Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Μάκης Αγγελόπουλος: «Πριν τρία χρόνια είχα πρόταση να δώσω την ΑΕΚ» (vid)

Μάκης Αγγελόπουλος: «Πριν τρία χρόνια είχα πρόταση να δώσω την ΑΕΚ» (vid)

Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του Μάκη Αγγελόπουλου με τις απαντήσεις σε όλα ερωτήματα των οπαδών της ΑΕΚ.

Αποκαλυπτικός και στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στο κανάλι της Betsson ο Μάκης Αγγελόπουλος που έκανε γνωστό μεταξύ άλλων πως πριν από μία τριετία είχε πρόταση για να δώσει την ΑΕΚ την οποία και απέρριψε.

«Πριν τρία χρόνια θυμάμαι ότι είχε έρθει ένα fund και μου είχε κάνει μία πρόταση να αγοράσει τις μετοχές σε δύο δόσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Όσα είπε ο Αγγελόπουλος:

Για την ανεύρεση συμπαίκτη: «Προσπάθειες πάντα γίνονται και μιλάμε με ανθρώπους, πρέπει πάντα να ξέρεις με ποιον μπορείς να συνεργαστείς, τι μπορεί να προσφέρει και ποια είναι η προστιθέμενη αξία που μπορεί να φέρει. Πριν τρία χρόνια θυμάμαι ότι είχε έρθει ένα fund και μου είχε κάνει μία πρόταση να αγοράσει τις μετοχές σε δύο δόσεις, πέντε εκατ. για το 51% και για το υπόλοιπο κομμάτι 2.5 εκατ. σε βάθος τριετίας. Εμένα δε με ενδιαφέρει να πάρω χρήματα, αν έχετε διάθεση να βάλετε χρήματα να μεγαλώσετε την ομάδα και μέσα από τη διαδικασία να δούμε πώς θα πάρετε την πλειοψηφία κτλ. Δεν ήταν αυτή η πρόθεση, δεν προχώρησε, επανήλθαν με βελτιωμένη πρόταση αλλά πλέον είμαστε καλύτερα οικονομικά και δεν το συζήτησα γιατί και η προσέγγιση δεν ήταν αυτή που θα ήθελα για την ΑΕΚ.

Και αυτό με είχε απασχολήσει γιατί εγώ θα αποχωρήσω από την ΑΕΚ, η έξοδος είναι δεδομένη για όλους κάποια στιγμή από μία επένδυση και με έχει απασχολήσει να βρεθεί ο ΑΕΚτζής με τη δική μου τρέλα, λίγο δύσκολο… Κάποιος που έχει την οικονομική δυνατότητα να επενδύσει αυτά τα χρήματα που έχω επενδύσει εγώ, δύσκολο… Όταν θα έρθει η κατάλληλη στιγμή θα το δούμε αυτό, εγώ δεν μπήκα στην ΑΕΚ για να κερδίσω, δεν έχω οικονομικό κίνητρο. Στη δεκαετία του ‘80 διάβαζα τα πέτρινα χρόνια του ποδοσφαίρου και το όνειρο που έκανα ήταν πότε θα πάρει την ΑΕΚ ο Λάτσης και ο Ωνάσης να κάνουμε τις μεταγραφές που θέλουμε. Μεγάλωσα με αυτήν την αγωνία για την ΑΕΚ και κάποια στιγμή λέω αφού έχεις τη δυνατότητα αυτό που ονειρευόσουν γιατί δεν το κάνεις τώρα που μπορείς σε ένα τμήμα που υποφέρει. Και κάπως έτσι ξεκίνησα το ‘15 στην πρώτη αύξηση του κεφαλαίου με τις πρώτες 280 χιλ. και φτάσαμε αισίως στα 21.500.000. Κάποια στιγμή, αφού ολοκληρώσω ό,τι έχω οραματιστεί για την ΑΕΚ, αφού γίνουν και όλες οι επενδύσεις στο γήπεδο, μετά νομίζω λίγα θα έχω να προσφέρω».

