Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός… Ρεάλ… Κορυφή

Ολυμπιακός… Ρεάλ… Κορυφή

Η «βασίλισσα της Ευρώπης» καλείται να διώξει κάθε φόβο και να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά που τη θέλουν να συμπληρώνει την τριάδα των νικητών των τριών μεγάλων ευρωπαϊκών διοργανώσεων της UEFA

Ο Αντσελότι έχει τα πάντα μετρημένα για τον τελικό του Champions League (22:00, MEGA TV, Live). Μέχρι την ομιλία που θα κάνει στα αποδυτήρια του Γουέμπλεϊ. Θα κάνει έκκληση για ηρεμία, για να κινηθούν οι παίκτες του με λογική. Όπως πάντα.

«Το πιο σημαντικό πράγμα για αυτόν τον αγώνα είναι να βάλεις ξεκάθαρες ιδέες στα κεφάλια των παικτών. Όσο πιο ξεκάθαρο είναι, τόσο λιγότερα νεύρα θα έχει η ομάδα», λέει και ξαναλέει ο Ιταλός προπονητής.

Η «βασίλισσα της Ευρώπης» καλείται να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά που τη θέλουν να συμπληρώνει την τριάδα

Η παράδοση δικαιώνει τα λόγια του και κάθε του κίνηση πέρα από τέτοια παιχνίδια. Ο τελικός του Champions League είναι ο κορυφαίος αγώνας. Είναι το όνειρο κάθε παίκτη, κάθε φιλάθλου, κάθε προπονητή. Έρχονται συναισθήματα και ο καθένας τα χειρίζεται ανάλογα με τον χαρακτήρα του. Θα έχει δύσκολα συναισθήματα. Ανησυχία, αγωνίς και, φόβο.

Ο Αντσελότι λέει ότι ο φόβος χρειάζεται για να πιέσει τους πάντες να τα δώσουν όλα σε έναν τέτοιον αγώνα. Η αγωνία του να μη χάσεις σε πιέζει για να κερδίσεις.  Λίγο περίεργο αλλά ιστορία δικαιώνει τον Ίταλό.  Από τη στιγμή που έχει κερδίσει τα πάντα δικαιούται να λέει ό,τι θέλει.

«Όταν φτάνεις σε έναν τελικό, νιώθεις ότι η δόξα είναι πολύ κοντά και η ανησυχία και οι αρνητικές σκέψεις ανθούν: απόψε, αύριο το πρωί, το απόγευμα… αρχίζεις να νιώθεις πολύ φόβο. Αλλά όταν το περάσεις, αν κερδίσεις, είσαι πιο χαρούμενος που το ξεπέρασες», είπε και πάλι πριν τον τελικό κόντρα στην Ντόρτμουντ ο Κάρλο Αντσελότι.

Πάντως ότι κι αν λέει ο τεχνικός της ρεάλ για φόβους, για ανησυχία, για κάθε αρνητικό συναίσθημα πριν από αυτόν τον μεγάλο αγώνα η αλήθεια είναι ότι στην Ρεάλ ο κόσμος της δεν σκέφτεται τίποτε άλλο εκτός από τη νίκη.

Είναι αδύνατο να σταματήσει η αισιοδοξία τους. Πριν από αυτόν τον τελικό υπάρχει μια πρωτόγνωρη βεβαιότητα νίκης. Κανείς στη Ρεάλ δεν διανοείται την αποτυχία.

Έχουν πάρει 14 κύπελλα πρωταθλητριών. Πάνε για το 15ο. Είναι λογικό να σκέφτονται ότι δεν υπάρχει αντίπαλος.

Οταν παίζει η Ρεάλ είναι πάντα το φαβορί.

Ο κόσμος της και οι παίκτες της δεν φοβούνται κανέναν.  Μπορεί να καταλήγουν με αλαζονεία και υπεροψία αλλά οι τρομερές επιτυχίες τους. Είναι εκείνες που τους έχουν δώσει το δικαίωμα να πιστεύουν, όχι άδικα, ότι είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο.  Η Ντόρτμουντ καλείται να καταφέρει το αδιανόητο: να κλέψει από την Ρεάλ το Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα προγνωστικά όλου του κόσμου λένε ότι η Ρεάλ θα συμπληρώσουν την τριάδα των νικητών των φετινών ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων.  Ως τώρα το ταμπλό γράφει: Αταλάντα και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!

Sports in

Το συγκινητικό μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Κώστα Φορτούνη: «Πάντα μια θέση στο λιμάνι της καρδιάς μας»

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης αποχαιρέτησε τον Κώστα Φορτούνη με συγκινητικό τρόπο μέσα από τον επίσημο λογαριασμό των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024