Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Τραγωδία στην Κρήτη: Τι κατέθεσε η μητέρα του μικρού Νικόλα που πνίγηκε στη θάλασσα

Τραγωδία στην Κρήτη: Τι κατέθεσε η μητέρα του μικρού Νικόλα που πνίγηκε στη θάλασσα

Κάνεις δεν αντιλήφθηκε ότι ο μικρός αντιμετώπιζε πρόβλημα στο νερό, ώσπου τον είδαν να επιπλέει μπρούμυτα στη θάλασσα.

Θρήνος στην τοπική κοινωνία της Άρβης στο Ηράκλειο Κρήτης, για το 7χρονο αγοράκι που πνίγηκε.  Το παιδί ήταν στο σπίτι με τη μητέρα του και το νεογέννητο μωρό της οικογένειας και ήθελε να πάει για μπάνιο.

Ωστόσο η μητέρα του δεν τον άφηνε γιατί είχε φάει το μεσημεριανό του. Τότε ο μικρός Νικόλας διέφυγε της προσοχής της και βρέθηκε στην παραλία να κολυμπήσει παρέα με έναν φίλο του και τότε συνέβη το μοιραίο.

Όλα έγιναν μέσα σε 10 λεπτά

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti, η μητέρα του αγοριού κατέθεσε στο αστυνομικό Τμήμα της Βιάννου ότι βρισκόταν στο σπίτι μαζί με τον 7χρονο και το μωρό της οικογένειας όταν ξαφνικά τον έχασε από τα μάτια της.

Αμέσως βγήκε έξω και τον αναζήτησε ωστόσο στα 10 λεπτά που μεσολάβησαν, το κακό είχε ήδη γίνει αφού το παιδάκι είχε πάει στη θάλασσα, όπως είπε.  Η γυναίκα συνελήφθη ωστόσο αφέθηκε ελεύθερη με εντολή Εισαγγελέα.

 «Το παιδί αγαπούσε τη θάλασσα»

Το αγοράκι, μαθητής της πρώτης δημοτικού, αλβανικής καταγωγής, ξέφυγε από την προσοχή των γονιών του και βρέθηκε στη θάλασσα χωρίς επίβλεψη. Τα κύματα σχεδόν το «κατάπιαν» το παιδί και έχασε τις αισθήσεις του.

Το σπίτι της οικογένειας του μαθητή της Α’ Δημοτικού βρίσκεται πολύ κοντά στη θάλασσα, γεγονός που επέτρεψε στο παιδί να φτάσει εύκολα στην ακτή. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, που επικαλείται το cretapost,  ο Νίκος παρασύρθηκε από τα ρεύματα και τελικά τραβήχτηκε στο λιμάνι, όπου και εντοπίστηκε από θαμώνες καφέ. Αρχικά, όσοι είδαν το σώμα του παιδιού νόμιζαν ότι επρόκειτο για σακούλα που επέπλεε στο νερό.

«Το έψαχναν οι γονείς, έφυγε από το σπίτι χωρίς να το καταλάβουν. Το παιδί αυτό αγαπούσε πολύ τη θάλασσα, πήγαινε τακτικά στη θάλασσα. Σήμερα βρέθηκε μόνο του κι όταν το ανακάλυψαν ήταν πλέον αργά», είπε ο Παύλος Μπαριτάκης, δήμαρχος Βιάννου.

«Δεν φυσούσε αλλά είχε βουβό κύμα»

«Δεν φυσούσε, αλλά είχε βουβό κύμα η θάλασσα είναι πολύ επικίνδυνη, γιατί κάνει ρεύματα. Το πήρε το ρεύμα από εκεί και το έφερε μέσα στο λιμάνι, αλλά σε κατάσταση που είχε χάσει τις αισθήσεις του. Είχε ένα ελαφρό παλμό, αλλά αναπνοή δεν υπήρχε. Μισή ώρα προσπαθούσαν να το επαναφέρουν κάποιοι άνθρωποι που γνωρίζανε πρώτες βοήθειες. Κατέβηκε το ασθενοφόρο, ήρθε και μια γιατρός που αυτή είδε ότι υπάρχει παλμός. Εκεί στην παραλία δεν υπήρχε κάποιος να το δει το παιδί», είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Η κλήση στο ΕΚΑΒ πραγματοποιήθηκε στις 13:30, και αναφέρθηκε ότι ένα αγοράκι βρίσκεται μπρούμυτα στο νερό.

Έντρομοι οι κάτοικοι του χωριού έσπευσαν στο σημείο και έδωσαν σκληρή μάχη να το επαναφέρουν με τη συνδρομή γιατρού και απινιδωτή.

Στο σημείο έφτασε άμεσα ασθενοφόρο και το παιδί διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Βιάννου, όμως δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Η παραλία είχε πολύ κόσμο εκείνη την ώρα. Κάνεις δεν αντιλήφθηκε ότι ο μικρός αντιμετώπιζε πρόβλημα στο νερό, ώσπου είδαν ότι επέπλεε μπρούμυτα στη θάλασσα. Τον ανέσυραν αμέσως, αλλά παρότι καταβλήθηκαν προσπάθειες ανάνηψης, οι γιατροί του κέντρου υγείας Βιάννου, που έσπευσαν, διαπίστωσαν πως το παιδί ήταν ήδη νεκρό όταν ανασύρθηκε.

Έρανος για να γίνει η κηδεία του μικρού παιδιού

Επιθυμία της οικογένειας είναι ο μικρός Νικόλας να ταφεί στην πατρίδα του την Αλβανία ωστόσο τα έξοδα μεταφοράς είναι πολλά και για τον λόγο αυτό οι κάτοικοι του χωριού θα επιχειρήσουν να συλλέξουν χρήματα σε περίπτωση που αποφασιστεί η κηδεία να γίνει στην Αλβανία.

Η όποια απόφαση θα ληφθεί μετά την Τρίτη καθώς την Δευτέρα θα γίνει η νεκροψία – νεκροτομή και η σορός του μικρού παιδιού θα μπορεί να μεταφερθεί από την Τρίτη και μετά.

Σε μια συγκινητική κίνηση αλληλεγγύης, η κοινότητα της Άρβης διοργανώνει έρανο για να συγκεντρώσει τα απαραίτητα χρήματα για την ταφή του μικρού Νίκου στην Αλβανία. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ήδη ξεκινήσει να συνεισφέρουν, δείχνοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στην οικογένεια που πενθεί.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024