Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
«Η περιοχή έχει πολύ χαμηλή σεισμικότητα» - Τι λέει ο Παπαδόπουλος για τον σεισμό στην Κύθνο

«Η περιοχή έχει πολύ χαμηλή σεισμικότητα» – Τι λέει ο Παπαδόπουλος για τον σεισμό στην Κύθνο

Τι λένε οι κάτοικοι για τον σεισμό στην Κύθνο

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής ανοιχτά της Κύθνου, ο οποίος έγινε αισθητός και στην Αττική. Σύμφωνα με τον Γεράσιμο Παπαδόπουλο, o σεισμός αποτελεί «μικρή έκπληξη» λόγω του ότι η περιοχή έχει πολύ χαμηλή σεισμικότητα.

Νωρίτερα, η αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ανέφερε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (με πρώτη εκτίμηση 4,8) και σημειώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι (11:53). Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται 13 χιλιόμετρα ΒΔ της Δονούσας. Το εστιακό βάθος ήταν στα 10 χιλιόμετρα.

Η ανάλυση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου

Η ανάρτηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου:

«Σεισμός στις 11.53 με προκαταρκτικό μέγεθος 4,4 και επίκεντρο 42 χλμ. δυτικά της Ερμούπολης Σύρου. Αισθητός σε πολλές περιοχές της Αττικής, κυρίως στα νότια και ανατολικά προάστια. Μικρή έκπληξη, γιατί η περιοχή έχει πολύ χαμηλή σεισμικότητα», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι ο σεισμός σημειώθηκε λίγο πριν τς 12 το μεσημέρι και έγινε αισθητός στην Αττική.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή 17 χιλιόμερα βορειο-βορειοανατολικά της Κύθνου. Η αρχική εκτίμηση ήταν στα 4,5 Ρίχτερ και το επίκεντρο 13 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Δονούσας.

«Ήταν έντονος ο σεισμός, φοβηθήκαμε»

Κάτοικοι του νησιού μίλησαν στο MEGA, αναφέροντας πως ο σεισμός: «Ήταν αρκετά έντονος και έχουμε λίγο φοβηθεί. Ακουγόταν ένα έντονο βουητό, ήταν διαφορετικό από τις προηγούμενες φορές».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος του νησιού, Σταμάτης Γαρδέρης, σημειώνει: «Δεν έχουμε ζημιές, απλώς ήταν έντονη η βοή στην αρχή και μετά μια έντονη σεισμική δόνηση μικρής διάρκειας. Κουνηθήκαμε δυνατά αλλά ελάχιστα, δεν έχει αναφερθεί κάποια ζημιά, όλα βαίνουν καλώς».

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024