Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Μαρία Πολύζου: «Δεν περίμενα ότι ο καρκίνος θα περάσει το δικό μου κατώφλι»

Μαρία Πολύζου: «Δεν περίμενα ότι ο καρκίνος θα περάσει το δικό μου κατώφλι»

«Πίστευα ότι ο αθλητισμός είναι η καλύτερη ασπίδα προστασίας όσον αφορά αυτήν την ασθένεια», εκμηστηρεύτηκε η αθλήτρια.

Γιατί τα τελευταία χρόνια ακούμε όλο και συχνότερα για περιπτώσεις καρκίνου σε νεότερους ανθρώπους; Είναι θέμα γονιδίων ή μήπως ο τρόπος και το περιβάλλον όπου ζούμε έχουν συμβάλλει στην αύξηση των περιστατικών;

Αυτό εξετάζει σήμερα Κυριακή η εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας VITA» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη και καλεσμένη την πρωταθλήτρια δρόμων αντοχής Μαρία Πολύζου, η οποία μιλά για τον καρκίνο μαστού που εμφάνισε και τον ρόλο που έπαιξαν τα γονίδια και ο τρόπος ζωής της, τόσο στην εκδήλωση της νόσου όσο και στην αντιμετώπισή της.

Η δύσκολη περιπέτεια με την υγεία της

«Κανένας δεν περιμένει στη ζωή του ότι θα έρθει ο καρκίνος. Όταν διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού το 2019 ποτέ δεν περίμενα ότι θα έρθει ο καρκίνος σε εμένα, το άκουγα αλλά δεν περίμενα ότι θα περάσει και το δικό μου κατώφλι.

Πίστευα ότι ο αθλητισμός είναι η καλύτερη ασπίδα προστασίας όσον αφορά αυτήν την ασθένεια. Ήμουν τυχερή γιατί τερμάτισα αυτόν τον μαραθώνιο νικήτρια και σίγουρα τώρα πια βλέπω διαφορετικά τη λέξη και την ασθένεια του καρκίνου. Αυτός ο μαραθώνιος για μένα ήταν ευλογία γιατί μου άλλαξε τη ζωή προς το καλύτερο, να είμαι πιο θετική. Πάντα μαθαίνεις και ευτυχώς είμαι καλά στην υγεία μου».

Ο Ηλίας Αθανασιάδης, διευθυντής ογκολογικής κλινικής

«Σε ένα ποσοστό 15% περίπου υπάρχουν κληρονομούμενα γονίδια. Το άλλο ποσοστό είναι αυτό που λέμε περιβάλλον, τρόπος ζωής. Υπάρχει ‘συνεργασία’ μεταξύ των δύο. Το περιβάλλον είναι όλο και πιο σημαντικό και γίνεται συγκεκριμένο. Περιβάλλον είναι κάθε φθορά που υφίστασαι στη διαδικασία της ζωής σου».

Πώς μπορούμε να θωρακίσουμε τον εαυτό μας και να αντιμετωπίσουμε καλύτερα έναν καρκίνο; Πόσο σημαντική είναι η έγκαιρη διάγνωση και τι ρόλο παίζει η ψυχολογία; Οι απαντήσεις στο βίντεο.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024