Για τον ελληνικό κορμό: «Ο ελληνικός κορμός για να γίνει πρέπει να υπάρχουν οι Έλληνες. Από ό,τι βλέπουμε ανακυκλώνονται από τη μία στην άλλη, από όσους δεν πάνε στην EuroLeague. Δε βλέπουμε κάτι φρέσκο, είναι στις προθέσεις μας φέτος για 2-3 παιδιά που είναι σε καλή ηλικία και μπορεί να είναι μία βάση μαζί με τους 5-6 που έχουμε τώρα. Νομίζω στα πλάνα είναι αυτό αλλά οι επιλογές είναι περιορισμένες».

Στόχος της ομάδας: «Ό,τι και να πούμε είμαστε σε έναν χώρο όπου δεν μπορείς να εγγυηθείς το αποτέλεσμα, την ποιότητα και τη σταθερότητα. Επειδή εγώ βάζω το συναίσθημα πάνω από την επιχειρηματικότητα, ο στόχος είναι η ΑΕΚ να διεκδικεί τίτλους. Η ΑΕΚ έχει ξεπεράσει το επίπεδο να κερδίσουμε 3-4 παιχνίδια και η χρονιά να θεωρείται πετυχημένη. Στο μυαλό μου η ΑΕΚ πρέπει να παλεύει στο μέτρο του δυνατού για τους τίτλους που συμμετέχει. Είναι δύσκολο να φύγει αυτό από τη νοοτροπία μου, πολλοί με πίεζαν “ασ’το ρε πρόεδρε”, να μαζευτούμε λίγο με χαμηλότερο μπάτζετ. Δυστυχώς το συναίσθημα με καταπίνει κάθε χρόνο».

Για ποιον λόγο φεύγει ο Χήνας: «Συμφωνώ πως είναι στολίδι και εργατικός, εδώ μου δίνεται και αφορμή να πούμε λίγο για τον κόσμο. Μία πολύ μικρή ομάδα, μιλάω για το μόνιμο προσωπικό. Πέτυχε πάρα πολλά πράγματα αυτά τα τελευταία 9 χρόνια. Αυτή η πολύ μικρή ομάδα διοργάνωσε δύο διοργανώσεις, οργάνωσε την εταιρία, το μπάτζετ, συμμετείχε στη δημιουργία της ταινίας, ασχολείται με το real estate στο γήπεδο, με μία πολύ μικρή ομάδα έκανε σχεδόν τα πάντα. Ο Γιώργος ήταν από τους πλέον κομβικούς σε αυτό το κομμάτι επειδή είναι εργασιομανής, βρισκόταν στο γήπεδο 12 ώρες, έκανε πράγματα πέραν από τις δικές του αρμοδιότητες γιατί του αρέσει να κάνει πολλά. Το θεωρώ δημιούργημα της ΑΕΚ και δικό μου, το πρώτο και τελευταίο τηλεφώνημα της μέρας. Υπάρχει κόπωση μετά από τόσα χρόνια, πρέπει να δει να κάνει και κάτι άλλο στη ζωή του, έχει αποκτήσει τεράστια εμπειρία. Ήταν περιουσία της ΑΕΚ και απ’ τα στηρίγματά μου όπως ο Γιώργος Νικολάου. Έκαναν πάρα πολλά πράγματα ταυτόχρονα, πολυτάλαντες ικανότητες. Ο Γιώργος ήταν ένας από αυτούς. Το πρόσημο της συνεργασίας μας ήταν μόνο θετικό, το συζητήσαμε και χθες για το μέλλον του και νομίζω ότι κάποια στιγμή θα είμαστε μαζί πάλι».

