Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Μπορεί να τρομάξει το «λιοντάρι»;

Μπορεί να τρομάξει το «λιοντάρι»;

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι το μεγάλο φαβορί στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά η Ντόρτμουντ μπορεί να κάνει την... ζημιά στην «βασίλισσα»

Η αντίστροφη μέτρηση για τον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ έχει ξεκινήσει, καθώς το βράδυ του Σαββάτου η Ρεάλ Μαδρίτης θα κοντραριστεί με την Μπορούσια Ντόρτμουντ στο Λονδίνο.

Η «μάχη» στην αγγλική πρωτεύουσα για τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης έχει μεγάλο φαβορί και μεγάλο αουτσάιντερ, αλλά αν στο ποδόσφαιρο κρίνονταν οι τίτλοι στα… χαρτιά τότε δεν θα μιλούσαμε για τον «βασιλιά» των σπορ.

Κανείς βεβαίως δεν μπορεί να «παρακάμψει» κάποια δεδομένα κι αυτά τα στοιχεία είναι που κάνουν την Ρεάλ το «αφεντικό» στην μεγάλη κόντρα με τους Γερμανούς.

Όλοι ξέρουν καλά πως όταν η «βασίλισσα» πάει σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, έχει αυτομάτως τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του τροπαίου κι αυτό το έχει «χτίσει» εδώ και δεκαετίες η ισπανική ομάδα.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η Ρεάλ Μαδρίτης έχει αγωνιστεί σε 17 τελικούς της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης κι έχει νικήσει στους 14. Έχασε δηλαδή μόλις τρεις από τους 17 τελικούς και τώρα στοχεύει στην κατάκτηση του 15ου Τσάμπιονς Λιγκ.

Απέναντι της θα βρεθεί η Ντόρτμουντ, μια ομάδα που κανείς δεν πίστευε στο ξεκίνημα της σεζόν πως θα μπορούσε να κλείσει θέση στον τελικό του Λονδίνου. Κι όμως οι Γερμανοί τα κατάφεραν και τώρα καλούνται να ολοκληρώσουν το θαύμα.

Γεννάται λοιπόν το μεγάλο ερώτημα, είναι σε θέση η Μπορούσια να βάλει δύσκολα στην «βασίλισσα» της Ευρώπης;

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί πριν δώσει κάποιος την απάντηση είναι, πως η φετινή Ρεάλ δεν είναι η ομάδα που έχουμε δει σε προηγούμενους τελικούς της κορυφαίας διοργάνωσης.

Δεν είναι η Ρεάλ φόβητρο που έχουμε δει άλλες χρονιές, όταν η ισπανική ομάδα έφτανε μέχρι το τέλος της διαδρομής, στην κατάκτηση δηλαδή του τροπαίου.

Κι αυτό από μόνο του είναι ένα θετικό στοιχείο για την γερμανική ομάδα και την προσπάθεια που θα κάνει για να βάλει δύσκολα στους Ισπανούς.

Η Ντόρτμουντ είναι μια ομάδα που έδειξε κόντρα στην Παρί ότι μπορεί ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός τόσο μεγάλου αγώνα αλλά για να προκαλέσει προβλήματα στην Ρεάλ θα πρέπει να μην βρεθεί νωρίς πίσω στο σκορ.

Αυτή είναι μια απαραίτητη «συνθήκη» για την Μπορούσια στον μεγάλο τελικό κι αυτό το ξέρουν πολύ καλά οι Γερμανοί.

Αν η Ρεάλ καταφέρει να προηγηθεί νωρίς στο σκορ τότε η αποστολή της Ντόρτμουντ θα γίνει ακόμα δυσκολότερη κι αυτό είναι φυσικά κάτι που θέλει ν’ αποφύγει ο τεχνικός της γερμανικής ομάδας, Έντιν Τέρζιτς.

Η Μπορούσια έχει τύχη στον  τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ αν καταφέρει να ρίξει τον ρυθμό και η γερμανική ομάδα μπορεί να κάνει το μεγάλο «κόλπο», αρκεί να μην δεχθεί γρήγορο γκολ.

Sports in

Όλα καλά με Τολιόπουλο!

Καθαρή η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε ο Βασίλης Τολιόπουλος για τις ενοχλήσεις που είχε στον δεξί ώμο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024