Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Σφοδρές βροχοπτώσεις στα νότια - Κατάσταση έκτακτης ανάγκης και εκκένωση χιλιάδων κατοικιών

Γερμανία: Σφοδρές βροχοπτώσεις στα νότια – Κατάσταση έκτακτης ανάγκης και εκκένωση χιλιάδων κατοικιών

«Η κακοκαιρία που έχει ανακοινωθεί εδώ και μέρες για εκτεταμένη περιοχή της νότιας Γερμανίας βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη» δηλώνει εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι θα χρειαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην περιοχή Μεκενμπόιρεν της Βάδης – Βυρτεμβέργης, ενώ η περιφέρεια Γκίντσμπουργκ στη Βαυαρία κηρύχθηκε σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων και της επαπειλούμενης πλημμύρας (εικόνα, επάνω, από βίντεο του Extremwetter.tv)

«Η κακοκαιρία που έχει ανακοινωθεί εδώ και μέρες για εκτεταμένη περιοχή της νότιας Γερμανίας βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη νοτίως του Δούναβη κι εξαπλώνεται βορειότερα», εξήγησε εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και τόνισε ότι ισχύουν τα έκτακτα προειδοποιητικά δελτία για έντονα καιρικά φαινόμενα.

Στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, 1.300 άνθρωποι καλούνται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους

Προσοχή και ετοιμότητα για πιθανές επιχειρήσεις των αρχών συνιστά το πυροσβεστικό σώμα, που ζητεί οι πολίτες να μην κοιμηθούν απόψε σε υπόγεια.

Εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο, ειδικά υπαίθριες, ήδη ανεστάλησαν.

Ο περιφερειάρχης του Γκίντσμπουργκ Χανς Ράιχαρτ κήρυξε την περιοχή σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης», προκειμένου να κινητοποιηθούν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες σε παρακείμενες περιοχές.

Σε χώρους κατασκήνωσης και αναψυχής στους ποταμούς Γκουντς, Κάμελ και Μίντελ γίνονται ήδη εσπευσμένες απομακρύνσεις, ενώ στη γειτονική πόλη Λαϊπχάιμ έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας για λόγους ασφαλείας έργα ύδρευσης στον Δούναβη.

Κίνδυνος πλημμύρας

Το νερό παρέχεται προσωρινά από άλλο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας, αλλά οι πολίτες έχουν ενημερωθεί να προμηθευτούν εμφιαλωμένο, καθώς η παροχή πόσιμου ενδέχεται προσωρινά να διακοπεί.

Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί ήδη συνεργεία της ομοσπονδιακής υπηρεσίας τεχνικής βοήθειας.

Στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, 1.300 άνθρωποι που ζουν κοντά στην λίμνη Κωνσταντία (Μπόντενζεε) καλούνται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω του σοβαρού κινδύνου πλημμύρας στον ποταμό Σούσεν τις επόμενες ώρες.

«Πρόκειται για σύσταση και όχι για οδηγία εσπευσμένης απομάκρυνσης», διευκρινίστηκε από την κοινότητα και ανακοινώθηκε ότι έχει στηθεί προσωρινή εγκατάσταση υποδοχής σε κέντρο εκπαίδευσης της πόλης.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Όλα καλά με Τολιόπουλο!

Καθαρή η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε ο Βασίλης Τολιόπουλος για τις ενοχλήσεις που είχε στον δεξί ώμο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024