Για τον Νικολάου: «Άμα διώξουμε και τον Νικολάου καλύτερα να το κλείσουμε, ο Γιώργος ζει για την ΑΕΚ. Θα πλήρωνε για να είναι στην ΑΕΚ, είναι ειδική περίπτωση ανθρώπου, δεν κάνει μόνο το Media. Έχει ασχοληθεί από την παραγωγή της ταινίας μέχρι τις διοργανώσεις, το γήπεδο. Στην αρχή ήταν υπέυθυνος για τις ακαδημίες. Είναι αυτό που λέμε “ζω και αναπνέω για την ΑΕΚ”. Η ΑΕΚ είναι αυτοσκοπός και άνθρωποι που ζουν και αναπνέουν για εκείνη είναι δυσεύρετοι. Έχουμε δει πολλές φορές παράγοντες που δραστηριοποιούνται για λίγο καιρό, κάνουν αντιπολίτευση. Ξέρω πολλούς που θέλουν να μην πηγαίνει καλά η ΑΕΚ για να επιβεβαιωθούν και να δικαιωθούν. Δυστυχώς δεν υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να είναι αφοσιωμένοι 100% όπως ο Γιώργος και είναι δυσεύρετοι».

Για τον Κουζμίνσκας και το αν θα μείνει: «Όπως είπα, οι περισσότεροι για να μην πω όλοι, παίκτες από τους οποίους είχαμε (μιλάω για τους ξένους), θέλω να μείνουν. Με τον Κουζμίνσκας είχα και προσωπική συνάντηση. Είναι ενδιαφέρον χαρακτήρας, μου αρέσει. Η πρόθεσή μου, θα τον ήθελα στην ομάδα αλλά όπως ξέρετε εμάς το μοντέλο είναι προπονητοκεντρικό και όχι προεδρικοκεντρικό. Η εισήγηση η δική μου μπορεί να είναι θετική αλλά οι αποφάσεις είναι του προπονητή που ξέρει τη χημεία. Αυτό θα το ρωτήσουμε στον προπονητή».

Για τον ρόλο του Σάκοτα: «Νομίζω ότι δε θα το αναλύσουμε τώρα αυτό το θέμα γιατί θα υπάρξει συνέντευξη Τύπου για τον Ντράγκαν, οπότε να μην του στερήσουμε την πρωτοκαθεδρία της είδησης, να μην πω πράγματα που θα ακουστούν σύντομα. Προφανώς θα έχει έναν ρόλο γενικότερο στο στήσιμο, κουβαλάει μεγάλη εμπειρία ως προπονητής. Έκλεισε 50 χρόνια πρώτος προπονητής, το απόλυτο ρεκόρ».

Για την πιο λάθος απόφασή του: «Θα το δούμε από το επιχειρηματικό ή το αγωνιστικό κομμάτι. Σίγουρα η απόφαση εν μέσω κορονοϊού να ανεβάσουμε το μπάτζετ με μηδενικά έσοδα. Εκείνη τη χρονιά κάλυψα το 82% του μπάτζετ. Εισιτήρια, χορηγοί κτλ ήταν το 18%. Ίσως εκείνη η απόφαση με σκοπό να διεκδικήσουμε δύο τίτλους, το ευρωπαϊκό και το διηπειρωτικό. Πάλι το συναίσθημα λειτούργησε. Ίσως να ήταν λάθος γιατί είχαμε και κάποιες υποχρεώσεις, ήρθε και η διοργάνωση των αγώνων που χρηματοδοτήσαμε χωρίς κόσμο και έσοδα. Επιχειρηματικά ήταν μια απόφαση σε μία στιγμή παγκόσμιας κρίσης, που έπρεπε να λειτουργήσω λιγότερο συναισθηματικά. Ίσως και η περσινή απόφαση με την αλλαγή μοντέλου και τον Πλάθα. Όλα θα κριθούν στο τέλος γιατί πολλές από τις αποφάσεις μπορεί να μην είναι αρεστές αλλά εγώ λειτουργώ με τη λογική του ιστορικού του μέλλοντος. Όταν κάποιος δει αυτά που κάναμε πως θα τα κρίνει και ότι μπορεί βραχυπρόθεσμα να χτυπάει εμένα οικονομικα, δε με απασχολεί. Αν νιώσω ότι μετά από 10 χρόνια κάποιος θα πει ότι είναι σωστή απόφαση, τότε δε με σταματάει τίποτα και το προχωράω μη σκεπτόμενος τη βραχυπρόθεσμη ζημιά».

