Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί η Τζέσικα Λανγκ θύμωνε όταν την συνέκριναν με τη Μέριλιν Μονρόε;

Γιατί η Τζέσικα Λανγκ θύμωνε όταν την συνέκριναν με τη Μέριλιν Μονρόε;

Μετά το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στο «King Kong» του 1976, ο παραγωγός Ντίνο ντε Λαουρέντις αποκάλεσε την Λανγκ «την επόμενη Μέριλιν Μονρόε».

Η Τζέσικα Λανγκ έχει υποδυθεί μερικά είδωλα κατά τη διάρκεια της καριέρας της, από τη Φράνσις Φάρμερ στην ταινία Frances του 1982 (ένας ρόλος που χάρισε στην πρωταγωνίστρια την πρώτη της υποψηφιότητα για Όσκαρ) και την Πάτσι Κλάιν στην ταινία Sweet Dreams του 1985 (άλλη μια υποψηφιότητα για Όσκαρ) μέχρι την Τζόαν Κρόφορντ στην περιορισμένη τηλεοπτική σειρά Feud του 2017: Bette and Joan (υποψηφιότητες για Emmy και Χρυσή Σφαίρα, φυσικά).

«Ο Ντίνο είπε ότι θα γίνω η επόμενη Μέριλιν Μονρόε»

Στην πορεία, έχει γίνει από μόνη της δύο φορές βραβευμένη με Όσκαρ – μια μοίρα που ο διάσημος Ιταλός κινηματογραφικός παραγωγός  Ντίνο ντε Λαουρέντις φαινομενικά προέβλεψε από την αρχή της καριέρας της, όταν τη συνέκρινε με την Μέρλιν Μονρόε.

«Ο Dino είπε ότι θα γίνω η επόμενη Μέριλιν Μονρόε», δήλωσε η Λανγκ στο PEOPLE σε ένα πρωτοσέλιδο τον Ιανουάριο του 1977, την εποχή που έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στο τολμηρό remake του King Kong του 1976 από τον Ντίνο ντε Λαουρέντις και τον σκηνοθέτη Τζον Γκίλερμιν
.

Σχεδόν 50 χρόνια αργότερα, η Λανγκ λέει ότι δεν θυμάται αυτό το σχόλιο. «Δεν έχω αυτή την ανάμνηση», δήλωσε πρόσφατα στο PEOPLE, προσθέτοντας ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να επανεξετάσει το αφιέρωμα του 1977

Όπως θυμήθηκε πρόσφατα η Λανγκ, στα μέσα της δεκαετίας του ’70, δούλευε ως σερβιτόρα στη Νέα Υόρκη και παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα υποκριτικής, όταν κάποιος της πρότεινε να γραφτεί σε ένα πρακτορείο μοντέλων.

Ακολούθησε αυτή τη συμβουλή, και παρόλο που λέει ότι δεν πήρε ποτέ δουλειά ως μοντέλο, ο Ντίνο ντε Λαουρέντις επικοινώνησε με το πρακτορείο της αναζητώντας μοντέλα που ήταν επίσης επίδοξες ηθοποιοί.

Την έστειλαν στο Λος Άντζελες για μια οντισιόν και κατέληξε να πάρει το ρόλο της δεσποινίδας Ντουάν στη σύγχρονη μεταφορά της κλασικής ταινίας με τα τέρατα του 1933.

«Αυτό πραγματικά με ενοχλεί»

Ο χαρακτήρας της Λανγκ, φυσικά, ήταν μια ανανέωση του ρόλου που έπαιζε η Φέι Ρέι – ένα άλλο είδωλο της οθόνης στα παπούτσια του οποίου μπήκε – στο πρωτότυπο, και όπως σημείωσε η Barbara Wilkins στο αφιέρωμα του 1977 στο PEOPLE, οι κριτικοί παρομοίασαν τη Λανγκ «με μια μικρότερη Μάργκο Χέμινγουεϊ, μια ψηλότερη Τιούσντεϊ Ουέλντ».

Αλλά ενώ η Λανγκ υποδύθηκε αρκετούς κινηματογραφικούς και μουσικούς θρύλους – και, όπως λέει στο PEOPLE στο τεύχος αυτής της εβδομάδας, εξακολουθεί να ελπίζει να υποδυθεί τη Μαρλέν Ντίτριχ σε μια βιογραφική ταινία που ετοιμάζει – ενώ στις αρχές της καριέρας της, έδειχνε ενοχλημένη στη σκέψη ότι την παρομοίαζαν με τη Μονρόε.

«Αυτό πραγματικά με ενοχλεί», είπε για τη σύγκριση του Ντίνο ντε Λαουρέντις το 1977. «Ήταν μια τραγική φιγούρα που έζησε μια τραγική ζωή και που δεν την έπαιρναν ως τη σοβαρή καλλιτέχνιδα που ήταν. Δεν θέλω να ανταγωνιστώ τη μνήμη της ή οποιονδήποτε άλλον».

Σχεδόν 50 χρόνια αργότερα, η Λανγκ λέει ότι δεν θυμάται αυτό το σχόλιο. «Δεν έχω αυτή την ανάμνηση», δήλωσε πρόσφατα στο PEOPLE, προσθέτοντας ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να επανεξετάσει το αφιέρωμα του 1977.

Και πλέον έχει ξεπεράσει ξεκάθαρα τον φόβο της να συγκριθεί με άλλες γυναίκες με επιρροή. Ενώ αυτή τη στιγμή πρωταγωνιστεί στο Μπρόντγουεϊ στο Mother Play της Paula Vogel, το οποίο έχει προταθεί για Tony, πρόσφατα πρωταγωνίστησε ως ο θρύλος του Μπρόντγουεϊ Lillian Hall στην ταινία του HBO The Great Lillian Hall.

*Mε πληροφορίες από: People | Kεντρική φωτογραφία θέματος: Τζέσικα Λανγκ | Η παράσταση αρχίζει | YouTube

Sports in

Το συγκινητικό μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Κώστα Φορτούνη: «Πάντα μια θέση στο λιμάνι της καρδιάς μας»

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης αποχαιρέτησε τον Κώστα Φορτούνη με συγκινητικό τρόπο μέσα από τον επίσημο λογαριασμό των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024