Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Nikki Haley: Ποια είναι η γυναίκα που έγραψε «αποτελειώστε τους» στις ισραηλινές οβίδες

Nikki Haley: Ποια είναι η γυναίκα που έγραψε «αποτελειώστε τους» στις ισραηλινές οβίδες

Στις 29/05 άρχισαν να κυκλοφορούν εικόνες, με πρωταγωνίστρια τη Nikki Haley και τον Danny Danon.

Οι εικόνες που αντικρίζουμε καθημερινά στο διαδίκτυο είναι πολλές και τραυματίζουν ψυχικά. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν σταματούν να προβάλλουν την άμεση ανάγκη για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, όπου χιλιάδες παιδιά και ενήλικες χάνουν τη ζωή τους.

Και ενώ η καταδίκη κάθε εχθροπραξίας κατά ανθρώπων, θα έπρεπε να ήταν αυτονόητη και επιτακτική, υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα τα οποία επιζητούν την πλήρη εξαφάνιση ενός λαού.

Το περιστατικό που έχει στοιχειώσει το διαδίκτυο

Στις 29/05 άρχισαν να κυκλοφορούν εικόνες, με πρωταγωνίστρια τη Nikki Haley και τον Danny Danon. Μπορεί η Haley να μην κατάφερε να πάρει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ώστε να είναι η υποψήφια της παράταξης της αμερικανικής δεξιάς για την προεδρία την 5η Νοεμβρίου, ωστόσο απασχολεί έντονα την κοινή γνώμη τις τελευταίες ώρες.

Η ίδια συνεχίζει κανονικά την καριέρα της στην πολιτική. Πρόκειται για ένα πρόσωπο το οποίο επισκέφθηκε το Βόρειο Ισραήλ και συγκεκριμένα τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της χώρας, όπου αυτή τη στιγμή διαπράττουν γενοκτονία στη Λωρίδα της Γάζας.

Κατά την επίσκεψη της, δεν δίστασε να γράψει πάνω στις Ισραηλινές οβίδες τα εξής λόγια: «Αποτελειώστε τους».

Η φωτογραφία αυτή ήρθε στο φως της δημοσιότητας μερικά εικοσιτετράωρα μετά τον βομβαρδισμό του ισραηλινού στρατού σε καταυλισμό Παλαιστινίων εκτοπισμένων στη Ράφα την Κυριακή, ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 45 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων παιδιά και γυναίκες, προκαλώντας διεθνή αγανάκτηση και κατακραυγή. Τουλάχιστον 36.096 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί -στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Κι όμως, αυτό το περιστατικό με την Ηaley και τον Danon πράγματι συνέβη. Η φράση αυτή γράφτηκε από πολιτικό πρόσωπο. Από την Nikki Haley, η οποία μάλιστα φωτογραφήθηκε κατά την πράξη της, με τις Ισραηλινές οβίδες να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Οι εικόνες αυτές που εξακολουθούν να προκαλούν σοκ, δημοσιεύτηκαν από τον Ισραηλινό βουλευτή Danny Danon, ο οποίος συνόδευσε μάλιστα την Nikki Haley στις εγκαταστάσεις. Δεν χωράνε ούτε σχόλια, ούτε τοποθετήσεις γύρω από το συγκεκριμένο περιστατικό. Αξίζει όμως να δούμε το προφίλ της γυναίκας που προχώρησε σε μια τέτοια ενέργεια.

Ποια είναι η Nikki Haley

Η Nimarata Nikki Haley (γεννημένη στις 20 Ιανουαρίου 1972) είναι Αμερικανίδα πολιτικός και διπλωμάτης που υπηρέτησε ως 116η κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας από το 2011 έως το 2017 και υπηρέτησε ως 29η πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη από τον Ιανουάριο του 2017 έως τον Δεκέμβριο του 2018. Κρατήστε το αυτό. Υπήρξε στα Ηνωμένα Έθνη, η Nikki Haley.

Η Ρεπουμπλικανή Haley είναι η πρώτη Ινδοαμερικανίδα που υπηρέτησε σε προεδρικό υπουργικό συμβούλιο και ήταν υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος το 2024. Η νίκη της στις προκριματικές εκλογές της Ουάσιγκτον στις 3 Μαρτίου 2024 την ανέδειξε στην πρώτη γυναίκα που κέρδισε μια προκριματική αναμέτρηση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Προσωπική ζωή

Οι γονείς της προέρχονται από την Ινδία. Ο πατέρας της είναι καθηγητής πανεπιστημίου στο Punjab Agricultural University και η μητέρα της είναι δικηγόρος από το πανεπιστήμιο του Δελχί.

Μετά την αποφοίτησή της από το κολέγιο «Orangeburg Preparatory Schools» στην διοίκηση επιχειρήσεων, η Haley εργάστηκε για την FCR Corporation, μια εταιρεία διαχείρισης απορριμμάτων και ανακύκλωσης, προτού ενταχθεί στην επιχείρηση ρούχων της οικογένειάς της ως λογιστής και οικονομική διευθύντρια.

Αφού παντρεύτηκε τον Michael Haley το 1996 (πρώην κυβερνήτη της Νότιας Καρολίνας), άρχισε να δραστηριοποιείται σε αστικές υποθέσεις. Το 1998 διορίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Κομητείας Orangeburg και από εκεί ξεκίνησε μια αξιοσημείωτη καριέρα στην πολιτική.

Το βιογραφικό της είναι τεράστιο, ατελείωτο για την ακρίβεια, ενώ από την αρχή της καριέρας της είχε ασχοληθεί ενεργά και με την πρεσβεία του Ισραήλ στις ΗΠΑ. Όσο και αν ψάχνετε το βιογραφικό της, δύσκολα θα εντοπίσετε κάτι άξιο προβληματισμού. Όλα προβάλλον τις ισχυρές θέσεις που κατείχε, ενώ να σημειωθεί πως για το 2019 το net worth της άγγιξε τα $1 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: grace.gr

Sports in

Ο Ντόρσεϊ μπορεί να ξεπεράσει τον… εαυτό του

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ μπορεί να παίξει καλύτερα απ' την πρώτη θητεία του στον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024