Για τον ποιοτικότερο παίκτη που έχει φέρει: «Δεν μπορούμε να πούμε για έναν παίκτη, είναι αρκετοί. Έχουμε φέρει αυτά τα χρόνια πολλούς σταρ. Οι φίλαθλοί μας, οι λίγοι που έρχονται στο γήπεδο, έχουν δει πολύ μεγάλους παίκτες. Μία προσωπική μου αδυναμία ήταν ο Κίνο Κολόμ. Τον θεωρούσα τον καλύτερο playmaker παλιάς γενιάς και υλοποιήθηκε. Σίγουρα ο Μάνι Χάρις ήταν πολύ ποιοτικός παίκτης, ο Μάικ Γκριν ήταν πολύ ποιοτικός playmaker. Έχουν έρθει παιδιά όπως ο Μενσά Μπονσού, είχαμε τον Γουίλμπεκιν πρώτη του ομάδα στην Ευρώπη, ο Πάντερ. Θα αδικήσω κάποιον».

Η κατάσταση με τα οικονομικά της ΑΕΚ

Γιατί δεν ακολουθεί το μοντέλο της ΠΑΕ: «Ο φίλος που ρωτάει δε θέλει να το ζήσει, γιατί κάποια στιγμή είχε μπει το θέμα, είχα ρωτήσει τον Χήνα. Αν πάμε σε λογική εσόδων-εξόδων πόσο θα έπρεπε να είναι το μπάτζετ μας; Μου είχε πει ένα νούμερο κάπου στις 300.000 ευρώ για όλη την ομάδα, οπότε καταλαβαίνει κανείς πως το μοντέλο αυτήν τη στιγμή δε θέλει να το ζήσει κανένας οπαδός. Για να έχουμε μια εικόνα των οικονομικών, να πω 2-3 πράγματα. Αν δούμε μεσοσταθμικά τα έσοδα και τα έξοδα, είναι τα έξοδα περίπου 5-5.5 εκατομμύρια. Έχουμε κάνει και χρονιά με 7.5 και χρονιά με 4. Για ένα ρόστερ της τάξεως από 1.8 μέχρι 2.5 εκατομμύρια, τα έξοδα είναι 5-5.5 εκατομμύρια και τα έοσδα κυμαίνονται από 1.8 έως 3 εκατομμύρια. Μεοσσταθμικά είναι στα 2.5, άρα καταλαβαίνουμε πως η ομάδα έχει ανάγκη χρηματοδότησης και έτσι προκύπτει το συνολικό ποσό που έχει επενδυθεί στην ομάδα. Πέραν των χρημάτων που έχω βάλει εγώ, έχουν έρθει άλλα 23 εκατομμύρια από χορηγούς, τηλεοπτικά, συνολικά 44 εκατομμύρια έχουν μπει στην ομάδα για να κερδίσει έστω και αυτούς τους λίγους τίτλους. Το άνοιγμα είναι σημαντικό, κάθε χρόνο είμαστε και καλύτερα, τα έσοδά μας αυξάνονται, κρατάμε σταθερά τα έξοδα και εκτιμώ ότι η επόμενη χρονιά θα είναι οικονομικά, αν το δούμε αυτοτελώς, η καλύτερη. Θα έχουμε κάποιες λίγες υποχρεώσεις από παλιά αλλά μπαίνουμε σε νέα δεδομένα και από έσοδα που δημιουργούμε από νέες επενδύσεις, ίσως περάσουμε και σε κερδοφόρο πορεία ως εταιρία. Θα εξαρτηθεί από τις υπόλοιπες επενδύσεις. Αυτή είναι η εικόνα και το μεγάλο gap σε σχέση με τον ανταγωνισμό είναι το κομμάτι των εισιτηρίων. Ενώ είμαστε καλά σε χορηγίες, υστερούμε σημαντικά στα εισιτήρια. Και δεν εννοώ σε σχέση με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός έχει 55 φορές παραπάνω εισιτήρια από εμάς, αλλά η ευθέως ομάδες που ανταγωνιζόμαστε στην Ευρώπη και έχω νιώσει άβολα στη FIBA σε συναντήσεις που συζητάμε τα οικονομικά μας. Γιατί την ΑΕΚ τη θεωρούν brand, μας κερδίζει, έχει παίξει πέντε τελικούς, κέρδισε τους τέσσερις. Όταν μπαίνουμε στο θέμα των εσόδων και πιάνουμε το κομμάτι εισιτηρίων, για να μην πω νούμερα που θα είναι σοκαριστικά, ο μέσος όρος των ανταγωνιστών μας (Στρασβούργο, Μπάμπεργκ, Χάποελ, Μάλαγα) είναι 15 φορές αυτό που είναι η ΑΕΚ. Δε λέω το ποσό γιατί θα είναι σοκ. Και όταν το συζητάω σοκάρονται, λένε “πώς είναι δυνατόν;”. Αυτό είναι ένα κομμάτι που πρέπει να μας απασχολήσει. Οικονομικά δε μας έχει στοιχίσει αλλά μας έχει στοιχίσει αγωνιστικά.

