Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Αναβλήθηκε ξανά η εκτόξευση του πρώτου επανδρωμένου Starliner της Boeing

Αναβλήθηκε ξανά η εκτόξευση του πρώτου επανδρωμένου Starliner της Boeing

H προηγούμενη προγραμματισμένη εκτόξευση στις 6 Μαΐου αναβλήθηκε και εκείνη λίγο πριν την απογείωση

Τέσσερα περίπου λεπτά πριν ολοκληρωθεί η αντίστροφη μέτρηση για την εκτόξευση του νέου διαστημικού σκάφους Starliner της Boeing, κάτι συνέβη και οι ειδικοί αναγκάστηκαν να ακυρώσουν την πρώτη δοκιμαστική επανδρωμένη πτήση του η οποία αναβλήθηκε για την Κυριακή.

Η σημερινή ημέρα που ήταν εξαιρετικά σημαντική για τον κολοσσό της αεροναυπηγικής βιομηχανίας τελικά δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και ασφαλώς έχασε πόντους στον αγώνα δρόμου απέναντι στην SpaceX του Ίλον Μασκ.

«Αυτή είναι μια δοκιμαστική πτήση, ξέρουμε ότι θα μάθουμε κάποια πράγματα»

Το CST-100 Starliner με δύο αστροναύτες στο σκάφος αναμενόταν να απογειωθεί γύρω στις 19:25 μ.μ. ώρα Ελλάδος από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NASA στη Φλόριντα, προσδεδεμένο σε έναν πύραυλο Atlas V της κοινοπραξίας United Launch Alliance των Boeing-Lockheed Martin. Ωστόσο, η εκτόξευση σταμάτησε σχεδόν τρία λεπτά και 50 δευτερόλεπτα πριν την αντίστροφη μέτρηση.

Σημειώνεται ότι η προηγούμενη προγραμματισμένη εκτόξευση στις 6 Μαΐου αναβλήθηκε και εκείνη, δύο ώρες πριν την προγραμματισμένη απογείωση.

Σκοπός της δοκιμαστικής πτήσης είναι να δείξει ότι το Starliner μπορεί να μεταφέρει με ασφάλεια αστροναύτες από και προς τον διαστημικό σταθμό. Εάν τελικά ολοκληρωθεί η αποστολή, η NASA μπορεί να εξουσιοδοτήσει την Boeing να πραγματοποιεί ταξίδια στον σταθμό, δίνοντας της μια εναλλακτική στο Crew Dragon της SpaceX.

Περίπου δύο ώρες πριν από την απογείωση του Σαββάτου, εντοπίστηκε ένα πρόβλημα στον Atlas V, ωστόσο αυτό λύθηκε, αναφέρει το CNBC.

«Αυτή είναι μια δοκιμαστική πτήση, ξέρουμε ότι θα μάθουμε κάποια πράγματα», δήλωσε ένα ανώτερο στέλεχος της Boeing κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Παρασκευή.

Το διαστημικό σκάφος και το πλήρωμά της δοκιμαστικής πτήσης θα ταξιδεψουν προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), δύο χρόνια αφότου το Starliner ολοκλήρωσε το πρώτο μη επανδρωμένο δοκιμαστικό ταξίδι του.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024