Μετά τη μυθική χρονιά του με τον Ολυμπιακό, ο Σαντιάγκο Έσε θα έχει και μεγάλο καλοκαίρι καθώς ο Χαβιέ Μασεράνο τον κάλεσε στην Ολυμπιακή ομάδα της Αργεντινής ενόψει Παρισιού. Ο χαφ των πρωταθλητών του Conference League είναι ανάμεσα στους 23 ποδοσφαιριστές του ομοσπονδιακού τεχνικού της «αλμπισελέστε» και ετοιμάζεται για ακόμη μία σπουδαία πρόκληση.

Σπουδαία διάκριση για τον μέσο του Ολυμπιακού, που επιβραβεύτηκε για την εξαιρετική του χρονιά.

Η πρώτη συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών της Αργεντινής είναι προγραμματισμένη για αύριο (3/6) στο προπονητικό κέντρο της εθνικής ομάδας, με την προετοιμασία να τελειώνει στις 10 Ιουνίου. Στο διάστημα αυτό το σύνολο του Μασεράνο θα δώσει δύο φιλικά με την Παραγουάη.

Από την τελική προεπιλογή θα κοπούν τουλάχιστον πέντε παίκτες για να σχηματιστεί η τελική 18άδα που θα λάβει μέρους στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εκεί όπου η Αργεντινή είναι στον ίδιο όμιλο με Ουκρανία, Μαρόκο και Ιράκ.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση:

Ο Σαντιάγκο Έσε στη σεζόν που ολοκληρώθηκε είχε 50 συμμετοχές, με 1 γκολ και 3 ασίστ σε 4.094 λεπτά. Πριν τον Ολυμπιακό αγωνιζόταν στην Ουρακάν, όπου είχε 122 συμμετοχές, με 9 γκολ και 8 ασίστ. Συνολικά στην καριέρα του ο 22χρονος μέσος έχει 172 συμμετοχές, με 10 γκολ και 11 ασίστ στο ενεργητικό του.