Δύο χρόνια πίσω. Πάνω κάτω οι ίδιες ημερομηνίες. Στις 27 Μαϊου ο Κάρλος Αλκαράθ νικά στο Ρολάν Γκαρός τον Σεμπάστιαν Κόρντα και προχωρά στη διοργάνωση. Μια ημέρα μετά, η Ρεάλ νικά στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ τη Λίβερπουλ (1-0) στο Παρίσι και κατακτά το τρόπαιο.

Επιστροφή στο σήμερα: ο Ισπανός τενίστας των 21 ετών και των μεγάλων προσδοκιών, ακριβώς στην ίδια φάση του Ρολάν Γκαρός πέταξε την Παρασκευή εκτός του φημισμένου τουρνουά τον Αμερικανό Σεμπάστιαν Κόρντα και ετοιμάζεται για τη συνέχεια. Ασφαλώς για τη δεύτερη και καθοριστική εβδομάδα του γαλλικού όπεν.

Νωρίτερα, όμως, πρόκειται να καθίσει στο σαλόνι του ξενοδοχείου και να απολαύσει την αγαπημένη του ομάδα: τη Ρεάλ Μαδρίτης.

«Εχω ήδη κάνει τη δουλειά μου», είπε ο Αλκαράθ, αυτός ο τεράστιος υποστηρικτής της Βασίλισσας. Είναι δε χαρακτηριστικό, πως το Σάββατο προπονήθηκε νωρίς το μεσημέρι μαζί με τον αδελφό του, τον Αλβαρο, ώστε να έχει τον χρόνο να ετοιμαστεί για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα …σημάδια και η επικράτηση δύο φορές επί του Κόρντα, μπορεί να είναι και οιωνός νίκης.

«Θα πανηγυρίσω για την κορυφή της Μαδρίτης, ενώ ο Βινίσιους θα είναι παίκτης-κλειδί. Θα κάνει σπουδαίο ματς», ανέφερε στα ισπανικά Μέσα ο Νο 3 του κόσμου στο τένις και χαμογέλασε με αισιοδοξία. Μαζί του το βράδυ του Σαββάτου θα είναι όλη του η οικογένεια και το τιμ του στο τένις. «Η Ντόρτμουντ θα προηγηθεί αλλά η Ρεάλ τελικά θα νικήσει με 2-1», κατέληξε ο Αλκαράθ και μένει να φανεί αν η πρόβλεψή του βγει αληθινή. Λίγες ώρες έμειναν…