Όταν μιλούν οι «αριθμοί« εμφανίζεται η πραγματικότητα, ακόμα κι όταν αναφέρεται κάποιος στον μαγικό κόσμο του ποδοσφαίρου και στην περίπτωση του Ιταλού «Μίδα» τα κοντέρ έχουν… τρελαθεί.

Και δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα, κρίνοντας κάποιος από τα όσα εκπληκτικά έχει πετύχει ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης, Κάρλο Αντσελότι.

Ο προπονητής της «βασίλισσας» θέλει να οδηγήσει την ισπανική ομάδα σ’ έναν ακόμα θρίαμβο και δεν χωρά αμφιβολία πως είναι σε θέση να τα καταφέρει.

Και μιας και αναφερθήκαμε σε αριθμούς, πάμε να δούμε τα κατορθώματα του Αντσελότι στην διοργάνωση.

Γιατί αν θέλει κάποιος να χαρακτηρίσει τις επιτυχίες του Ιταλού στο Τσάμπιονς Λιγκ, τότε αυτή είναι η κατάλληλη λέξη, κατορθώματα. Ο 64χρονος τεχνικός της ισπανικής ομάδας, έχει ήδη κατακτήσει τέσσερις φορές το βαρύτιμο τρόπαιο κι αυτό είναι ρεκόρ.

Κανένας άλλος προπονητής δεν έχει καταφέρει να πάρει τέσσερις φορές την «κούπα με τα μεγάλα αυτιά» κι αυτή η επίδοση φανερώνει και το μεγαλείο του Ιταλού προπονητή.

Ο Αντσελότι έχει οδηγήσει δύο φορές την Μίλαν στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ (2003 και 2007) και άλλες δύο φορές την Ρεάλ Μαδρίτης (2014 και 2022) δημιουργώντας έναν εξωπραγματικό μύθο γύρω απ’ το όνομα του.

Ο πολύπειρος τεχνικός είναι πανέτοιμος για να διεκδικήσει πέμπτο Τσάμπιονς Λιγκ, με την Ρεάλ Μαδρίτης να κοντράρεται απόψε στο Γουέμπλεϊ με την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Η «βασίλισσα» της Ευρώπης είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου και αν τελικά ο Κάρλο Αντσελότι πανηγυρίσει και απόψε, τότε θα γιγαντώσει ακόμα περισσότερο τον μύθο του.

Ο Ιταλός προπονητής δεν υπήρξε ποτέ σταρ. Αντιθέτως, κινούνταν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας γιατί πολύ απλά αυτός είναι ο χαρακτήρας του. Όχι μόνο απ’ την μέρα που κάθισε στους πάγκους αλλά και τα χρόνια που ήταν ποδοσφαιριστής.

Γιατί κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο Αντσελότι υπήρξε και σπουδαίος παίκτης, φορώντας με τεράστια επιτυχία τη φανέλα της Ρόμα (αρχικά) και της Μίλαν στη συνέχεια.

Θα πρέπει επίσης εδώ να σημειωθεί ότι σαν παίκτης των «ροσονέρι» κατέκτησε δύο φορές το Τσάμπιονς Λιγκ, το 1989 και το 1990 κάτι που σημαίνει ότι γενικά στην ποδοσφαιρική του καριέρα σαν ποδοσφαιριστής και σαν προπονητής έχει έξι κατακτήσεις Τσάμπιονς Λιγκ και θέλει να τις κάνει εφτά.

Μάλλον μιλάμε για μια διοργάνωση που είναι «υπόθεση Καρλίτο».