Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Κουρτουά μπορεί να το πάρει... σπίτι του

Ο Κουρτουά μπορεί να το πάρει… σπίτι του

Ο τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ξανά ο MVP της «βασίλισσας» σε τελικό Champions League

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν ήταν καλύτερη από τη Ντόρτμουντ ή αν προτιμάτε η Ντόρτμουντ ήταν πολύ καλύτερη από την «βασίλισσα». Το Τσάμπιονς Λιγκ όμως δεν το πήραν οι Γερμανοί αλλά η «αρμάδα» του Κάρλο Αντσελότι καθώς ένα δεκαπεντάλεπτο στο φινάλε του αγώνα ήταν αρκετό για να «καθαρίσει την μπουγάδα» η Ρεάλ.

Τα γκολ που έκριναν τον τελικό υπέρ των Ισπανών (2-0) πέτυχαν ο Καρβαχάλ, που έκανε εξαιρετική εμφάνιση και ο Βινίσιους.

Ωστόσο εδώ πρέπει να σταθούμε στον Βέλγο γίγαντα που υπερασπίζεται την εστία της ομάδας της Μαδρίτης, τον Τιμπό Κουρτουά καθώς ο διεθνής πορτιέρε ήταν ξανά καθοριστικός για την ομάδα του.

Αν η Ρεάλ δεν είχε τον Κουρτουά στην εστία της, τότε δύσκολα θα πανηγύριζε αυτή την ώρα την κατάκτηση του 15ου Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας της.

Η «βασίλισσα» όμως έχει στο δυναμικό της έναν πολύ μεγάλο τερματοφύλακα κι αυτό αποδείχθηκε και στον αποψινό τελικό στο Γουέμπλεϊ.

Δεν θα είναι υπερβολή αν ισχυριστεί κάποιος ότι ο Κουρτουά έχει κάθε δικαίωμα να πάρει την… κούπα στο σπίτι του, γιατί πολύ απλά κράτησε «όρθια» την Ρεάλ για 70 λεπτά, με σωτήριες αποκρούσεις.

Ο Κουρτουά ήταν απολαυστικός και χωρίς αυτόν η Ρεάλ ίσως να μην έπαιρνε την κούπα στον μεγάλο τελικό με την Ντόρτμουντ.

Εδώ θα πρέπει να θυμίσουμε ότι ο Βέλγος τερματοφύλακας ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και MVP του προπέρσινου τελικού ανάμεσα στην Ρεάλ και την Λίβερπουλ.

Η «βασίλισσα» είχε επικρατήσει και σ’ εκείνον τον τελικό (1-0) και ο Κουρτουά ήταν αυτός που έπαιξε μόνος του την αγγλική ομάδα.

Ο διεθνής πορτιέρε ήταν και κόντρα στην Λίβερπουλ ανίκητος, όπως ήταν και εναντίον της Ντόρτμουντ και χωρίς αμφιβολία η Ρεάλ Μαδρίτης χρωστάει τα δύο τελευταία Τσάμπιονς Λιγκ, στον Κουρτουά.

Τις προηγούμενες μέρες τα ρεπορτάζ του ισπανικού Τύπου, ανέφεραν πως ο Αντσελότι θα χρησιμοποιούσε στη βασική εντεκάδα τον Λούνιν, ο οποίος είχε αγωνιστεί κι εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι στα προημιτελικά και εναντίον της Μπάγερν στα ημιτελικά.

Είχε μάλιστα πάει πολύ καλά και όλοι περίμεναν ότι ο Αντσελότι θα τον έβαζε βασικό και στον τελικό.

Ο Ιταλός προπονητής όμως της Ρεάλ είχε άλλη γνώμη και επέλεξε να δώσει θέση βασικού στον Κουρτουά. Είναι περιττό να πούμε αν δικαιώθηκε…

Sports in

Επίσημο: Ο Έσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Εθνική Αργεντινής

Ο Σαντιάγο Έσε είναι και επίσημα στην αποστολή της εθνικής Αργεντινής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024