Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Αρνάλντι – Τσιτσιπάς 1-3: Επική ανατροπή και πρόκριση στα προημιτελικά (vids)

Αρνάλντι – Τσιτσιπάς 1-3: Επική ανατροπή και πρόκριση στα προημιτελικά (vids)

Ο Τσιτσιπάς βρέθηκε πίσω με σετ και μπρέικ απέναντι στον Αρνάλντι, αλλά με αντεπίθεση κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή και να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός.

Συνεχίζεται το ταξίδι του Στέφανου Τσιτσιπά στο Ρολάν Γκαρός. Ο Έλληνας τενίστας με επική ανατροπή επικράτησε με 3-1 σετ του Ιταλού Ματέο Αρνάλντι (3-6, 7-6 [4], 6-2, 6-2)  και προκρίθηκε στα προημιτελικά του γαλλικού Όπεν. Ο συμπατριώτης μας βρέθηκε πίσω με σετ και μπρέικ, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή να και να μπει στην τελική 8άδα.

Ο Ιταλός πήρε το πρώτο σετ με 6-3 και είχε σετ πόιντ σε δικό του σερβίς στο δεύτερο σετ όταν προηγήθηκε με 5-4 games, αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να πάρει πίσω το μπρέικ και να οδηγήσει το σετ στο τάι μπρέικ, όπου επικράτησε με 7-4 και ισοφάρισε σε 1-1. Στα δύο επόμενα ο Ελληνας τενίστας κυριάρχησε και έφτασε στη νίκη με 3-1 σετ.

Αυτή είναι η 4η φορά στα τελευταία πέντε χρόνια που προκρίνεται στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός.

Στους «8» ο Τστισιπάς θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Φέλιξ Οζέ Αλιασίμ – Κάρλος Αλκαράθ, με τον Ισπανό να είναι το μεγάλο φαβορί.

Καλύτερος ο Ιταλός

Ο Αρνάλντι μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και με μπρέικ στο 4ο game προηγήθηκε με 3-1. Στη συνέχεια ο Ιταλός τενίστας κράτησε το σερβίς του και με 6-3 έκανε το 1-0 στα σετ. Στο δεύτερο σετ ο Αρνάλντι έκανε μπρέικ στο 5ο γκέιμ και προηγήθηκε με 3-2, ενώ λίγο αργότερα βρέθηκε στο 5-4, όπου είχε και σετ πόιντ σε δικό του σερβίς.

Ανατροπή και πρόκριση

Όμως, ο Στέφανος κατάφερε να κάνει το μπρέικ και να ισοφαρίσει σε 5-5 games. Οι δύο τενίστες οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικ, όπου ο Τσιτσιπάς με 7-4 ισοφάρισε σε 1-1.

Στο τρίτο σετ ο Στέφανος έκανε μπρέικ με το… καλημέρα και προηγήθηκε με 2-0, ενώ λίγο αργότερα βρέθηκε μπροστά με 4-1. Το νερό είχε μπει στο αυλάκι για τον Τσιτσιπά, με τον Ελληνα τενίστα να κάνει το 6-2 και το 2-1 στα σετ. Στο τέταρτο σετ ο συμπατριώτης μας με δύο γρήγορα μπρέικ προηγήθηκε με 3-0, με τον Τσιτσιπά να φτάνει με μαθηματική ακρίβεια στο 6-2 και να παίρνει την πρόκριση για τα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός.

Sports in

Όλα καλά με Τολιόπουλο!

Καθαρή η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε ο Βασίλης Τολιόπουλος για τις ενοχλήσεις που είχε στον δεξί ώμο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024