Υπάρχουν παίκτες που έρχονται, έχουν δει γεμάτο γήπεδο και σοκάρονται, ειδικά στο ΟΑΚΑ όταν έμπαιναν και έβλεπαν 500 ανθρώπους. Στο ΟΑΚΑ καμία χρονιά δεν είχαμε πενταψήφιο αριθμό θεατών. Μάξιμουμ είχαμε τέσσερα παιχνίδια με τετραψήφιο, εννοώ 1.000. Όλα τα άλλα ήταν τριψήφια. Στο νέο γήπεδο πάμε καλύτερα, αλλά είναι κάτι που πρέπει να χτίσουμε. Καταλαβαίνω ότι η ΑΕΚ είναι ποδοσφαιρικό brand. Και εγώ για πάρα πολλά χρόνια δεν ήξερα πού παίζει η ΑΕΚ στο μπάσκετ ή με ποιον. Δεν παρακολουθούσα, να μη βγάλω τον εαυτό μου. Ίσως είναι η τιμωρία μου. Αλλά είδα αυτόν τον κόσμο και πραγματικά είδα πόσο έχει αδικηθεί, γνώρισα κόσμο που δεν τον ήξερα. Μας έχει δώσει τέσσερις διεθνείς τίτλους, πήγαμε στη Βραζιλία και πήραμε τίτλο, άρα νομίζω δεν αξίζει αυτήν την αντιμετώπιση από τους οπαδούς μας. Και το λέω εγώ που πρώτος ομολόγησα τη δική μου συμπεριφορά. Πάντως αν θέλουμε να είμαστε brand για να φέρουμε τους παίκτες που θέλουμε και να φτάσουμε εκεί που πρέπει, να το δούμε. Θα κάνουμε πράγματα και πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε ότι αν δε γεμίσουμε το γήπεδό μας, η ομάδα δε θα έχει μέλλον μακροπρόθεσμα. Δε θα ασχοληθεί κανείς».

