Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Κωνσταντινούπολη: Χτισμένο με... άμμο από τη θάλασσα το κτίριο που κατέρρευσε

Κωνσταντινούπολη: Χτισμένο με… άμμο από τη θάλασσα το κτίριο που κατέρρευσε

Οικοδομήθηκε το 1988 χωρίς αρχιτεκτονικά και μηχανολογικά πρότυπα, μετέπειτα προστέθηκε παράνομα 1,5 όροφος που χτίστηκε με άμμο αντί για τσιμέντο - Ένας νεκρός, οκτώ τραυματίες και δύο συλλήψεις

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από το Κιουτσούκ Τσεκμετζέ της Κωνσταντινούπολης όπου ένα τριώροφο κτίριο κατέρρευσε ξαφνικά σαν πύργος από τραπουλόχαρτα.

Το κτίριο κατέρρευσε σήμερα το πρωί γύρω στις 08.45 για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αιτία της κατάρρευσης ήταν μία διαρροή αερίου.

Για το περιστατικό τοποθετήθηκε και ο Τούρκος υπουργός Περιβάλλοντος, Αστικοποίησης και Κλιματικής Αλλαγής, ο οποίος αποκάλυψε με ανακοίνωσή του πως για το χτίσιμο του κτιρίου είχε χρησιμοποιηθεί άμμος από τη θάλασσα.

Η στιγμή που το κτίριο καταρρέει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες της τουρκικής «Milliyet», από την κατάρρευση ανασύρθηκε το άψυχο σώμα ενός ατόμου, καθώς και οκτώ τραυματίες, με τους δύο εκ των οποίων να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Για την τραγωδία που έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε ένα άτομο, οι αρχές έχουν προχωρήσσει σε δύο συλλήψεις. Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη της πολυκατοικίας και τον ιδιοκτήτη του καταστήματος ντονέρ που στεγαζόταν στο ισόγειο του. Και οι δύο συνελήφθησαν από ομάδες της αστυνομίας, κατόπιν εντολής της γενικής εισαγγελίας της περιοχής, και διεξάγονται έρευνες για το περιστατικό.

Πολυκατοικία χτισμένη με… άμμο από τη θάλασσα – Τι έξειξαν οι πρώτες έρευνες

Το κτίριο χτίστηκε το 1988, ωστόσο λίγα χρόνια αργότερα προστέθηκε παράνομα 1,5 όροφος ακόμη, για το χτίσιμο του οποίου χρησιμοποιήθηκε άμμος θαλάσσης αντί για τσιμέντο.

«Κατά τους πρώτους επιτόπιους ελέγχους, έγινε αντιληπτό ότι το κτίριο, που κατασκευάστηκε το 1988, κατασκευάστηκε χωρίς αρχιτεκτονικά και μηχανολογικά πρότυπα, χρησιμοποιήθηκε θαλάσσια άμμος στην κατασκευή του και έγιναν παρεμβάσεις, που διατάραξε τη στατικότητα του κτιρίου», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Αστικοποίησης και Κλιματικής Αλλαγής Μεχμέτ Οζχασεκί.

Το διπλανό κτίριο βρισκόταν σε διαδικασία πολεοδομικής μεταμόρφωσης, αλλά ο ιδιοκτήτης του κατεδαφισμένου κτιρίου δεν ήθελε να θέσει το κτίριο στην αστική μεταμόρφωση που έχει ανακοινώσει η τουρκική κυβέρνηση.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024