Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ποιες είναι οι καλύτερες και πιο ακριβοπληρωμένες θέσεις εργασίας για ψηφιακούς νομάδες

Ποιες είναι οι καλύτερες και πιο ακριβοπληρωμένες θέσεις εργασίας για ψηφιακούς νομάδες

Μια επισκόπηση απομακρυσμένων θέσεων εργασίας σε όλο τον κόσμο βρήκε ότι οι επιστήμονες δεδομένων ήταν οι πλέον υψηλόμισθοι

Πολλοί εργαζόμενοι της Gen Z ενδιαφέρονται να γίνουν ψηφιακοί νομάδες, αναζητώντας ευελιξία και ταξίδια.

Εάν είστε επιστήμονας δεδομένων που εργάζεστε εξ αποστάσεως, ένα πράγμα που μπορεί να σας αρέσει να αναλύετε είναι ο μισθός σας.

Μια έρευνα για την απομακρυσμένη εργασία διαπίστωσε ότι οι εργαζόμενοι, που ξέρουν να χειρίζονται spreadsheet, κέρδιζαν κατά μέσο όρο περίπου 132.000 δολάρια. Έπειτα ήταν οι αναλυτές επιχειρήσεων, που κέρδιζαν 100.000 δολάρια και οι διαχειριστές έργων, που κέρδισαν 88.000 δολάρια.

Τα ευρήματα της Greenback Expat Tax Services, η οποία παρέχει φορολογικές υπηρεσίες για αμερικανούς που ζουν στο εξωτερικό, βασίστηκαν σε μια ανασκόπηση σχεδόν 6.800 καταχωρίσεων θέσεων εργασίας που δημοσιεύτηκαν στο Indeed από όλο τον κόσμο.

Η Greenback ρώτησε επίσης περίπου 1.000 Αμερικανούς που ενδιαφέρθηκαν να γίνουν ψηφιακοί νομάδες. Μεταξύ των ερωτηθέντων, περισσότερο από το ένα τρίτο δήλωσας ότι δεν ήταν ευχαριστημένο με τη ζωή στο γραφείο ή τις μετακινήσεις του. Δύο στους πέντε ετοιμάζονταν να παραιτηθούν μέσα στον επόμενο χρόνο.

Η περιέργεια για την εξ αποστάσεως εργασία έρχεται καθώς ορισμένες από αυτές τις θέσεις εργασίας γίνονται όλο και πιο δύσκολο να βρεθούν μετά από εντολές επιστροφής στο γραφείο. Πράγματι, ορισμένοι άνθρωποι δυσκολεύονται περισσότερο να βρουν επικερδείς θέσεις εργασίας γενικά στις ΗΠΑ, παρόλο που η συνολική ανεργία παραμένει χαμηλή.

Λίγο περισσότεροι από τους μισούς από τους ερωτηθέντες σκέφτονταν να φύγουν από τις ΗΠΑ. Οι εργαζόμενοι της Gen Z ενδιαφέρθηκαν περισσότερο να πάνε στο εξωτερικό, με έξι στους 10 να λένε ότι σκέφτονται να αυτό-εξοριστούν.

Πόσα χρήματα πρέπει να κερδίζει κανείς για να κάνει τη μετάβαση σε μια απομακρυσμένη εργασία άνετη;

Περίπου 72.000 δολάρια, σύμφωνα με την έρευνα.

Αυτός είναι ένας λόγος που η παραμονή στις ΗΠΑ μπορεί να έχει νόημα για ορισμένους εργαζόμενους. Στις ΗΠΑ, η μέση αμοιβή για μια θέση επιστήμονα δεδομένων εξ αποστάσεως ήταν $143.000. Στην πραγματικότητα, οι ΗΠΑ είχαν τις περισσότερες απομακρυσμένες ευκαιρίες εργασίας και την υψηλότερη μέση αμοιβή για τέτοιους ρόλους στα 100.000 δολάρια. Η Γαλλία ήταν η επόμενη στα 90.000 δολάρια και η Αυστραλία στα 79.000 δολάρια.

Όσοι Αμερικανοί θέλουν να εκπατριστούν μπορεί να σκεφτούν την Ιταλία, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτές ήταν μεταξύ των χωρών που εμφανίζουν τον περισσότερο αριθμό απομακρυσμένων θέσεων εργασίας, σύμφωνα με τη μελέτη.

Οι κύριες δουλειές που ήθελαν να έχουν οι Αμερικανοί που ήθελαν να εγκαταλείψουν το γραφείο ήταν δημιουργός περιεχομένου και ανεξάρτητος συγγραφέας. Λίγο πιο κάτω ήταν εικονικός βοηθός και δάσκαλος.

Οι λόγοι που οι ερωτηθέντες ήθελαν να συνδεθούν από κάπου αλλού δεν ήταν περίεργοι. Επτά στους 10 είπαν ότι ο κύριος στόχος τους ήταν η ικανότητα να εργάζονται από οπουδήποτε. Σχεδόν έξι στους 10 έδειξαν την μεγαλύτερη ευελιξία.

Λίγο περισσότεροι από τους μισούς είπαν ότι οι λόγοι αφορούσαν ήταν για ταξίδια ή περιπέτειες. Και οι μισοί είπαν ότι ήταν για να επιτευχθεί καλύτερη ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής. Ωστόσο, μόνο ένας στους τέσσερις είπε ότι σκόπευε να εργαστεί εξ αποστάσεως για πάντα.

Για μερικούς ανθρώπους, η ευελιξία της εξ αποστάσεως εργασίας είναι απαραίτητη. Ο Έρικ Μπράουντ, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Katmai, η οποία χρησιμοποιεί ροές βίντεο για τη δημιουργία εικονικών γραφείων, είπε στο Business Insider στα τέλη του 2023 ότι είχε συνεργαστεί με έναν συνάδελφό του από το 2020. Ωστόσο, ο Μπράουντ έχει έδρα στις ΗΠΑ και συνάδελφος εδρεύει στην Ολλανδία.

«Έχασα τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής του πρώτου μου παιδιού. Δεν έχασα τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής του δεύτερου παιδιού μου», είπε ο Μπράουντ.

Πηγή: OT

Sports in

Απρόοπτο με Κωνσταντέλια και Ότο – Επέστρεψαν στις προπονήσεις οι διεθνείς

Επιστροφή στις προπονήσεις για τους διεθνείς Κουλιεράκη και Ντεσπόντοφ – Απρόοπτο με τους Κωνσταντέλια και Ότο οι οποίοι ένιωσαν ένα σφίξιμο και δεν πήραν μέρος στην σημερινό πρόγραμμα του ΠΑΟΚ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024