Για το θέμα στεγανοποίησης του γηπέδου: «Είναι άλλος ένας μύθος που δημιούργησαν τα Media. Διαλύθηκε, εξαφανίστηκε, μας πήραν τα διαβατήρια. Πάρα πολλά παραμύθια, αυτό είναι άλλο ένα. Ό,τι έχουμε κάνει στο γήπεδο και ό,τι προγραμματίζουμε, είναι με δικά μας λεφτά. Η ΑΕΚ είναι το μοναδικό γήπεδο στην Ελλάδα που δεν έχει πάρει ένα ευρώ, όχι από την Περιφέρεια, όχι από Δήμο, όχι από το Κράτος. Από οποιονδήποτε κρατικό φορέα, δεν έχει φτάσει στην ΑΕΚ ένα ευρώ. Οι 900.000 είναι άλλο ένα παραμύθι, επειδή υπήρχε συζήτηση από το ΣΕΦ που είχε ζητήσει σαν ιδιοκτήτης τότε από την περιφέρεια ένα ποσό, υπήρχε αυτός ο μύθος και είχε γραφτεί κατά καιρούς και με έχουν ρωτήσει. Δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ και γενικότερα δεν έχει πάρει».

Για το αν υπάρχει περίπτωση να χτίσει γήπεδο δίπλα στη Φιλαδέλφεια: «Αν ο φίλος έχει κάποιο οικόπεδο να μας προτείνει, να το συζητήσουμε. Αλλά αυτό το έχω αντιμετωπίσει με πολύ κόσμο. Μου ζήτησαν γήπεδο στη Γλυφάδα, στη Νέα Φιλαδέλφεια οι περισσότεροι. Ένας μου είπε για το Μαρούσι, ο καθένας θα ήθελε ένα γήπεδο μπάσκετ κάπου κοντά στο σπίτι του. Όπως είπα πριν δημιουργούμε έναν νέο προορισμό για τις οικογένειες της Αττικής και θα δημιουργήσουμε κάτι μοναδικό παγκόσμια. Όπως είπα η ΑΕΚ θα είναι όχι μόνο για τις οικογένειες αλλά και τους οπαδούς μας. Ας αφήσουμε τις δικαιολογίες που θέλει ο καθένας ένα γήπεδο στη γειτονιά του. Είμαστε στην καρδιά στα Δυτικά Προάστια, η Αττική οδός εξυπηρετεί, ο προαστιακός εξυπηρετεί. Δεν υπάρχει διαφορά από τη Γλυφάδα να πάει στη Νέα Φιλαδέλφεια ή να έρθει στη Φυλή.

Για το ενδεχόμενο στήριξης από την οικογένεια Μελισσανίδη: «Δεν έχει κάποιες μετοχές η οικογένεια Μελισσανίδη, ούτε έχει υποχρέωση. Δεν έχει νόημα η ερώτηση. Για να στηρίξει κάποιος πρέπει να είναι μέτοχος. Ο Δημήτρης τρέχει και πάρα πολύ καλά την ΠΑΕ, πρέπει να πάρει το διδακτορικό του football manager στο Πανεπιστήμιο, είναι μία ομάδα σούπερ κερδοφόρα και ταυτόχρονα παίζει καλό ποδόσφαιρο. Είναι σούπερ επιτυχημένος επιχειρηματικά και αγωνιστικά. Δεν έχει κάποιον λόγο να βοηθήσει κάπου που δεν έχει μετοχική σχέση».

Για το “Μάκη πούλα”: «Το συζητήσαμε προηγουμένως, αν ενδιαφέρεται ο φίλος να το συζητήσουμε. Αλλά όπως είπα, θα έρθει η στιγμή και δεν είναι πολύ μακριά όταν ολοκληρωθεί ό,τι έχουμε αναπτύξει, είμαστε στο τελευταίο κομμάτι. Δε θα είμαι εκεί για πάντα, κανείς δεν είναι. Οι ομάδες ανήκουν στους οπαδούς, την ιστορία τους. Όταν ολοκληρωθεί αυτό η πρόθεσή μου είναι να απεμπλακώ, δεν είναι και εύκολο. Όταν γυρίσει θετική η εταιρία, θέλω να δώσω μετοχές στους μόνιμους κατόχους διαρκείας. Μπορεί να είναι λίγοι αλλά δημιουργούν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Τους δίνει μία σταγόνα η ομάδα και δίνουν ένα ποτάμι ενθουσιασμού. Ένα πρώτο κομμάτι μετοχών θα ήθελα να περάσει σε αυτούς τους ανθρώπους και από εκεί και πέρα αν υπάρχει ένας ή δύο, μια ομάδα ανθρώπων, ίσως θα είναι και πιο λογικό να υπάρχει σχέση 2-3 ανθρώπων, να συμμετέχουν και οι οπαδοί. Το επόμενο δικό μου στοίχημα είναι να την κάνω κερδοφόρα επιχείρηση και το θέμα της εξόδου θα μπει στο τραπέζι εξασφαλίζοντας το καλύτερο για την ΑΕΚ. Δεν μπορούμε να παίξουμε με την ιστορία της ΑΕΚ».

