League απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, η Ντόρτμουντ υπέγραψε νέα συμφωνία χορηγίας με γερμανική εταιρεία όπλων.

Η ποδοσφαιρική σεζόν ( σε συλλογικό επίπεδο) φτάνει απόψε στο φινάλε της (22:00,1/6), με τις Ρεάλ Μαδρίτης και Μπορούσια Ντόρτμουντ να κοντράρονται στο «Γουέμπλεϊ» για τον τελικό του Champions League.

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού στο Λονδίνο, οι Βεστφαλοί υπέγραψαν νέα συμφωνία χορηγίας γερμανική εταιρεία κατασκευής όπλων, το λογότυπο της οποία θα το φορέσει στον μεγάλο τελικό κόντρα στους Μαδριλένους.

Η Ντόρτμουντ σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι υπέγραψε ένα τριετές deal με την Rheinmetall, το οποίο περιλαμβάνει «ευρύ διαφημιστικό χώρο, δικαιώματα μάρκετινγκ και ρυθμίσεις εκδηλώσεων και φιλοξενίας στο γήπεδο και στους χώρους του συλλόγου», ξεκινώντας από την προετοιμασία αυτής της εβδομάδας για τον τελικό του Champions League.

Η Rheinmetall κατασκευάζει ένα νέο εργοστάσιο στη βόρεια Γερμανία για την παραγωγή περίπου 200.000 βλημάτων πυροβολικού ετησίως ως μέρος των ευρωπαϊκών προσπαθειών για αύξηση της παραγωγής όπλων στο πλαίσιο του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.


«Η ασφάλεια και η άμυνα είναι θεμελιώδεις ακρογωνιαίοι λίθοι της δημοκρατίας μας. Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι είναι η σωστή απόφαση να ρίξουμε μια πολύ προσεκτική ματιά στο πώς προστατεύουμε αυτούς τους ακρογωνιαίους λίθους», δήλωσε ο πρόεδρος της Ντόρτμουντ, Χανς-Γιοάχιμ Βάτζκε σε δήλωσή του.

«Ειδικά σήμερα, που βλέπουμε καθημερινά πώς πρέπει να υπερασπιστεί την ελευθερία στην Ευρώπη. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή τη νέα κανονικότητα», τόνισε. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ δήλωσε ότι η χορηγία της Rheinmetall σε μια ποδοσφαιρική ομάδα ήταν μια ασυνήθιστη κίνηση που «δείχνει πού βρισκόμαστε».

«Η αγνόηση της βιομηχανίας όπλων δεν είναι πλέον επιτρεπτή στη Γερμανία λόγω της νέας πραγματικότητας», δήλωσε ο Χάμπεκ μετά από μια κυβερνητική συνεδρίαση. «Γνωρίζουμε και δυστυχώς πρέπει να παραδεχτούμε ότι βρισκόμαστε σε έναν διαφορετικό, πιο απειλητικό κόσμο».

Δείτε την ανάρτηση

Sports in

Σέκουλιτς: «Η Ελλάδα έχει φοβερή ομάδα»

Την Ελλάδα ως φαβορί έχρισε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Σλοβενίας, Αλεξάντερ Σέκουλιτς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024