Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Κρήτη: Εξετάζουν κάμερες ασφαλείας από το σημείο που βρέθηκε νεκρός ο Νικόλας - Τι λέει ο γιατρός που τον είδε πρώτος

Κρήτη: Εξετάζουν κάμερες ασφαλείας από το σημείο που βρέθηκε νεκρός ο Νικόλας – Τι λέει ο γιατρός που τον είδε πρώτος

Οι Αρχές θέλουν αποκλείσουν κάθε πιθανότητα να έχει συμβεί κάτι άλλο στο παιδί που βρέθηκε νεκρό μέσα στη θάλασσα

Με την τοπική κοινωνία της Άρβης στο Ηράκλειο Κρήτης να παραμένει συγκλονισμένη από τον χαμό του μικρού Νικόλα που πνίγηκε στην παραλία δίπλα στο λιμάνι, οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες προκειμένου ρίξουν άπλετο φως στις συνθήκες που το παιδί βρέθηκε μόνο του στη θάλασσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης το Λιμενικό που έχει αναλάβει την υπόθεση με την συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή προκειμένου να δουν αν έχουν καταγραφεί οποιαδήποτε κίνηση του παιδιού.

Οι κάμερες ασφαλείας

Για την ώρα δεν έχει προκύψει κάποιο άλλο στοιχείο πέρα από ότι ο μικρός Νικόλας έφυγε μόνος του από το σπίτι και πήγε στην παραλία.

Ωστόσο οι Αρχές θέλουν να εξαντλήσουν και την παραμικρή υποψία μήπως έχει συμβεί κάτι άλλο κατά τη διαδρομή που ακολούθησε το παιδί ή να δουν τι συνέβη μέσα στη θάλασσα.

Για τον λόγο αυτό αναζήτησαν υλικό που να μπορεί να αξιοποιηθεί, χωρίς όμως να έχει προκύψει κάποιο χρήσιμο στοιχείο. Στην περιοχή υπάρχει περίπτερο με εγκατεστημένο κύκλωμα ασφαλείας, το οποίο όμως βρίσκεται σε απόσταση από το σημείο της τραγωδίας.

Επίσης στο μικροσκόπιο των ερευνών μπαίνει το βιντεοληπτικό υλικό από κάμερα ασφαλείας που έχει εγκατασταθεί στο αλιευτικό καταφύγιο της Άρβης από τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου. Αυτό που θέλουν να εξετάσουν με προσοχή τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, όπως αναφέρθηκε, είναι εάν η κάμερα έχει καταγράψει τις τελευταίες στιγμές του παιδιού αν και όπως σχολιάζουν, είναι βέβαιο ότι ο μικρός Νικόλας πνίγηκε στα νερά.

Τι λέει ο γιατρός

Στο MEGA και στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» μίλησε ο γιατρός του Κέντρου Υγείας Βιάννο που έφτασε πρώτος και παρέλαβε το παιδί από την παραλία. Όπως είπε το παιδί φαινόταν από εκείνη τη στιγμή ότι είχε χάσει τη μάχη.

«Εγώ ο ίδιος πήγα και το πήρα. Όταν φτάσαμε εκεί, το παιδάκι μάλλον είχε χάσει ήδη τη μάχη, ωστόσο έγινε μια υπεράνθρωπη προσπάθεια ανάνηψης, απινιδώσεις, όλο το πρωτόκολλο όπως έπρεπε. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Διαπιστώθηκε στο κέντρο υγείας ο θάνατος του παιδιού επίσημα. Ήταν τόσο σοκαριστικό για την τοπική κοινότητα και εγώ έπρεπε να κάνω τη δουλειά μου. Δε με ενδιέφερε ποιος είναι ο γονέας, αν συνοδεύεται το παιδί ή όχι. Μια κατάσταση τραγική», είπε μεταξύ άλλων ο Θεόδωρος Βασιλόπουλος γιατρός στο Κέντρο Υγείας.

Επίσης μίλησε και ο δήμαρχος της περιοχής Παύλος Μπαριτάκης που ανέφερε τα εξής:

«Είναι κάτι συγκλονιστικό και τραγικό για την τοπική κοινωνία του δήμου μας. Ένα μικρό παιδί ιδιαίτερα αγαπητό στην τοπική κοινωνία και σκληρά εργαζομένους γονείς που ζούσαν πολλά χρόνια στο χωριό. Ο πολιτιστικός σύλλογος της περιοχής έχει αναλάβει μια δράση προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα, εφόσον απαιτηθούν, αν τελικά η ταφή του παιδιού γίνει στη χώρα του, που είναι η Αλβανία».

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024