Γιατί δε γυρίζει ο Κακιούζης ως προπονητής: «Ξέρουμε όλοι τα βιογραφικά των προπονητών που έχουν περάσει από την ΑΕΚ, είτε για μικρό διάστημα βοηθοί και στη συνέχεια πρώτοι. Ο Γιούρι Ζντοβς, ο Ντράγκαν Σάκοτα, ο Λούκα Μπάνκι, ο Πλάθα, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου. Ένας προπονητής για να έρθει πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να σηκώσει το βάρος της ΑΕΚ. Ο Μιχάλης είναι και φίλος μου, έχει καλή προπονητική πορεία στην Κύπρο, θεωρητικά θα έπρεπε να πάει σε άλλο πρωτάθλημα, να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί σε πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα και να μπει στο ραντάρ της ΑΕΚ. Αλλά έχοντας αποδείξει εμπράκτως την ικανότητα να διαχειριστεί κάτι μεγαλύτερο όπως η ΑΕΚ. Είναι και από τα θέματα που έχουμε συζητήσει με τον Σάκοτα, να χτίσουμε έναν προπονητή μέσα στη φιλοσοφία και αυτό που θέλουμε ως οργανισμός. Θα ήταν ευχής έργον αλλά δε νομίζω ότι αυτήν τη στιγμή μπορούσε να πάρει το καράβι».

Για το πότε θα δούμε ξανά μια ΑΕΚ όπως του 2018: «Και αυτό πρέπει να το ρωτήσουμε στον προπονητή, όπως είπα δεν μπορεί να εγγυηθεί κανείς την ποιότητα του προϊόντος. Είμαι αισιόδοξος απ΄τις πρώτες κινήσεις και όπως συζητάμε να χτίσουμε με διαφορετική λογική το ρόστερ, έχω την αισιοδοξία ότι κάτι πολύ καλό θα δημιουργήσουμε. Επειδή καήκαμε φέτος, ας κρατήσουμε χαμηλά την μπάλα και ας περιμένουμε».

Για το αν υπάρχει πιθανότητα να γυρίσει ο Σαντ Ρος: «Είναι άλλη μια ερώτηση για τον προπονητή, είναι από τους αγαπημένους μου παίκτες, μια θετική εισήγηση μπορεί να έχει από εμένα».

Γιατί υπάρχει υπεύθυνος ασφαλείας αφού γίνονται επεισόδια: «Δεν καταλαβαίνω την ερώτηση, να τον καταργήσουμε; Μιλήσαμε για τα επεισόδια, είπαμε ότι παράγινε, έφτασε ο κόμπος στο χτένι γιατί είχαμε πάρα πολλούς οπαδούς που έμπαιναν τζάμπα. Αυτά με τον νέο νόμο τελειώνουν. Την πρόσβαση στο γήπεδο και τη συμπεριφορά είναι η προτεραιότητα νούμερο ένα για τη νέα χρονιά».

Για τη μήνυση στον Πλάθα

Για το αν έγινε μήνυση στον Πλάθα: «Κάναμε την καταγγελία, την έχουμε καταθέσει στο δικαστήριο της FIBA».

