Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Τι ενώνει και τι χωρίζει τους Κρόος και Ρόις πριν το φινάλε! (pics)

Τι ενώνει και τι χωρίζει τους Κρόος και Ρόις πριν το φινάλε! (pics)

Ο Τόνι Κρόος και ο Μάρκο Ρόις έχοντας φτάσει στα 35, ανακοίνωσαν ότι αποχαιρετούν τους συλλόγους που έκαναν μεγάλη καριέρα, σε ένα ιστορικό ματς και για τους δύο.

Δύο από τα κεντρικά πρόσωπα του αποψινού σπουδαίου τελικού ΝτόρτμουντΡεάλ Μαδρίτης είναι δύο κορυφαίοι Γερμανοί ποδοσφαιριστές με πολλά κοινά σημεία αλλά και διαφορές.

Ο Τόνι Κρόος και ο Μάρκο Ρόις έχοντας φτάσει στα 35, ανακοίνωσαν ότι αποχαιρετούν τους συλλόγους που έκαναν μεγάλη καριέρα, σε ένα ιστορικό ματς και για τους δύο.

Η ποδοσφαιρική τους καριέρα γεμάτη ένδοξες στιγμές, ενίοτε και απογοητεύσεις, έχει πολλά κοινά σημεία. Εχει και μεγάλη δόση… αστερόσκονης, καθώς όσα έχουν καταφέρει θα μπορούσε να είναι το περιεχόμενο ενός σπουδαίου βιβλίου!

Και οι δύο είναι 35άρηδες με τον Ρόις να είχε γενέθλια μία μέρα πριν τον τελικό (31-5-1989) και τον Κρόος να είναι λίγο μικρότερος (4-1-1990)

Ο Ρόις ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία 5 ετών στη Ντόρμουντ και έμεινε στις Ακαδημίες της έως τα 17 του. Ο αντίπαλος του απόψε άρχισε τη μπάλα στα 7 και στα 17 αποκτήθηκε από τη Μπάγερν.

Στην επαγγελματική τους καριέρα έχουν φορέσει τη φανέλα τριών ομάδων, τόσο ο Κρόος (Μπάγερν, Λεβερκούζεν και Ρεάλ) όσο και ο Ρόις (Ροτ Βάις Αλεν, Γκλάντμπαχ, Ντόρτμουντ)

Πιστοί στρατιώτες στους συλλόγους τους,  ο Τόνι Κρόος πήγε στη Μαδρίτη το 2014 και έμεινε έως και σήμερα, ενώ ο Μάρκο Ρόις επέστρεψε στη Μπορούσια το 2012 για να γίνει η σημαία της μέχρι και σήμερα. Και λέμε επέστρεψε καθώς ήταν προϊόν των Ακαδημιών του συλλόγου αλλά στα 17 έφυγε όπως δεν τον… θεωρούσαν καλό παίκτη για να επιστρέψει πανηγυρικά έξι χρόνια αργότερα.

Και οι δύο είναι παίκτες της μεσαίας γραμμής, με τον άσο της Ντόρτμουντ να έχει περισσότερες επιθετικές τάσεις και γι’ αυτό το λόγο να βρίσκει πιο συχνά τα αντίπαλα δίχτυα, ενώ ο αντίπαλος του στη Ρεάλ, χαρακτηρίζεται περισσότερο για τις ασίστ.

Παρότι δεν ήταν ποτέ συμπαίκτες σε συλλογικό επίπεδο, στην Εθνική ομάδα της Γερμανίας υπήρξαν για πολλά χρόνια συμπαίκτες, με 39 φορές στην ίδια αποστολή και 31 παιχνίδια φορές στο ίδιο παιχνίδι.

Οι διαφορές των δύο Γερμανών

Πέρα, όμως, από τα κοινά σημεία, έχουν και αρκετές διαφορές λόγω ιδιαίτερων συνθηκών στην καριέρα τους.

Η πιο σημαντική αφορά στους τίτλους που έχουν κερδίσει στην σπουδαία πορεία τους στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, με τον Κρόος να υπερισχύει εμφανέστατα λόγω Ρεάλ Μαδρίτης. Εχει κατακτήσει τέσσερις φορές το Champions League με τη Βασίλισσα και μία με τη Μπάγερν, ενώ μετράει ακόμα επτά πρωταθλήματα (τέσσερα στην Ισπανία, τρία στη Γερμανία) , τέσσερα Κύπελλα (τρία στη Μπάγερν, ένα στη Ρεάλ) , πέντε Super Cup (ένα στη Γερμανία, τέσσερα στην Ισπανία) , τέσσερα UEFA Super Cup (τρία με τη Ρεάλ, ένα με τη Μπάγερν) και έξι FIFA Club World Cup, τα πέντε με τους Μαδριλένους.

Από την άλλη ο Ρόις «πλήρωσε» την πίστη του στη Μπορούσια Ντόρμουντ και στην τροπαιοθήκη του έχει δύο Κύπελλα Γερμανίας και τρία Super Cup, απολογισμός ιδιαίτερα φτωχός για την αξία και την προσωπικότητα του.

Ο Τόνι Κρόος υπερισχύει και στις συμμετοχές στην Εθνική ομάδα με 108 και 17 γκολ, έναντι 48 και 15 του Ρόις που έχασε, όμως, χρονιές λόγω τραυματισμών, όπως και την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014, όταν χτύπησε στο φιλικό προετοιμασίας με την Αρμενία και δεν πήγε στα γήπεδα της Βραζιλίας. Αντιθέτως ο Κρόος όχι μόνο ήταν μέλος της ομάδας, αλλά σήκωσε και το τρόπαιο.

Ο Ρόις λόγω τραυματισμού έχασε και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 και συμμετείχε μόνο στην τελική φάση του 2018, με τον Κρόος να είναι μέλος της αποστολής εκτός από το 2014, το 2010 και το 2018.

Απόψε στο Γουέμπλεϊ και οι δύο θα διεκδικήσουν το τελευταίο συλλογικό τρόπαιο της καριέρας τους και όπως φανερώνει η καριέρα τους, αν το ποδόσφαιρο ήταν ζωντανός οργανισμός και ένιωθε ότι χρωστάει κάτι, τότε το Κύπελλο, θα έπρεπε να το παραδώσει στον Μάρκο Ρόις, για όσα έχασε μένοντας πιστός στην κίτρινη φανέλα!

Sports in

Οι σκέψεις του «Μέντι» για τον Βόλο – Πανέτοιμοι Μπιανκόν και Πιρόλα για το κέντρο άμυνας

Το δίδυμο στο κέντρο άμυνας και οι επίλογές του ισπανού στον άξονα της μεσαίας γραμμής

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024