Η Ντόρτμουντ έκανε ένα μικρό «θαύμα» τη φετινή σεζόν, καθώς κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του Champions League κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και διεκδικεί τον δεύτερο τίτλο της ιστορίας της στη διοργάνωση.

Οι Βεστφαλοί ήταν κυνικοί στα νοκ-άουτ, απέκλεισαν κατά σειρά Αϊντχόφεν, Ατλέτικο Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν και αντιμετωπίζουν τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Γουέμπλεϊ, με στόχο την κορυφή της Ευρώπης.

H αναγέννηση του Τζέιντον Σάντσο στην Ντόρτμουντ

Ο Έντιν Τέρζιτς δημιούργησε ένα συμπαγές σύνολο από τον Ιανουάριο και μετά, βρήκε και λύσεις στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού και πλέον είναι ένα ματς μακριά από το να γράψει ιστορία. Η κίνηση που έκανε ο προπονητής της Ντόρτμουντ, κατόπιν συνεννόησης με τη διοίκηση και άλλαξε τον ρου της ιστορίας όλης της χρονιάς για την Ντόρτμουντ ήταν ο Τζέιντον Σάντσο.

Ο νεαρός Άγγλος που είχε κάνει θραύση πριν μερικά χρόνια στη γερμανική ομάδα, είχε θέματα συμπεριφοράς στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πρώτο μισό και είχε έρθει σε ρήξη και με τον Έρικ Τεν Χαγκ, με αποτέλεσμα να ψάχνεται τόσο ο ίδιος όσο και οι κόκκινοι διάβολοι να τον παραχωρήσουν τον Γενάρη σαν δανεικό. Ο λόγος ήταν για να πάρει παιχνίδια, αφού στην Αγγλία δεν θα έπαιζε καθόλου όσο στον πάγκο είναι ο Ολλανδός. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τεν Χαγκ είχε προσπαθήσει να προσεγγίσει τον παίκτη, όμως το γυαλί είχε ραγίσει και μετά αφού συζητήθηκε και με τη διοίκηση αποφασίστηκε να αποχωρήσει για το καλό του συλλόγου, αλλά και του ίδιου.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό για να κάνει «restart» στην καριέρα του, ο Σάντσο δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο περιβάλλον από αυτό που λειτούργησε καλύτερα από οπουδήποτε, δηλαδή στην Μπορούσια. Οι Βεστφαλοί ήθελαν και την επιστροφή του, για αυτό και ήταν εύκολα να γίνει ο «γάμος», αφού ήταν κάτι που ήθελαν όλοι… Μάλιστα έχει τοποθετηθεί και ρήτρα αγοράς από τη Γιουνάιτεντ για το καλοκαίρι, ενώ ο ίδιος ο Σάντσο δήλωσε με την επιστροφή του ότι θα ήθελε να μείνει στη Βεστφαλία.

Προσαρμόστηκε και έκανε τη διαφορά

Ο Σάντσο βρήκε ξανά αυτό που έψαχνε στην Ντόρτμουντ και αυτό δεν ήταν κάτι άλλο από την ηρεμία του να δουλέψει και να παίξει. Ο Τέρζιτς και η γερμανική ομάδα του ήθελαν ακριβώς αυτό που έψαχνε και ο Άγγλος έκανε… παπάδες. Μέσα σε έξι μήνες έδειξε πόσο σπουδαίος παίκτης είναι και «καθάρισε» και την πρόκριση επί της Αϊντχόφεν στους «16».

Ο Άγγλος εξτρέμ πήρε φανέλα βασικού στην Bundesliga, αλλά και στο Champions League και ήταν κομβικός στην πρόκριση επί της Αϊντχόφεν, αφού βρήκε γκολ στη ρεβάνς στο 3ο λεπτό και η Ντόρτμουντ επικράτησε με 2-0 εξασφαλίζοντας την πρόκριση στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Σάντσο όπως ήταν λογικό αναδείχτηκε MVP του ματς, είναι ξανά καλά και κυρίως είναι πρωταγωνιστής, όντας κομβικός στο παιχνίδι της γερμανικής ομάδας που επιθετικά στηρίζει πολλά στην αριστερή της πλευρά και στον Άγγλο. Μετά από 10 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Champions League έχει 2 γκολ και 2 ασίστ και όπως καταλαβαίνετε, στην Ντόρτμουντ τρίβουν τα χέρια τους, επειδή όλο το πλάνο περί αναγέννησης του 23χρονου έγινε πράξη μέσα σε 1,5 μήνα.

Ο Σάντσο σε όλο αυτό το διάστημα έχει παίξει σε 20 ματς σε Budnesliga και Champions League και έχει 3 γκολ και 3 ασίστ. Είναι κομβικός στην ξέφρενη πορεία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, καθώς μετράει 6 ματς, όσα είναι και τα νοκ-άουτ. Ο Σάντσο λατρεύει τη Βεστφαλία και η Βεστφαλία και οι φίλοι της Ντόρτμουντ τον Σάντσο.  Και είναι κοινό μυστικό ότι η Ντόρτμουντ κάνει ήδη προσπάθεια για να μιλήσει με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να τον αποκτήσει ξανά. Αυτή τη φορά με κανονική μεταγραφή.

Κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει μιας και είναι και επιθυμία του ίδιου, που είναι και πάλι ξανά ψυχολογικά και αγωνιστικά και χαμογελάει και πάλι, κάτι που φέρνει μόνο θετικές επιδόσεις στους αγωνιστικούς χώρους, όπως δήλωσε και ο προπονητής του Έντιν Τέρζιτς. Αν κατακτήσει και το τρόπαιο, θα είναι αδύνατον να μην κρατήσει τον Άγγλο που μέσα σε έξι μήνες αναγεννήθηκε και έστειλε την Ντόρτμουντ στον τελικό.