Για το ότι ανέλαβε Πρόεδρος ο αδερφός του: «Θέλει να βοηθήσει βλέποντας την προσπάθεια που γίνεται. Έχουμε φτύσει αίμα τα τελευταία χρόνια, όταν κάποιος καλύπτει το 82% του μπάτζετ, όποιος καταλαβαίνει από νούμερα, καταλαβαίνει. Εγώ θα είμαι Πρόεδρος και ο Βαγγέλης Διευθύνων Σύμβουλος».

Για συμμετοχή στο EuroCup ή την EuroLeague: «Για τη EuroLeague τα είπαμε, έχω καταντήσει γραφικός τα τελευταία χρόνια. Πάρα πολλοί με ρωτάνε για το θέμα EuroCup. Να ξεκαθαρίσουμε κάτι που δεν ξέρει ο κόσμος. Ας υποθέσουμε ότι ο Άρης έπαιρνε το EuroCup και πήγαινε στην EuroLeague. Δε θα πήγαινε. Όπως δεν πήγε πέρσι η Γκραν Κανάρια. Αυτό που δεν ξέρει ο κόσμος είναι ότι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν κάποια εγγυημένα συμβόλαια, θα πάρουν 4 εκατομμύρια από τη NOVA, 2.5 από την EuroLeague συν κάποιες χορηγίες και τα εισιτήρια. Είναι ένα σετ που μπορεί να είναι της τάξεως των 15 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό που δεν ξέρει ο κόσμος είναι πως αν συμμετάσχει η ΑΕΚ δε θα έχει τα ίδια έσοδα γιατί με βάση του καταστατικού της εταιρίας, το 85% των εσόδων πηγαίνει στους 11 μετόχους. Άρα αν η ΑΕΚ πάρει το EuroCup θα πάρει 100.000 ευρώ από την τηλέοραση και την EuroLeague. Δηλαδή θα πάρει 200.000 ευρώ για να ανταγωνιστεί μπάτζετ εκατομμυρίων. Για αυτό δεν έχει λογική η συμμετοχή στη EuroCup και αυτό που λέω είναι καταστατικό. Κάποιοι σκόπιμα το αποκρύπτουν και ζητάνε να παίξουμε στο EuroCup, δηλαδή ζητάνε την οικονομική μας καταστροφή. Θυμίζω ομάδες με πολύ μεγαλύτερα μπάτζετ και 20πλάσια εισιτήρια κερδίζουν το EuroCup και δεν πάνε στην EuroLeague γιατί δεν μπορούν να σηκώσουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό».

Η απάντηση για το “Μάκη στα τρώνε”

Τελικά “Μάκη στα τρώνε”: «Αυτό έχει περάσει διάφορες φάσεις, ήταν αρχικό σύνθημα όταν είχαμε πολύ μεγαλύτερα μπάτζετ, μετά έπεσε. Όπως είπα τιμή είναι αυτό που πληρώνεις, αξία αυτό που παίρνεις. Αν κάνουμε λάθος, κάνουμε όλοι μαζί γιατί δεν παίρνω εγώ τις αποφάσεις για τους παίκτες και τους προπονητές. Τυχαία είδα μία μέρα τους ισολογισμούς για να δούμε ποιος είναι ο ανταγωνισμός και ένα εντυπωσιακό που προέκυψε, μιλάω για την εννιαετία και ο Ολυμπιακός δεν ήταν μερικές χρονιές. Τα χρήματα που έχουν επενδυθεί από εμένα είναι όλα όσα έχουν επενδύσει όλοι οι άλλοι μαζί. Όσα χρήματα έχουν μπει στην ΑΕΚ έχουν βάλει όλοι οι άλλοι μαζί στο ελληνικό μπάσκετ. Υπάρχει εξήγηση. Προφανώς έχουμε μεγαλύτερα μπάτζετ ίσως των δυνατοτήτων μας. Έχουμε ασύγκριτα χαμηλότερα έσοδα και ο αθέμιτος ανταγωνισμός της EuroLeague που ανοίγει αυτήν την ψαλίδα. Μετά αρκετά σε ζημιές έρχεται ο ΠΑΟΚ».

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024